ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,4785
    Dolar
  • Euro
    51,4109
    Euro
  • Altın
    6.957,140
    Altın
  • Bist-100
    13.875,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/16°
    ADANA
  • ANKARA
    1/6°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/7°
    BURSA
  • ISTANBUL
    3/6°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/13°
    IZMIR
  • KONYA
    3/8°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Devlet okulu tuvaletinden kamera çıktı!
Devlet okulu tuvaletinden kamera çıktı!
CHP'li Kılıç'tan Epstein soruşturması açıklaması: 'Kim olursa olsun hesap sorulmalı'
CHP'li Kılıç'tan Epstein soruşturması açıklaması: "Kim olursa olsun hesap sorulmalı"
Bahçeli: Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız net
Bahçeli: Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız net
Mika Raun'un ifadesinin ardından gözaltına alınan Batuhan Can serbest bırakıldı
Mika Raun'un ifadesinin ardından gözaltına alınan Batuhan Can serbest bırakıldı
10 Ekim 2020 Cumartesi - 10:03

'Benim vergilerimle maaş alıyorsun' sözü hakaret sayıldı

Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kızıyla birlikte gelen N.K.'nın, görevli doktor K.H.'ya 'Önce benim kızıma bakacaksın, benim vergilerimle maaş alıyorsun' sözleri mahkeme tarafından hakaret sayıldı. Alınan kararın emsal nitelikle olduğu belirten Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, "Bu cümle şeref ve saygınlığı rencide ediyor. Bu kararla birlikte vatandaşlar bu tarz sözleri artık bu kadar rahatlıkla sarf etmemeye başlayacaklardır" dedi.

 Benim vergilerimle maaş alıyorsun  sözü hakaret sayıldı

İzmir'de yaşayan N.K., 10 Aralık 2019 tarihinde rahatsızlanan kızı D.A.'yı Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. N.K.’nın kızıyla ilgilenmesini istediği doktor K.H., "Birazdan sizinle ilgileneceğim. Öncelikli acil hastalara bakmam gerekiyor" diyerek karşılık verdi. İddiaya göre, bunun üzerine N.K., "Kızıma önce bakacaksın. Sen kim oluyorsun da karar veriyorsun? Benim vergilerimle maaş alıyorsun" diyerek, bağırmaya başladı. 'Beyaz kod' kullanan doktor K.H., kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle N.K. ve kızı D.A.'dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine anne- kız hakkında dava açıldı. Hakim karşısına çıkan N.K., verdiği ifadede pişman olduğunu belirtip, "Hakaret etmek amacıyla söylemedim. Zaten benim vergilerimle maaş aldığı da doğru. Haksızlığa uğradığımı düşündüğüm için söyledim" diyerek beraatini talep etti. Mahkeme, N.K.'nın sözlerinin hakaret kapsamında değerlendirirken, sanığın 304 gün adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. D.A. ise beraat etti.

'EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR'

Doktor K.H.'nın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, alınan kararın emsal nitelikle olduğu söyledi. Çetinkaya, "Yargıtay'ın bu tarz konularda verdiği beraat kararlarının çok fazla olduğunu biliyoruz. Çünkü bu cümlenin hakarete tabi olmadığını iddia edenler çok fazla. Bu kararı baz alıp ilerleyenler de oldu. Ancak bu kararın emsal oluğunu düşünüyoruz. Zihinlerde bu cümlenin ağır eleştiri kapsamında değerlendirilmesi kısmının silinmesi gerekiyor. Kamu çalışanlarımıza karşı kullanılan polislerimize kullanılan bu cümlenin suç teşkil etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu cümle şeref ve saygınlığı rencide ediyor" ifadelerini kullandı.

Kararla birlikte vatandaşların bu cümleyi söylerken bir kez daha düşüneceğini savunan Çetinkaya, "Bu cümle ağır eleştiri kapsamında değerlendirildiği için her önüne gelen kişi 'Ben hakaret etmedim' diyerek işin içinden çıkabiliyordu. Bu tarz konuların daha fazla mahkemelere taşınmasını ve emsal kararların artması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde görevi başındaki polis, asker veya doktorlarımızın, bu hakaretlere maruz kalmamasını sağlayabiliriz. Belli bir süre sonra vatandaşlar da bu tarz sözleri bu kadar rahatlıkla sarf etmemeye başlayacaklardır. Manevi tazminat davası da açacağız" diye konuştu.

 

 
Koronalı kaynanasını yastıkla boğmaya çalıştı
 
Kolon kanserini yenip hayata sarıldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Banyoda ölü bulundu
İzmir'in Buca ilçesinde Gülgün İlçin (54), evinin banyosunda ölü bulundu.
Sahte içki faciasında son durum... ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ
İzmir'de sahte içkiden zehirlenip, yaşamını yitirenlerin sayısı, 6'ya ...
'Ne yapacağımı göreceksiniz' dedi, aracı uçuruma sürdü
İzmir'in Bornova ilçesinde, otomobilin el frenini indiren M.H. (35), aracını ...
 
Evini uyuşturucu serasına çevirmiş...
İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen operasyonda evine kurduğu sera sistemiyle ...
2 çocuk annesi başından vuruldu
İstanbul'da ayrıldığı kız arkadaşının ablasıyla tartışan bir kişi, silahını ...
9 kişi zehirlenmişti... Polis operasyon başlattı
İzmir'in 4 ilçesinde 9 kişi, sahte içkiden zehirlendi. Tedavi altına alınan ...
 
Buca'da kardeşlerin bıçaklı kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'in Buca ilçesinde, Cumhur Vardar (39) ile ağabeyi Hikmet Vardar (46), ...
Zehir tacirlerine baskın
İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
Böyle baba olmaz olsun! 10 yaşındaki oğluna hırsızlık yaptırdı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 10 yaşındaki oğlu S.A.'yı, pencerenin demir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 20 15 4 1 47 14 33 49
2 Fenerbahçe 20 13 7 0 45 17 28 46
3 Trabzonspor 20 12 6 2 38 23 15 42
4 Göztepe 20 11 6 3 27 12 15 39
5 Beşiktaş 20 10 6 4 35 25 10 36
6 Rams Başakşehir 20 8 6 6 34 21 13 30
7 Samsunspor 20 7 9 4 24 21 3 30
8 Gaziantep FK 20 6 7 7 27 34 -7 25
9 Kocaelispor 20 6 6 8 16 21 -5 24
10 Corendon Alanyaspor 20 4 10 6 20 22 -2 22
11 Gençlerbirliği 20 6 4 10 25 28 -3 22
12 Çaykur Rizespor 20 4 8 8 24 30 -6 20
13 Hesap.com Antalyaspor 20 5 5 10 19 33 -14 20
14 Tümosan Konyaspor 20 4 7 9 24 33 -9 19
15 ikas Eyüpspor 20 4 6 10 16 28 -12 18
16 Kasımpaşa 20 3 7 10 15 27 -12 16
17 Zecorner Kayserispor 20 2 9 9 16 41 -25 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 20 2 3 15 17 39 -22 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri