ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
27 Mart 2020 Cuma - 10:58

'Korona pozitif çıktığı halde eve gönderdiler'

İstanbul’da koronavirüs teşhisi konulan yurttaşın eve gönderildiği; bütün aile ve apartmanda semptomlar görülmeye başlandığı iddia edildi.

 Korona pozitif çıktığı halde eve gönderdiler

İddialara göre; İstanbul’da yaşayan Mustafa Uluç isimli yurttaş, koronavirüs testi pozitif çıktığı halde ‘yer yok’ gerekçesiyle eve gönderildi, ancak hastanede yatışı sağlanmış gibi gösterildi. Daha sonra durumu kötüleşen Uluç, hastaneye yatırıldı ancak artık ailenin tamamında ve apartmandaki diğer komşularda da semptomlar görülüyor.

Tunca Öğreten’in DW Türkçe’de yer alan haberi şöyle:

Eşref Uluç 24 yaşında. Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi beşinci sınıf öğrencisi. Babası, annesi ve büyükannesi ile birlikte İstanbul Avcılar’da bir apartman dairesinde yaşıyor.

İLK BAŞVURU: TEST YAPILMADAN GÖNDERİLDİ

46 yaşındaki emekli babası Mustafa Uluç, geçen pazar gecesi rahatsızlanır. Eşref ve 43 yaşındaki annesi A.U. öksürük, yüksek ateş ve nefes darlığı gibi semptomlar nedeniyle Covid-19’dan şüphelenir ve Mustafa Uluç’u Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne götürürler. Hastanenin acil servisinde muayene edilen Mustafa Uluç, görevli doktorların semptomları yetersiz bulması nedeniyle Covid-19 testi yapılmaksızın eve gönderilir.

İKİNCİ BAŞVURU: TEST POZİTİF ÇIKTI, EVE GÖNDERİLDİ

Ailesiyle birlikte eve dönen Uluç, bir sonraki gece daha da ağırlaşır. Aile bu kez Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yolunu tutar. Burada semptomları Covid-19 için yeterli görülen Uluç’un tomografisi çekilir, test yapılır. Testin sonucu pozitif çıkar. Ancak bu defa da yetkililer aileye hastanede boş oda olmadığı için Uluç’un yatışını sağlayamayacaklarını, arzu ederlerse hastanede bekleyebileceklerini söyler. Doktorların sunduğu ikinci alternatif ise Uluç’un kendini evde karantinaya alabileceği yönünde olur. Aile bir süre hastane koridorlarında bekler. Saatler ilerledikçe Mustafa Uluç bu duruma dayanamaz ve evine dönmeye razı olur.

HASTANE KAYITLARINDA ‘YATAN HASTA’ OLARAK GÖRÜNDÜ

Üniversitesi öğrencisi Eşref Uluç, doktorlar tarafından yazılan reçeteyi ve Covid-19 pozitif babasını alarak çaresiz bir şekilde gece 2.30’da eve döner. Sabah olduğunda reçetedeki ilaçları temin etmek için soluğu eczanede alan anne Uluç, Sosyal Güvenlik Kurumu sistemine ait kayıtlarda eşi Mustafa Uluç’un hastanede yattığını görür. Öyle ki sabaha karşı eve gönderilen Uluç hastane kayıtlarına yatan hasta olarak geçirilmiştir.

DW Türkçe’ye konuşan 24 yaşındaki veterinerlik fakültesi öğrencisi Eşref Uluç, test neticesinde babasında Covid-19 virüsü tespit edilmesine karşın eve gönderilmelerine anlam veremediğini söylüyor. Uluç sözlerine şöyle devam ediyor: "Biz veterinerlik fakültesinde böyle bir ihmal ve hatayı kediye, köpeğe dahi yapmıyoruz."

ÜÇÜNCÜ BAŞVURUDA YATIŞ VERİLDİ

Takvim 25 Mart Çarşamba akşamını gösterdiğinde Mustafa Uluç’un durumu daha da ağırlaşır. Nefes alamaz, durmaksızın öksürür. Daha da kötüsü evin 70 yaşındaki büyükannesi Aynur Uluç’ta da Covid-19 semptomları gözükmeye başlar. Yaşlı kadın nefes darlığı çekmektedir. Genç Eşref 112 Acil Servis’i arayıp durumu anlatır. Ekipler kısa süre sonra kapıdadır. Mustafa ve Aynur Uluç ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürülür. Yapılan tetkiklerin ardından Mustafa Uluç’un derhal hastaneye yatışı sağlanır. Benzer semptomlar görülmesi nedeniyle büyükanne Uluç’a da Covid-19 testi yapılır. Sonuç ise pozitiftir. Büyükanne de bir başka odaya yatırılır ve tedavisine başlanır.

APARTMANDAKİ HERKESTE SEMPTOM VAR!

Eşref Uluç yaşadıklarını anlatırken konuşması sık sık öksürük nedeniyle kesiliyor ve "Sağlığınız nasıl?" sorumuza şu yanıtı veriyor: "Annemde de, bende de Covid-19 semptomları var. Sadece bizde değil. Oturduğumuz apartmanda dokuz kişi yaşıyor ve herkeste benzer rahatsızlıklar var. Büyük ihtimalle hepimiz virüsü kaptık, pozitifiz."

Uluç’ın anlattıklarına göre sağlık görevlileri Avcılar’daki apartmana gelerek tüm sakinlere test yapacaklar. Belki de hastanenin ihmali nedeniyle dokuz kişinin daha testi pozitif çıkacak.

 
Kral Marco'dan 'Güvendeyiz' mesajı
 
Yerleşim bölgesine 'korona mezarlığı': Tedirginiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Test sayısı arttı.. Ölü sayısı 75'e yükseldi...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında son verilere göre ...
Alo! Kuzuma yem getirin..
Afyonkarahisar'da evinden çıkamayan Emine Kılıçarslan (72), 112 Acil Çağrı ...
Kahvehane aşkı korona dinlemedi! Hamamda okey oynadılar...
Mersin’in Tarsus ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan ...
 
Varlık Fonu’ndan Çin ile dikkat çeken anlaşma
Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure) ...
İmamoğlu’dan Kanal İstanbul isyanı!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  koronavirüs salgınına rağmen Kanal İstanbul ...
Acı haber.. 2 asker şehit!
Kuzey Irak’ta terör hedeflerine yönelik yürütülen Pençe-3 operasyonunda ...
 
Bakan Koca yeni verileri açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki en son corona virüsü bilançosunu ...
33 yaşında koronavirüsten hayatını kaybetti
CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın İstanbul'da yaşayan 33 ...
Soylu'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin, "Vatandaş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri