ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3591
    Dolar
  • Euro
    35,0198
    Euro
  • Altın
    2.325,670
    Altın
  • Bist-100
    9,13
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
11 Kasım 2019 Pazartesi - 12:04

'Altın Kedi' ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkısıyla bu yıl 20'ncisi düzenlenen İzmir Kısa Film Festivali'nde 'Altın Kedi' ödülleri sahiplerini buldu.

 Altın Kedi  ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 20'nci kez düzenlenen İzmir Kısa Film Festivali, Alsancak Tarihi Havagazı Kültür Merkezi'nde törenle gerçekleştirildi. Bu yıl 136 ülkeden 10 binin üzerinde filmin başvurduğu festivalde, finale kalan 37 film, uzman jüri üyeleri tarafından ödüllendirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan festival direktörü Yusuf Saygı, "İzmir'de gerçekleşen ve Türkiye'nin en iyisi olarak gösterilen festivalimizin yurt dışı gücünü artırmak için Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olduk, Avrupa kısa film festivalleri networkü gibi ayrıca bir birliktelik oluşturduk. Bunun yanında Türkiye'den kısaların Oscar ödülleri yolunu açmak için 'Oscar Qualification' sertifikasına başvuruda bulunduk. Kısa Filme İzmir'in desteğini artırmak, üretilecek olan kısa filmler ile İzmir'in tanıtımına da büyük katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

'İZMİR'İN ÖZGÜNLÜĞÜ SANAT AŞKINDAN'

İzmir'in kent kültürüne özgün karakterini kazandıran önemli damarların başında sanat aşkı geldiğini ve İzmir Büyükşehir Belediye yönetimi olarak kendilerinin de İzmir'in sanat aşkına inanıp güvendiklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, "İzmir'i ulusal ve uluslararası ölçekte kültür üretim merkezi haline getirme yolunda önemli bir işlevi yerine getiren, kentin sokaklarına sinemanın büyüsünü yayan, sanatın yaşam aşılayan gücünü insanlarımıza taşıyan İzmir Kısa Film Festivali'ne katılan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyoruz. Umuyoruz ki sinema dünyasını İzmir'de bir araya getirmeyi amaçlayan projelerimizle, daha büyük buluşmalarda yeniden bir araya gelebiliriz" dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirme sonucunda Ulusal Deneysel Kategorisi en iyi film seçilen 'Donut Paradise' ile Yönetmen Erdem Arslan, Ulusal Deneysel Kategorisi mansiyon ödülü 'Fraktal: Munchies' filmi ile Yönetmen Zahid Çetinkaya, Ulusal Animasyon Kategorisi en iyi film seçilen 'Avarya' ile Yönetmen Gökalp Gönende, Ulusal Deneysel Kategorisi mansiyon ödülü 'Monolog' adlı film ile Yönetmen Selin Akalın, Ulusal Belgesel Kategorisi en iyi film seçilen 'Diş Ağrısı' ile Yönetmen Özer Kesemen ödül kazandı. Ulusal Belgesel Kategorisi mansiyon ödülü ise 'Kusurlu' ile Yönetmen Bilen Sevda Könen, Uluslararası Kurmaca Kategorisi Jüri özel ödülü 'The Last Tale About Earth' ile Yönetmen Magdalena Seweryn, Igor Polaniewicz'e, Uluslararası Kurmaca Kategorisi Jüri özel ödülü 'How to Fly a Kite' ile Yönetmen Lorssnd Gssbor'a, Uluslararası Kurmaca Kategorisi en iyi 3. Filmi 'Fault Line' ile Yönetmen Soheil Amirsharifi, Uluslararası Kurmaca Kategorisi en iyi 2. Film 'Dimo's Forest' ile Yönetmen Hristo Simeonov, Uluslararası Kurmaca Kategorisi en iyi Film 'Terror' ile Yönetmen Yonatan Shehoah, Ulusal Kurmaca Kategorisi en iyi kurgu 'Ablam' ile Yönetmen Burcu Aykar, Ulusal Kurmaca Kategorisi en iyi görüntü 'Eksik' ile Görüntü Yönetmeni Serdar Güven, Yönetmen Volkan Budak'a, Ulusal Kurmaca Kategorisinde 'Ablam' ile Devrim Eylem Şeker en iyi oyuncu, Ulusal Kurmaca Kategorisi en iyi 3. Filmi Bugün Ölmek İstemiyorum ile Yönetmen Onur Sefer, Ulusal Kurmaca Kategorisi en iyi 2. Film 'Ablam' ile Yönetmen Burcu Aykar, Ulusal Kurmaca Kategorisi gençlik ödülü Sevinç Vesaire  ile Yönetmen Kurtcebe Turgul, Ulusal Kurmaca Kategorisi en iyi Film Ağır Yük ile Yönetmen Yılmaz Özdil, Ulusal Kurmaca Kategorisi post prodüksiyon ödülü 'Bugün Ölmek İstemiyorum' adlı film ile Yönetmen Onur Sefer, Kısa Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü 'Ablam' filmi ile Yönetmen Burcu Aykar ödül kazandı. Ödüller jüri üyeleri tarafından dağıtıldı.

 

 
"Amerika'ya gitmeyin, sıkı pazarlıklara girmeyin"
 
Hayalleri ortak, başarıları eşsiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü şarkıcı Işın Karaca tek celsede boşandı!
Ünlü şarkıcı Işın Karaca, üç yıllık eşi Tuğrul Odabaş'tan tek celsede anlaşmalı olarak boşandı.
Fransız damada zeybekli sürpriz
TRT'nin emekli spikeri Murat Can Canbay ile eğitimci Şule Türkmen'in Fransa'da ...
Saçlarıyla rekorlar kitabına girdi
İzmir Karabağlar'da oturan 12 yaşındaki Pelin Özdemir 152 santimlik saçlarıyla ...
 
İzmir'de Volkan Konak konseri
Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda sevenleriyle bir araya gelen Volkan Konak, hayranlarını coşturdu.
CHP'li Bayır'dan gülümseten paylaşım
Daha önce partisinin grup toplantısı sırasında 'face effects' eklentisini ...
Erhan Çelik'e İzmir düğünü!
Medyanın tanınmış isimlerinden Erhan Çelik, doktor Özlem Gültekin ile ...
 
İzmir'de Duman coşkusu
Türk rock müziğinin sevilen gruplarından Duman, İzmir'de hayranlarıyla buluştu.
Antik kentteki konserin geliri eğitime
İzmir'in Torbalı ilçesindeki 5 bin yılık tarihi geçmişe sahip Metropolis ...
Altın Kelebek'e tepki git gide büyüyor
Altın Kelebek adayları arasında yer alan ve isminin çıkarılmasını isteyen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri