ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2061
    Dolar
  • Euro
    35,0798
    Euro
  • Altın
    2.468,760
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
19 Aralık 2019 Perşembe - 09:58

'Şüpheli çocuk ölümleri araştırılsın'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Rabia Naz ile birlikte diğer şüpheli çoçuk ölümlerinin araştırılmasını istedi. Kılıç, "“Meclis Araştırma Komisyonumuz; 8 aylık Ali Emir bebeğin hastanede ölümünü, 10 yaşındaki Volkan Beyhan’ın parkta oynarken hayatını kaybetmesini ve Burak Oğraş’ın Antalya’da staj yaptığı, Fetullah Gülen’e verdiği destekle bilinen Fettah Tamince’ye ait 5 yıldızlı otelin havuzunda şüpheli ölümünü de araştırmalıdır” dedi

 Şüpheli çocuk ölümleri araştırılsın

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın da üyesi bulunduğu Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nun dünkü toplantısında; Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç, Mersin Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar, Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Oğuz Tüzün sunum yaptı. 
Toplantıda, Rabia Naz Vatan’ın dışındaki diğer şüpheli çocuk ölümleri de gündeme geldi.  Bu konuda komisyon toplantısında açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, geçmiş yıllarda Rabia Naz gibi şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden başka çocuklar ve bebeklerin de olduğunu söyledi. 
“8 aylık Emir bebek bunlardan sonuncusu” diyen Av. Kılıç, Sema-Emir Şahin çiftinin, 8 aylık bebekleri Ali Emir’i geçen ağustos ayında, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle götürdükleri Halkalı Acıbadem Hastanesi’nde kaybetmelerinin, bütün toplumu olduğu gibi kendisini de derinden üzdüğünü ve yaraladığını bildirdi. 
CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, bu acılı ölümü Meclis gündemine taşıdığını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunduğunu belirtti. Av. Kılıç, süreci yakından takip ederek, Ali Emir’in annesi Sema Şahin’le de zaman zaman görüştüğünü ve acısını paylaştığını bildirdi. 
Bir başka çocuk ölümünün de İstanbul’da yaşandığını ifade eden CHP’li Av. Kılıç, 2010 yılında İstanbul Sultançiftliği’ndeki askeri alana kaçak hafriyat dökmeye giden kamyonun, parkta oynayan 10 yaşındaki Volkan Beyhan’ı ezerek öldürdüğünü ifade etti. Volkan’ın babası İbrahim Halil Beyhan’ın o tarihten sonra bugüne kadar sorumluların cezalandırılması için hukuk savaşı verdiğini, adalet aradığını ancak henüz bir sonuç elde edemediğini bildirdi. 

“FETÖ’yü destekleyen Fettah Tamince’nin otelindeki şüpheli ölüm”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, 2011 yılında da Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 3. Sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın, staj yaptığı, Antalya’da Fetullah Gülen’e verdiği destekle bilinen Fettah Tamince’ye ait 5 yıldızlı otelin havuzunda şüpheli bir şekilde öldüğünü belirtti. Av. Sevda Erdan Kılıç, baba Murat Oğraş’ın, oğlunun ihmal sonucu öldüğünü ifade ederek, “Çocuğuma kıymış olabilirler, otel yetkililerinden davacı olacağım.” diyerek hukuk mücadelesi verdiğini ancak onun da sonuç alamadığını kaydetti. 
CHP’li Kılıç, Rabia Naz gibi, gündeme getirdiği diğer şüpheli çocuk ölümlerinin de araştırılmasını istedi. Aile Hekimliği gibi Aile Psikolojik Danışmanlığı kurulmasına ilişkin hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduğunu anımsatan Av. Sevda Erdan Kılıç, böyle bir kurumun, aile içi her türlü şiddet olaylarının önlenmesinde, ayrıca aileler ile çocuklarının psikolojik durumlarının takip edilmesinde faydalı olabileceğini ifade etti. 
CHP’li Av. Kılıç’ın buna ilişkin görüşünü sorduğu Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç de bu danışmanlık merkezlerinin kurulmasının faydalı olabileceğini bildirdi. 

       
 
     

 

 
Trump’a azil, oy çokluğuyla kabul edildi
 
Temizlik ekibi bu kez Küçükçiğli'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Simit Sarayı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya'da Simit Sarayı'nın Ziraat Bankası tarafından ...
Selahattin Demirtaş, Leman Dergisi ile anlaştı
Üç yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel ...
CHP’li Sertel’den basın kartı çıkışı... Nüfus cüzdanları da iptal edilecek mi?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 3 bin 804 ...
 
CHP Genel Merkezi'nden Burak Oğuz açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Urla Belediye ...
Ödemiş'te 365 gün eşitlik, saygı ve adalet...
Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması, her kesimden kadının korunması, ...
Bahçeli’den çok sert ‘yeni parti’ açıklaması
"Siyasette boşluk yoktur, olması için bir neden de yoktur." diyen MHP ...
 
FETÖ'den tutuklanan Oğuz'un ifadesi ortaya çıktı...Suçlamalara ne cevap verdi?
İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu ...
CHP'den Burak Oğuz açıklaması... 'Demokrasiye vurulmuş bir darbedir'
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanları ve milletvekillerinin ...
"Gediz kirli akıyor, Bakan bakıyor!"
Eski Tarım Bakanı Veysel Eroğlu’nun “2012 yılında Gediz Nehri’nde balık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri