ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3262
    Dolar
  • Euro
    35,1129
    Euro
  • Altın
    2.305,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
14 Kasım 2019 Perşembe - 10:18

"Kurul kararı İnsan Hakları Başkanı için çiğnendi"

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın önemli tespitlerde bulunduğu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 2018 Yılı Denetim Raporu hakkında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu. Kılıç, “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunundaki ‘Kurul kararı olması gerekir’ açık hükmüne aykırı bir şekilde TİHEK Başkanı için aylık 2.280 TL’ye ev kiralanmıştır” dedi

 Kurul kararı İnsan Hakları Başkanı için çiğnendi

Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, raporda; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanununda belirtilen usule uyulmadan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı için taşınmaz kiralandığının belirtildiğini kaydetti. Söz konusu Kanunun “Kurulun görev ve yetkileri” başlıklı 11. maddesinin 1. fıkrasının (1) bendinde Kurulun, taşınmaz kiralanması konularındaki önerileri görüşüp karara bağlama görevi bulunduğunu ifade eden Av. Kılıç, şunları kaydetti: “Kurumun taşınmaz kiralayabilmesi için, bu hususu müzakere edip karara bağlayan bir Kurul kararı olması gerektiği anlaşılmaktadır. Lojman olarak kullanılmak üzere bir adet taşınmaz için 1.1.2018 tarihinden itibaren aylık 2.280 TL bedelle Kurum başkanı ile taşınmaz sahibi arasında kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Ancak bu taşınmazın kiralanması için Kurul kararının bulunması gerektiği halde, bu yönde herhangi bir kurul kararı yoktur. Kurum Başkanı için kanundaki açık hükme rağmen lojman olarak bir adet taşınmazın aylık 2.280 TL bedelle kiralanmasında sorumluluğu olan kurum yöneticileri hakkında gerekli işlem yapılmalıdır.”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay raporunda; memuriyet mahalli dışında görevlendirilenler için harcırah yerine “organizasyon bedeli” ödemesi yapıldığının belirtildiğini bildirdi. Oysaki kamu kurumlarının işleri için memuriyet mahalli dışına gönderilenlere yapılacak ödemelerin Harcırah Kanununda açıkça ifade edildiğini ve bu hususun kanunun açık emredici hükmü olduğunu vurgulayan Av. Kılıç, “Memuriyet mahalli dışında görevlendirilenler için Harcırah Kanununa aykırı bir biçimde, ‘organizasyon bedeli’ ödemesi yapılmasının gerekçesi nedir? Bu ödemeler kim ya da kimlere yapılmıştır? ‘Organizasyon bedeli’ adı altında ödenen ücretlerden Kurum adına herhangi bir zarar oluşmuş mudur? Oluşmuşsa bu zarar ne kadardır?” sorularını yöneltti. 

“6.7 milyon TL’lik bağış ve yardım kimlerden alındı?”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, kurum bilançosunda 6.749.000 TL’lik “Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler”, 23.432 TL’lik “Diğer Çeşitli Gelirler”, 1.549.308 TL’lik “Diğer Hizmet Alımları” ve 10.055 TL’lik “Temsil ve Tanıtma Giderleri” kalemlerinin bulunduğunu belirterek, 6.749.000 TL’lik bağış ve yardımların kimlerden ya da hangi kurumlardan alındığını sordu.
Bilançoda ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenecek ceza olarak görünen 66.800 TL “Görev Zararları” kalemi bulunduğunu dile getiren Av. Kılıç, “Bu görev zararından sorumlu olan kurum yöneticileri ya da sorumluları hakkında gerekli suç duyurularında bulunulacak mıdır?” dedi.
CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay raporunda; Kurum tarafından stratejik planın hazırlanmadığı, buna bağlı olarak Kurum amaç ve hedeflerine yönelik bilişim sistemlerini de kapsayan kurum içi ve kurum dışı risklerin belirlenmediği ve bu risklere ilişkin gerekli analizler oluşturularak bir eylem planlaması yapılmadığının vurgulandığını ifade ederek, “Kurum, bilişim sistemlerini de kapsayan belirlenmeyen kurum içi ve dışı risklerin neler olduğunu, bu durumun Kurumdaki bilgisayar ortamındaki bilgileri tehlikeye atıp atmadığını ve alınması düşünülen bir önlem olup olmadığını açıklayacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

 
 

 
Başkan İduğ müjdeyi verdi... Yeni pazar açılıyor!
 
Turizme Kasım dopingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Skandal mektupları geri takdim ettik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın daveti ...
HDP’li Ahmet Türk hastaneye kaldırıldı
Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş ...
AK Parti'den istifa furyası
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan kuracakları partileri ...
 
CHP'li Sertel'den flaş çıkış! Binali Bey yola gel!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Alsancak ve Göztepe statlarını yerinde ...
CHP'li Sertel sordu Bakan Ersoy açıkladı! Ege Uygarlıkları Müzesi yapılacak
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2017 yılında ihalesi yapılan ve Şubat ...
Yıldırım'dan İzmir'in statlarına teftiş...
Eski Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, AK Parti İzmir ...
 
CHP'li Kılıç'tan Dikili çıkışı... Doymadınız mı, niye imara açıyorsunuz?
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Dikili’deki ...
"Kentsel dönüşüm felakete dönüşmesin"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, asbesti ...
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a yüklendi. Bunun adı peşkeştir
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun hedefinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri