ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
4 Aralık 2020 Cuma - 09:52

'S' plaka ihalesi için mahkemeden flaş karar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin servislerde kullanılan 'S' plakalı araç sayısını artırmak için yaptığı ihale, İdare Mahkemesi'nce hukuka uygunluk taşımadığı gerekçesiyle iptal edildi. Mahkeme kararını sevinçle karşıladıklarını söyleyen İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "İlk günden beri bu durumun yanlışlar zinciri olduğunu belirtmiştik ve ihalenin yargıdan döneceğinden emindik" dedi.

 S  plaka ihalesi için mahkemeden flaş karar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ulaşım Ana Planı çerçevesinde önümüzdeki süreçte 'S' plakalı servis aracı sayısını artırmak için geçen ihaleye çıkılması kararı aldı. İlk etapta 400 plaka dağıtılacağı açıklanınca, mevcut S plaka sahipleri geçen 11 Ağustos'ta Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karara tepki için eylemler düzenledi. S plakalı servis araçlarının sayısının artırılıp muhammen bedelinin tespit edilmesine yönelik hazırlanan Teknik Kurul Raporu, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) geçti. Düzenlenen ihalenin ardından yeni plakalar sahiplerine dağıtıldı. Bir servis sahibi ihaleyi yargıya taşırken, İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi kararını açıkladı. Danıştay 8'inci Dairesi'nin konuyla alakalı emsal kararlarını örnek gösteren mahkeme, belediyeyle ilgili işlerin yürütülmesi ve ihale kararı alınması konularında encümenin yetkili olduğunu belirtti. Mahkeme, mevcut kararların UKOME'de alındığı, mevcut durumun yetki unsuru sebebiyle hukuka uygunluk taşımadığı gerekçesiyle ihalenin iptaline hükmetti.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, mahkeme kararıyla haklılıklarının kanıtlandığını söyledi. Bostancı, "Bu ihaleye en başından beri karşı çıktık. Pandemi süresinde yaklaşık 3 bin aracın boşta olduğunu ve bir ihtiyaç olması durumunda bunu karşılayacağımızı kendilerine defalarca anlattık. Hatta ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, 'Konuyu; hak, hukuk, adalet çerçevesinde yeniden değerlendireceğinize inanıyorum dedim' ama hiç cevap gelmedi. İlk günden beri yanlışlar zinciri olduğunu belirttik ve bu işin yargıdan döneceğinden çok emindik. Oda olarak açtığımız davayı kazanacağımızdan eminiz. Bu karar yürütmeyi durdurma değil, yapılan işlemin iptal edilmesidir. 400 adet olarak ihaleye çıkarılan ancak 300'ü dağıtılan S plakalar iptal olmuştur. Dolayısıyla bu plakaların toplanması ve paraların da geri ödenmesi gerekiyor. Herkes mahkemenin verdiği karara saygı duymak zorunda" dedi.

Pandemi sebebiyle işlerde düşüş olduğunu ve özellikle bu dönemde S plaka ihtiyacının olmadığını belirten servisçi Burak Çıplaklıgil, "S plakalı araçlar kapıların önünde yatarken böyle bir ihtiyaçtan söz edemeyiz. Bu yüzden en başından beri davamızın peşinden gittik. Eylemlerimizi yaptık. Mahkemenin verdiği karar hepimizi çok sevindirdi. İhalede dağıtılan plakaları alan arkadaşlarımız da var. Zamanında onlara da bu işin yanlış olduğunu ve almamaları gerektiğini söylemiştik. Ancak bizi dinlemediler. Şimdi onlar düşünsün. Böylesi çok güzel oldu" diye konuştu.

Mahkeme kararına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Erdinç Değer ise, "Mahkemeden bu kararın çıkacağına inanıyorduk. Bu olumlu karar arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Pandemi sebebiyle işlerimiz oldukça azaldı. Çoğu esnafın aracı atıl duruyor. Böyle bir durumda yeni plakaya ihtiyaç olabilir mi? Tüm eylemlere giderek desteğimizi göstermiştik. Şimdi de mahkemenin kararına saygı gösteriyoruz ve herkesten de bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Balçova’nın can dostları emin ellerde
 
İzmir'de otomobil kundaklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’nın can dostları emin ellerde
Balçova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokaklarda yaşayan can ...
Bayraklı'da tarihi kentsel dönüşüm kararı... ''YURTTAŞIN HAK KAYBI OLMAYACAK''
Bayraklı Belediyesi meclisi, ilçedeki eski yapıların yıkılıp, yenilerinin ...
Engelli çocuklara özel puset
İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olan Bornova ...
 
Buca'da denetime ara yok
Türkiye genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını tırmanışa geçerken, Buca’da ...
İzmir'de gündem EVSİZLER... Konukevi tamamen dolu, spor salonu tahsis edilecek!
İzmir'de havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sokakta yatıp kalkan ...
Gaziemir'de anlamlı bağış!
Poyraz Otomotiv firması, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Gaziemir Belediyesi'ne ...
 
Narlıdere Belediyesi engellileri unutmuyor
Engellilere yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Narlıdere Belediyesi, ...
Engel olmazsak engel kalmaz
3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Hava kirliliğine karşı denetimler sürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kömür satış yerleri ve merkezi ısıtma sisteminde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri