ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
15 Eylül 2022 Perşembe - 16:20

"İzmir işgal altında" diyen Bakan Kurum'a istifa çağrısı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bir televizyon programındaki "İzmir işgal altında" sözleri İzmir'de büyük tepki çekti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Hesap gününüz yaklaştıkça diliniz daha da çirkinleşiyor" derken, CHP İzmir milletvekilleri de Bakan Kurum'a istifa çağrısı yaptı.

 İzmir işgal altında  diyen Bakan Kurum a istifa çağrısı...

SONKALEİZMİR-Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı bir televizyon programındaki "Şu an maalesef İzmir, beceriksizlik, liyakatsizlik ve bu noktada algı oluşturarak işgal altındadır. İzmir yönetimi işgal altındadır. Onlar 'Osmanlı'yı işgal etti' diye anlatıyor gerçi ama" sözleri İzmir'de büyük tepki gördü. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir milletvekilleri sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak Bakan Kurum'u istifaya davet etti.

CHP İZMİR İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL: "Beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturma" Sn. Bakan Murat Kurum kendini ve saray iktidarını tarif etmiş. Kendi çocuklarını Harvard, Indiana ve Berkley üniversitelerinde okutup, gariban Anadolu çocuklarının okuduğu köy okullarını kapatan, onları FETÖ okullarına ve yurtlarına mahkûm eden, milletimize açlık ve sefaleti reva görenler, yalana, iftiraya, çamur atmaya devam ediyor. Bu ülkeyi 20 yıldır tek başınıza yönetiyorsunuz, hayat pahalılığından, işsizliğe, adalar krizinden mülteci sorununa, FETÖ belasından, PKK belasına bütün sorunların sorumlusu sizsiniz. Hesap gününüz yaklaştıkça diliniz daha da çirkinleşiyor. Ha bir de şunu hatırlatalım. Tunç Soyer' in babası Nurettin Soyer,sizin "ne istediniz de vermedik,bitsin artık bu hasret" diye özlemle seslendiğiniz,"bu ülkenin yetiştirdiği bir kıymettir" dediğiniz FETÖ elebaşı hain Fetullah Gülen hakkında ilk iddianameyi düzenleyen C.Savcısıdır."

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MAHİR POLAT: "Dün de aynıydı, bugün de aynı. İzmir'e bakışları hiçbir şekilde değişmedi. Dün gavur İzmir, sümüklü İzmir dediler. Bugün ise  İzmir işgal altında diyorlar. İzmir’in işgali 100 yıl önce bitti. İzmir'e bir daha kirli bir zihniyetin ayak basmasına asla İzmirliler izin vermeyecektir."

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ EDNAN ARSLAN: "Ne demek İzmir işgal altında! Aklınızı başınıza alın. 100 yıl önce bu işgali sonlandırmış, tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı İzmirlilere ve vatansever Türk Milletine bu hakareti yapamazsınız. Bu sözleri, İngiliz zırhlısı ile kaçanları ve o gün denize dökülen emperyalistleri destekleyenler ancak edebilir. Sayın Genel Başkanımızın sorusunu hatırlatıyor ve tekrar ediyoruz. ‘sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların… Murat Kurum istifa"

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SEVDA ERDAN KILIÇ: "Sosyal konut projesi için asgari ücretliye “Biraz dişini sıkacak, fazla mesai yapacak,biraz da borç alacak.” diyen Bakan liyakattan bahsediyor. Bir de İzmir işgal altında diyor. Hazımsızlıkları arttıkça İzmir’e saldırıyorlar. İzmir, sana ve temsil ettiğin zihniyete geçit vermez!"

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: "Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Bakanı "İzmir işgal altında" dedi. Neden ?İzmir işgalden kurtulalı 100 yıl oldu. Bu sözü ancak İngiliz işbirlikçisi Vahdettin’e Han diyen Mustafa Kemal Atatürk ve milli güçleri işgalci olarak gören bir anlayış sarfedebilir. Bu söz Gavur İzmir’den de ağırdır. Türkiye Cumhuriyetinin Bakanlık koltuğunda bir Cumhuriyet düşmanı oturuyor. Murat Kurum derhal istifa et."

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEDRİ SERTER: "'İzmir işgal altında' demiş Bakan Murat Kurum! Cumhuriyet düşmanları, İzmir size de temsil ettiğiniz zihniyete de geçit vermez! Bakan Kurum, İzmir, Demokrat ve Özgür bir kenttir.Bilgin ola! İzmir Halkına işgalci demek senin haddin değildir! Murat Kurum istifa."
 

 
Bayındır'da Lütuflar İncir Festivali heyecanı!
 
Road2Tunnel ile yollar fuarizmir’de kesişti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da orman yangını
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde çıkan orman yangınına 10 helikopter, 2 uçak, ...
CHP'li Bayır'dan 'İzmir işgal altında' diyen Bakan Kurum'a tepki!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bir televizyon ...
Bakan Kurum: İzmir işgal altında!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayın ...
 
Dilek Ağacı saldırısının altından IŞİD çıktı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen ay ziyaret ettiği, Ankara Mamak’taki ...
Foça Cezaevi yakınında yangın!
İzmir'in Foça ilçesinde Foça Cezaevi yakınındaki ağaçlandırma sahasında ...
Emniyet kemerli cinayette yeni gelişme...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sevgilisi evli ayakkabı ustası Hakkı Öz'ün ...
 
Eşini katleden koca yeniden yargılanacak!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ceylan Ortayayla'yı ...
İzmir'de "Tuğrul Okudan" tepkisi... "BU SAĞLIKTA ŞİDDET DEĞİL, TERÖRDÜR"
İzmir Tabip Odası, İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi ...
AK Partili eski vekilden Sedat Peker mesajı!
AK Parti eski Kayseri milletvekili Pelin Gündeş, Beykoz'daki evine saldırı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri