ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5919
    Dolar
  • Euro
    34,8601
    Euro
  • Altın
    2.504,820
    Altın
  • Bist-100
    9.680,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
15 Ağustos 2019 Perşembe - 12:27

''ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmaz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile devam eden 'güvenli bölge' pazarlıklarıyla ilgili 'Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var" dedi.

 ABD nin oyalama taktiği geçerli olmaz

ABD’nin daha önce Menbiç’te Türkiye’ye karşı bir oyalama taktiğine gittiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, “Söylediğimiz ABD’nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç’te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar.” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye sınırında ABD ile tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye ilişkin, "Burada amaç, güvenli bölge oluşturulmasıdır. Trump'ın burada '20 mil' sözü vardır ve bu güvenli bölgeden de YPG ve PKK'lıların çıkarılmasıdır. Ancak o zaman güvenli bölge olabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis arasında, iş birliği ve vize muafiyeti anlaşması imzalandı. Bakan Çavuşoğlu, imza töreninin ardından mevkidaşı Tunis ile birlikte ortak basın açıklaması düzenledi. Sierra Leone ile karşılıklı ilişkilerin artırılmasını hedeflediklerini belirten Çavuşoğlu, her alanda ilişkilerin geliştirilmesi ve hukuki zeminde de güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

'AMAÇ, GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULMASI'

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasının ardından kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Suriye sınırında ABD ile tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeyle ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, ABD'nin bu konuda samimi tavır takınması gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Ön mutabakatın bir başlangıç olduğunu söyledik. Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var. Onun için de Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulmasını kararlaştırdık. Amerika'dan Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulması için bazı askerlerin gelmekte olduğunu biliyoruz. ABD heyeti Şanlıurfa'ya gelecek. İHA'larmız bölgede uçuşlarına başladı. Buralarda tabi ki gözlem noktaları olacak, birlikte devriyeler gezilecek. Burada amaç, güvenli bölge oluşturulmasıdır. Trump'ın da burada '20 mil' sözü vardır ve bu güvenli bölgeden de YPG ve PKK'lıların çıkarılmasıdır. Ancak o zaman güvenli bölge olabilir. Bu bölgenin istikrar kavuşturulması gerekiyor. Sorunların çözümü için Müşterek Harekat Merkezi'nin hayata geçirilmesi gerekiyor. Amerika'nın oyalama taktiği burada geçerli olmayacaktır. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gidip sözlerini tutmadılar. Fırat'ın doğusundaki bölge terör yuvası durumundadır. Bunları görüşürken bile Amerika teröristlere silah yardımını devam ettiriyor. Burada samimi olmaları gerekiyor. Sürecinin Türkiye tarafından tolere edilmeyeceğini  anlamaları gerekiyor. Atılan adımlar doğru ama bunun sonuçlandırılması gerekiyor."

'TÜRKİYE'NİN F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL' 

Bakan Çavuşoğlu, bir soru üzerine, F-35 ile ilgili Türkiye'nin resmi olarak programdan çıkarılmasının söz konusu olmadığını kaydetti. F-35 programının, 9 ülkenin içinde bulunduğu ortak program olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye çok önemli katkılar sağlamıştır. Türkiye 1,4 milyar dolar civarında para ödemesi yapmıştır. Türkiye'de üretimler devam ediyor. S-400 alımından sonra tepkisi oldu ABD'nin ancak karşılıklı anlayış içinde bu işleri yoluna koyacağımızı düşünüyoruz. Aksi takdirde iki ülke karşılıklı adımlar atar, ilişkiler karşılıklı gerilir. Bunun kimseye faydası yoktur. Biz bunu istemeyiz; ancak olumsuz birtakım tavırlar takınıldığında bunun cevabını vereceğimizi Cumhurbaşkanı'mız da belirtmiştir. Bu aşamada bunları konuşmak yerine var olan sorunları çözmeye odaklanıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Fırat'ın doğusundaki durum ve oluşturulacak güvenli bölge. Orayla ilgili ve Suriye'nin geneliyle ilgili görüşmelerimizi de Rusya ve diğer aktörlerle de sürdürüyoruz. Bir taraftan İdlib'de sükunetin tam hakim olması bir taraftan Anayasa Komisyonu'nun kurulması ve PKK/YPG'nin bu bölgeden arındırılması. Gördüğümüz kadarıyla rejim de bunu çok istiyor ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması için çalışmalarımızı gerek Astana platformunda gerekse Cenevre başta olmak üzere diğer platformlar sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Olumlu neticeleri elde etmek için gayretimiz devam edecektir." 

 

 
İzmir Büyükşehir projeyi hayata geçirdi... Turizm hamlesi...
 
ABD’den flaş Türkiye açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Plastik çöp ithalatında neler oluyor
Plastik çöp ithalatı konusunu TBMM gündemine taşıyan Çevre Komisyonu Üyesi ...
Suriye üzerinde Türk İHA’ları uçmaya başladı
Türkiye ile ABD arasında Suriye'de ortak oluşturulacak güvenli bölge ...
Geceden beri yanıyor... Halk seferber oldu
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen orman yangınında söndürme ...
 
Yaylada başına mermi düştü
Trabzon'un Tonya ilçesinde nereden geldiği belli olmayan yorgun merminin ...
Bayram bilançosu: 30 ölü, 276 yaralı
Kurban Bayramı'nın 3'üncü, tatilin 4'üncü günü olan bugün, kurbanlıklarını ...
Taksim Meydanı için 4 ay süre
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ...
 
Evlatlık olduğunu öğrenince dehşet saçtı
Muhammed Erdal Doğan (33) Almanya'dan tatil için öz annesi olarak bildiği ...
300 bin polisi sevindirecek teklif
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yaklaşık 300 bin emniyet mensubunu ...
ABD'li askerler Şanlıurfa'da
Şanlıurfa'da ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası kurulan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri