ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Kadıköy'de protesto!
Kadıköy'de protesto!
21 Haziran 2019 Cuma - 11:03

''Kaybedeceklerini anladılar içini boşaltıyorlar''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 35 milyon liraya ihale ettiği Bakırköy’deki Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi inşaatını seçime günler kala Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmek üzere protokol hazırladı. Apar topar hazırlanan protokolün tüm yazışmaları 18 Haziran günü bir gün içinde yapıldı. CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “23 Haziran’da seçimi kaybedeceğini anlayan AKP, İBB’nin içini boşaltıyor. Seçime günler kala hazırlanan bu protokol gayri ahlaki” dedi.

 Kaybedeceklerini anladılar içini boşaltıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 18 Haziran günü “Birleşmiş Milletler Gençlik Merkezi” yapım işi devir protokolü hazırlandığı ortaya çıktı. Protokole göre ihalesi tamamlanan gençlik merkezi, bakanlık tarafından mevcut durumu ile devralınacak. İnşaatlarının tamamlanması ve yüklenici firma ile doğacak olan hakediş ödemeleri bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul seçimi iptal edildikten sonra vekaleten yönetilen İBB'ye 29 Mayıs'ta başvurarak maliye hazinesine ait olan İBB'ye tahsis edilen Bakırköy'deki BM Gençlik Merkezi'nin mevcut haliyse bedelsiz olarak kendine tahsis edilmesini istedi. İBB Yapı İşleri Müdürlüğü 18 Haziran tarihli yazısı ile inşaatın devrinde bir sakınca bulunmadığı yönünde görüş bildirdi. İBB Emlak Müdürlüğü de yaklaşık 23 dönümlük hazine arazisi üzerindeki İBB tarafından inşaatına devam edilen gençlik merkezinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri için aynı gün yani 18 Haziran'da işlem başlattı. Emlak Müdürlüğü yazısında, inşaat kapsamında İBB'nin bugüne kadar harcadığı yatırım bedelinin nakit olarak ödenmesi şartıyla devrin uygun görüldüğü Gençlik ve Spor Bakanlığına bildirildi. Bakanlık da aynı gün yazdığı yazı ile İBB'nin taleplerini yerine getirmeyi kabul ederek inşaatı devam eden tesisin tahsis ve devir işlemlerinin acilen gerçekleştirilmesini talep etti. Bu talep doğrultusunda Emlak Müdürlüğü, tesisin inşaat yapım sözleşmesinin Gençlik ve Spor Bakanlığına devri ile ilgili işlemlere başlatılması için Yapı İşleri Müdürlüğüne yazı yazdı. Bunun üzerine iki kurum arasında jet hızıyla devir protokolü hazırlanarak imzalandı. Protokol, İBB Başkanlığı adına Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz arasında imzalandı. İBB 2016 yılında 23 dönümlük arazi üzerinde gençlik merkezi için inşaatı yaptırmak üzere 35 milyon liralık ihale düzenlemişti.

EROKSPOR STADI DA DEVREDİLİYOR

Daha önce de Esenler'de İBB'ye ait taşınmazlar AKP İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun başkanı olduğu Esenler Belediyesine devredilmesi için çalışma başlatılmıştı. Devir işlemleri başlatılan taşınmazlar arasında Esenler Kamp Eğitim Merkezi adıyla ihale edilen ve bir zamanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da forma giydiği Erokspor için yapılacak stat alanı da var. İBB tarafından yaptırılan Güngören Belediye hizmet binası inşaatının devir işlemlerinin başlatıldığı da öne sürülüyor.

“AKP KAYBEDECEĞİNİ ANLADI”

Seçime günler kala yapılan bu protokole tepki gösteren Tarık Balyalı, “23 Haziran'da seçimi kaybedeceğini anlayan AKP, İBB'nin içini boşaltmak için etik dışı işlere imza atıyor. Seçime günler kala kayyumla yönetilen İBB'nin gençlik merkezini devretmesinin tek açıklaması İstanbul'u kaybedeceklerini anlamaları. Yaptıkları gayri ahlaki ve etik değil. Demek ki AKP'nin seçim iptal etme nedenlerinden biri de İBB'ye ait bazı mal varlıklarının ilçe belediyelerine ve başkanlıklara devri için zaman kazanmakmış. Bu işlerin son günlerde hızlanmasının tek nedeni de AKP'nin kendisinin de 23 Haziran seçimlerini kaybedeceğine ikna olması. Bütün bu süreç tamamen etik dışı bir şekilde sürdürülüyor” dedi. (SÖZCÜ)

 

 
Karabağlar'da sıkı denetim
 
Erdoğan'dan basına kapalı basın toplantısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBB yurttaşa 50 milyon liralık hediye dağıtıyor
Ekrem İmamoğlu’nun ‘İsraf’ eleştirisinde bulunduğu İstanbul Büyükşehir ...
Atina Akropol'den 'Her Şey Çok Güzel Olacak'
Avrupa temasları kapsamında Yunanistan'da olan İzmir Büyükşehir Belediye ...
AA'dan skandal! Öcalan'ın açıklamalarını servis ettiler
Kurtuluş Savaşı'nda Kuvai Milliye güçlerinin haberleşmesi için kurulan ...
 
Erdoğan: İzmir heba olup gidiyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçelievler Kocasinan'da toplu açılış ...
23 Haziran’da 68 bin 17 kişi oy kullanamayacak!
YSK, İstanbul'da 23 Haziran'da yapılacak olan seçimde, seçmen listesine ...
İbrahim Tatlıses: Tayyip Erdoğan için ölürüm
Türkücü İbrahim Tatlıses, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ölebileceğini ...
 
Yıldırım'dan Bahçeli'yi çok kızdıracak Kürtçe çıkışı
Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'özür' cevabı "Sen kimsin?"
FOX TV'de gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ordu ...
İmamoğlu: Milletin kararının karşısında duracak kişi henüz doğmadı
Ümraniye'de konuşan Ekrem İmamoğlu, "23 Haziran'da millet karar verecek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri