ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5242
    Dolar
  • Euro
    34,8433
    Euro
  • Altın
    2.487,960
    Altın
  • Bist-100
    9.536,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Flaş İncirlik kararı... Ana Jet Üssü oldu!
Flaş İncirlik kararı... Ana Jet Üssü oldu!
CHP'nin acı günü!
CHP'nin acı günü!
Define faciası: Üç kişi yaşamını yitirdi!
Define faciası: Üç kişi yaşamını yitirdi!
Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı!
Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı!
18 Ekim 2020 Pazar - 09:57

'Sahte parfüm kıyafetlere bile zarar veriyor'

Dermotoloji Uzmanı Prof. Dr. Neslihan Şendur, piyasa değeri binlerce lirayı bulan ünlü markaların yerine tercih edilen taklit parfümlere karşı vatandaşları uyardı. Pek çok açıdan tehdit oluşturan bu parfümlerin deri üzerinde kahverengi lekeler oluşturabileceğini söyleyen Şendur, "Normalde parfümler kıyafete uygulanmalı deriz ama sahte olanları kıyafetlere bile zarar veriyor. Hiç parfüm kullanmamak bunları kullanmaktan çok daha iyidir" dedi.

 Sahte parfüm kıyafetlere bile zarar veriyor

Uygun fiyatlı olmaları nedeniyle piyasa değeri binlerce liralık ünlü markaların yerine tercih edilen taklit parfümler, tehlike saçıyor. Sahte parfüm operasyonları sık sık gündeme geliyor ancak bu ürünler cazip fiyatlarıyla tüketiciyi yanıltıyor. Pek çok açıdan tehdit oluşturan bu parfümlerin deri üzerinde kahverengi lekeler oluşturabileceğini söyleyen Medicana İnternational İzmir Hastanesi'nde görevli Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Neslihan Şendur, "Bazı parfümler güneşle beraber etkileşirse toksik reaksiyon dediğimiz bir reaksiyon gelişebiliyor. Bu bağlamda deride renkte değişiklikler görülebilir. Deri renginde koyulaşma ve kahverengi lekeler karşımıza çıkabilir. Bu yüzden vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Normalde parfümler kıyafete uygulanmalı deriz ama sahte olanları kıyafetlere bile zarar veriyor. Doğru üretilip üretilmediğini bilemiyoruz. Hiç parfüm kullanmamak bunları kullanmaktan çok daha iyidir" dedi.

'GÜZEL KOKMAYI HERKES SEVİYOR AMA'

Üretilen bu parfümlerde kullanılan malzemelerin son derece önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şendur, "Birçok karışımın bir araya getirilerek parfüm üretildiğini biliyoruz. Eğer bu kullanılan parfümlerde, deriye zararlı olan herhangi bir madde var ise sıklıkla kontakt dermatit dediğimiz rahatsızlıklarla karşılaşıyoruz. Kaşıntılı kızarıklıklar ile hastalar bize başvururlar genellikle. Parfümün uygulandığı alanda deride değişikliklerle gelirler. Güzel kokmayı herkes seviyor ama parfüm seçerken dikkatli olmak gerekiyor. Seçerken daha kaliteli ürünleri tercih etmek gerekiyor. Bir reaksiyon olursa o parfümün kullanılması derhal bırakılmalıdır. Parfümler kıyafetler üzerine uygulanmalıdır. Hatta parfüm havaya sıkıldıktan sonra kokunun içinden yürüyerek geçilmesi daha sağlıklı olacaktır. Parfüm şişeye girinceye kadar pek çok aşamadan geçiyor. Birçok katkı maddesi, sabitleyiciler kullanılıyor. İçinde kullanılan katkı maddeleri ve boyaların her biri alerjik reaksiyona sebep olabilir" diye konuştu.

'TER KOKUMUZ BİLE BİR HAFTA CİLTTE KALMAZ'

Sahte parfümlerin güvenilir olmadığını söyleyen Mustafa Karslıoğlu, "Bu tarz parfümleri kullanmayı tercih etmiyorum. Çok meşhur bir sloganları vardı. Özellikle 'bir hafta kalıcı parfüm' sloganıyla satış yapıyorlardı. Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın en pahalı parfümünü alıyorsunuz bir hafta üzerinizde kalmıyor. İnsanın ter kokusu bile yıkanmasan bir hafta üstünde kalmaz. O parfüm nasıl oluyorsa kalıyor. O slogandan kesinlikle kaybediyorlar. Bilmediğimiz ürünler, bilmediğimiz ortamlarda üretiliyorlar. Herkes de kimyager olmuş durumda. Parfümü cildimize sıkıyoruz. Her zaman temas edilen kıyafetlerimiz olmuyor. Deride de hasarların oluşmasına bu yüzden neden olabilir" dedi.

Vatandaşlardan Orhan Alptekin ise, "Sahte parfümlere güvenmiyorum. Orijinal olanları almaya çalışıyorum. İçeriğini bilmediğimiz kimyasallardan yapıldığı için güvenemiyoruz. Kısa sürede bir zarar vermese de uzun vadede sağlığımıza zararlı olabilir. Bir şeyin ucuzu her zaman bir şeylerden kısılarak yapılır" diye konuştu.

Etiketler:
 
Dezenfektandaki büyük tehlike!
 
Ufuk Sarıca'dan mesaj var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dezenfektandaki büyük tehlike!
Koronavirüs salgınında kullanımı artan el dezenfektanlarına karşı uyarılarda ...
9 ile kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yarın için Sakarya, Bursa, Bilecik, ...
Can kaybı 9 bin 224'e yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu' verilerini ...
 
Ticaret Bakanlığı’ndan Suudilere damping soruşturması
Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine boykot kararının ardından Ankara'dan ...
İzmir'den Azerbaycan'a destek, Fransa'ya tepki...
İzmir'deki çok sayıda derneğin yer aldığı Can Azerbaycan Platformu, Fransa'nın ...
Zeynep'i kaybettikleri yerde toplandılar
İzmir’in Menemen ilçesinde, bisikletiyle antrenman yaparken kamyonun çarpması ...
 
İzmir'deki o projeye tepki... ZEYTİNLİKLERİ YOK EDECEK!
İzmir Dikili’de yapılmasını planlanan ve ÇED olumlu raporu verilen kum ...
Somalı madenciler gözaltına alındı
Tazminatlarını 8 yıldır alamadıkları için yürüyüş başlatan Somalı maden ...
Korona pozitif çıktı, 4 gün sonra doğum yaptı
İzmir'de doğuma 4 gün kala koronavirüs olduğu belirlenen anne Seylan Bozkurt ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri