ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:44

'Yağmur' mucizesi!

Karşıyaka'da Safiye Nadir Özel Eğitim Okulu'nda öğretmenlik yapan Aynur Uç Ger, orta- ağır zihinsel engelli öğrencisi Yağmur İnan'ın (6) gelişimine katkı sağlamak için başlattığı 'Çocuklar Kaynaşsın, Engeller Aşılsın' projesi ile 7 ayda saatlerce hiç hareket etmeyen öğrencisinin hareket edip, kendini ifade edebilmesini sağladı.

 Yağmur  mucizesi!

Proje kapsamında, yan okuldaki anasınıfı öğrencilerinin derslerine kaynaştırma öğrencisi olarak her gün 1 saat katılan Yağmur, çocukların da desteği ile büyük gelişim göstererek ailesine ve öğretmenlerine mutluluk yaşattı. Karşıyaka Safiye Nadir Özel Eğitim Okulu'nun öğretmenlerinden Aynur Uç Ger, orta-ağır zihinsel engelli ve sınıfta hiç hareket etmeyen, iletişim kurmayan öğrencisi Yağmur İnan'ın gelişmesine yardımcı olmak için bir proje başlattı. 'Çocuklar Kaynaşsın, Engeller Aşılsın' adını verdiği projesi kapsamında özel eğitim anasınıfında 4 öğrenci ile eğitim alan Yağmur'un her gün bir saat yan okul olan Kenan Gamsız İlkokulu'ndaki anasınıfı öğrencilerinin derslerinde vakit geçirmesini sağladı. Diğer çocukların onu benimsemesi ve ona yardım etmesi ile sınıfa uyum sağlayan Yağmur zamanla hareketlendi ve davranışları değişti. 7 ayın sonunda büyük bir gelişim gösteren Yağmur artık yaşıtları ile iletişim kurabilmeye başlayarak, anasınıfından mezun oldu.


KENDİSİNİ GELİŞTİRDİ

Yağmur'un değişimini anlatan öğretmeni Aynur Uç Ger, "Projeye öğretmen arkadaşım Nilgün Karaca ile başladık. Çocuklarla birebir eğitim yaptık, öğlen saat 13.00-14.00 arası anasınıfı öğrencileri ile kaynaştırdık. Yağmur hiç dokunmasan sandalyede 2 saat oturup hiç kıpırdamıyordu. Şimdi bıraktığınızda sandalyeden iniyor, hareket ediyor. Fazla hareketli değildi ve grubun içinde bulunmayı sevmezdi. Kaynaştırmadan sonra nöbet geçirmemeye başladı. Diğer sınıfa giderken mutlu oluyordu. Bakışları değişti, önceden yan yan bakıyordu. Akranlarını görerek kendini geliştirdi. Oyuncakları alamıyordu, çocuklar ona yardım ediyordu. İlk başta öğrenciler görünüşünü garip buldu. Saçı kısa dediler, toka aldık, tokalar taktık. Hediyeler yapıp çocuklara Yağmur'un hediyesi diye verdik. Veliler de kendi çocukları için iyi olduğunu söyledi. Yağmur yavaş yavaş o çocuklara bakarak kıpırdamaya, sandalyeden kalkmaya başladı. Çocuklar onun elini tutup yardım ettiler, yürüme azmi gelişti. Yağmur gelişme gösterdikten sonra diğer engelli çocukların velileri fark etti ve onlar da çocuklarına kaynaştırma yapılmasını istedi. Bizim projemizden sonra okulumuzdaki 1. kademe sınıfı öğrencileri de kaynaştırma öğrencileri oldu. Her sınıftan bir iki öğrenci alarak beden eğitimi ve müzik derslerine götürdüler. Diğer öğrenciler de gelişme gösterdi. Ben bunun faydasına inanıyorum. Yağmur çamur ne olursa olsun kaynaştırma derslerine götürdüm Yağmur'u. Diğer çocuklar için de faydası oldu, onu kabullendiler, ona yardım edebileceklerini gördüler. Yağmur bir şeyler öğrendiğinde çok mutlu oldular. Yağmur gelmediğinde 'nerede' diye sormaya başladılar" dedi.

'YAĞMUR'UN ALGISI DÜZELDİ'

Yağmur'un annesi Aslı İnan ise, "Gelişim olarak 8 aylık bir çocuğun düzeyinde Yağmur. Bilişsel olarak yaşına daha gelmedi. Yağmur durağan bir çocuktu. Tepki vermiyordu, ellerini kullanamıyordu, yürüyemiyordu. Sadece emekleyebiliyordu biraz. Algısı hiç yoktu. Öğretmenlerimizin sayesinde Yağmur'un algısı bayağı düzeldi. En azından adını söylediğimiz zaman kafasını çevirip gözümüze bakıyor. Göz kontağı kurabiliyor. Oyuncakların biraz da olsa ne işe yaradığını biliyor. Daha önceden onları ağzına alıp yalıyordu sadece. Nöbetler de engel oluyor onun için. Aktivitelerle onlar da azaldı. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştık. Okula ilk başladığında sabah 09.00'dan öğlen 14.30'a kadar aynı yerde oturuyordu. Sadece etrafına bakınıyordu. Mezuniyet töreninde Yağmur'u zapt edemedik. Sürekli hareket ediyordu. Artık adım atmaya başladı. Çok mutluyuz. Bütün özel öğrencilerin bunu yaşaması gerekiyor" diye konuştu.

 

 
İzmir'de şifalı su kuyruğu
 
İzmir'den iç acıtan görüntüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de şifalı su kuyruğu
Torbalı'da bulunan Dağtekke Mahallesi’ndeki kaynak suyunun şifalı olduğu ...
Palmiye böceği için toplandılar
İzmir’de 2006 yılında ithal edilen palmiye ağaçlarında ortaya çıkan ve ...
Ege'ye acil panik butonu
Ege Üniversitesi kampüsünde herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda ...
 
KKTC'de patlama
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Taşkent bölgesinde patlama meydana ...
Öykü Arin'den doktorları için şarkı
Babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu naklin yüzde 98,5 tuttuğu lösemi ...
Çeşme- Atina feribot seferleri başladı
İzmir'in Çeşme ilçesi ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında bu akşamdan ...
 
Can dostlar emin ellerde
Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde yaşayan sokak hayvanlarının bulundukları ...
İzmir'de boyoz ustaları yarıştı
İzmir'de 2 yıl önce kurulan Boyoz ve Börek Sanatkarları Derneği (BOYOZDER), ...
''Lütfen oğlumu yaşatın''
Karaburun'da kalbinde doğuştan delik bulunan ve sağlık durumu kritik olan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri