ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4155
    Dolar
  • Euro
    34,7769
    Euro
  • Altın
    2.422,250
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
24 Nisan 2019 Çarşamba - 09:45

'Kahramanım Sensin' umut oldu

İzmir'de grafik tasarımcısı Gökçe Cantürk tarafından 2014 yılında başlatılan sosyal sorumluluk projesi 'Kahramanım Sensin', 14 sanatçının şarkı sözleri ile tasarlanan ajanda, defter, tişört gibi ürünlerin satışından elde edilen gelir ile Türkiye'nin dört bir yanından okullardaki çocukların ihtiyacı karşılanıyor.

 Kahramanım Sensin  umut oldu

Alsancak Garı'nda düzenlenen Retro Festivali'nde stant açan Cantürk, çocuklara yardım amacıyla tasarlanan birbirinden renkli ürünleri ziyaretçilerle buluşturdu.

Grafik tasarımcısı Gökçe Cantürk'ün 5 yıl önce hayata geçirdiği 'Kahramanım Sensin' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Alsancak Garı'da düzenlenen ikinci Retro Festivali'nde, geliriyle ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek amacıyla tasarlanan ürünler, ziyaretçilerle buluşturuldu. Göksel, Moğollar, Yeni Türkü ve Vega gibi sanatçılarla başlayıp, Cem Karaca, Mabel Matiz, Hayko Cepkin, Gökhan Türkmen, Can Bonomo, Ayşegül Aldinç, Ümit Sayın, Cem Adrian, Manga ve Ece Seçkin’in şarkı sözlerinin tasarımları ile devam eden proje kapsamında tasarlanan ürünlerin satışından elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi çocukların yüzlerini güldürüyor. Öte yandan, proje destekçilerinden Moğollar grubunun imzalı tişörtleri gönüllüleri ve hayranlarını sevindiriyor. Her sözü ayrı bir hikaye anlatan şarkılardan esinlenip özgün tasarımlar yaratarak ‘şarkılarla çocukların kahramanı olma’ fikrinden yola çıkan gönüllüler, kahramanimsensin.com üzerinden satışa çıkardıkları ajanda, defter, tişört, bardak, bez çanta gibi ürünlerle gönüllülerin desteğini alarak her geçen gün bir çocuğa daha umut olmaya devam ediyor. 5 yılda yüzlerce çocuğu sevindiren proje, ilk senesinde Koruncuk Vakfı işbirliğinde elde edilen gelir ve bağışları çocuklara ulaştırdı. 2017 yılından itibaren yapılan çalışmalar kapsamında elde edilen gelir ile Bolluca Çocuk Köyü’ne, korunma ihtiyacında olan çocukların günlük hayatlarını kolaylaştıracak yenilikler yaptıran gönüllüler, Genç Koruncukların 1 yıllık tüm sosyal aktivite giderlerini karşıladı. 2018 yılının sonunda Muğla Umurca İlköğretim Okulu’na giderek etkinlik sınıfı kuran proje gönüllüleri, 2019 yılında daha çok okula etkinlik sınıfı kurarak sanata ilgili, üretken, meraklı, yaratıcı ve eşit şartlarda yaşam ve eğitim hakkına sahip nesiller yaratmaya katkı sunmayı hedefliyor.

ŞARKILARLA ÇOCUKLARIN KAHRAMANI OLUYORLAR

Bir grafik tasarımcı olarak mesleğini nasıl daha faydalı bir şeye dönüştürebileceğini düşünürken aklına bu projenin geldiğini belirten Gökçe Cantürk, şunları söyledi:

"Bunu Göksel, Moğollar, Yeni Türkü ve Vega grubu ile paylaştım. Onlar da projeye katılmayı talep ettiler. İlk başta onların baskılı ürünleri ile başladık; defterler, çantalar, tişörtler tasarladık. Talep gelmeye başlayınca sanatçılar kendileri gönüllü olarak projeye destek olmak istediler. Her sene ajanda çıkarıyoruz, bu ajandalarda da 14 sanatçının şarkı sözlerinden tasarımlar var. Elde ettiğimiz gelirle de ihtiyaç sahibi okullarda muhtarlıklarla belirlediğimiz çocukların kışlık giyim ihtiyaçlarını, kitap ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu öğrencileri kendimiz tespit ederek birebir elden teslim yapıyoruz. Çine’de, Soma’da, Van’da birçok okula yüzlerce öğrenciye yardımda bulunduk. Daha da büyüterek bu sene sanat sınıfları kurmayı planlıyoruz. Amacımız Türkiye’de Doğu ile Batı arasında bir ilişki kurmak. Biz projeyi İzmir’de yaşayanlar olarak yapıyoruz ama Doğu’ya Şırnak’a Van’a da yardım gönderiyoruz." 

Ailelerden ve çocuklardan aldıkları tepkilerden bahseden Cantürk, "Okula götürdüğümüz eşyalar belki bizim için çok küçük şeyler fakat onlar için çok büyük şeyler olduğunu gördük. Özellikle Soma’daki okula gittiğimizde öğrenciler kış mevsiminde kar yağarken terlikle yürüyorlardı. Onlara çizme götürdüğümüzde sıraya giriyorlar, bekliyorlar. Çok masum çocuklar hepsi" diye konuştu.

 

 
Dedesinin hayatını roman yaptı
 
Buca'da yemekler boşa gitmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da gülümseten anonslar
İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, raylı sistemle ...
Koltuklara çocuklar oturdu
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
İzmir'de bayram coşkusu
İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü, ...
 
Engelli hastaya maaş şoku
Selçuk'ta kas hastalığı ile boğuşan Özlem Malkoç, yüzde 84 engellilik ...
İYİ Partili Çıray'dan açıklama: Utanç verici
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Soma faciasında patrona tahliye isyan ettirdi
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili ...
 
Hastanede 23 Nisan coşkusu
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı ...
İzmir'den saldırıya büyük tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dün Ankara'da şehit cenazesinde ...
Kılıçdaroğlu'na saldıran 5 kişi gözaltında
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri