ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2660
    Dolar
  • Euro
    34,9372
    Euro
  • Altın
    2.439,450
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
11 Nisan 2021 Pazar - 12:02

1 dakikalık saygı duruşu yüzünden görevden alınan hemşireler TBMM gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, SONKALE'nin gündeme getirdiği, hayatını kaybeden sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmalarının ardından "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi hemşireleri Günseli Uğur ve Arzu Sert'le ilgili flaş bir çıkış yaptı.

1 dakikalık saygı duruşu yüzünden görevden alınan hemşireler TBMM gündeminde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan CHP'li Kılıç, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi hemşireler Günseli Uğur ve Arzu Sert'in durumunu TBMM gündemine taşıdı. CHP'li Sevda Erdan Kılıç, saygı duruşunun yapıldığı gün itibariyle 384 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini ve hemşirelerin söylemlerinde soruşturmalara konu olacak hiçbir şey bulunmadığını belirtirken, "Benzer eylemler başka hastanelerde de yapıldı. Covid-19 nedeniyle sağlık emekçilerini anmak suç değildir. Saygı duruşuna katılanlar, o gün pandemi kurallarına da dikkat etmişlerdir. O güne ilişkin bütün görüntüler ortadadır” dedi.

“İki hemşirenin yemekhanede 1 dakikalık saygı duruşuyla koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünü tehdit edebileceğini düşünüp de soruşturma başlatabiliyorsanız kimse kusura bakmasın ama o koltukları derhal boşaltın" ifadelerini kullanan CHP'li Kılıç, şöyle devam etti:

"Boşaltın ki o koltukların ağırlığını taşıyabilecek gerçekten liyakatlı, aklın ve bilimin ışığında çalışacak insanlar oturabilsin. Özellikle de Sayın Fahrettin Koca. Bu rezalete sesinizi çıkarmak için daha neyi bekliyorsunuz? Sağlık çalışanlarına en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zor salgın koşullarında böyle bir muamele kabul edilebilir mi? Tabi hesabınız başka değilse. İçten içe hesabınızın örgütlü mücadele ile olduğunu biliyoruz. Sendikalaşma ve sendikal faaliyetlerin önüne çektiğiniz barikatları biliyoruz ancak o barikatları yıkmak için bekleyen adalete susamış milyonlar olduğunu da biliyoruz.”

(Hemşire Arzu Sert)

NE OLMUŞTU

İzmir'deki DEÜ Hastanesi'nde görevli hemşireler Günseli Uğur ile Arzu Sert, üyesi oldukları SES etkinlikleri kapsamında, 5 Mart Cuma günü saat 12.30'da hastane yemekhanesinde pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşu organize etti. SES'in "DEÜ Rektörlüğü işyeri temsilcisi" olan Günseli Uğur, yemekhanede saygı duruşu için çağrı yaparken, "Birçok sağlık çalışanını Covid-19 salgınının yönetilememesi nedeniyle kaybettik. Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" ifadelerini kullandı. Etkinlikten sadece birkaç saat sonra 17.30'da ise DEÜ İnsan Kaynakları birimi tarafından telefonla aranan Günseli Uğur ve Arzu Sert'e hiçbir gerekçe gösterilmeden haklarında soruşturma açıldığı bilgisi verildi. İki hemşire, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde aldıkları tebligatla sarsıldı. DEÜ İnsan Kaynakları Birimi tarafından Günseli Uğur ile Arzu Sert'e görevden uzaklaştırıldıkları tebliğ edildi.

(Hemşire Günseli Uğur)

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar imzalı tebligatta, "Hakkınızda açılan soruşturma dikkate alınarak 2547 sayılı Kanunun 53/B Maddesi ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, tedbiren görevden uzaklaştırılmanız uygun görülmüştür" denildi. Hemşireler ise üniversitenin sendika ve hak arama mücadelesini sindirme amacı taşıdığını belirtirken karara itiraz edeceklerini belirtti. İşlerinden olan hemşirelerin durumuna ilişkin, önceki gün yeni bir gelişme yaşandı. Gerekçesiz bir şekilde görevden uzaklaştırılan iki genç hemşireye, gerekçeleri bildirildi.

KALKIŞMAYA TEŞEBBÜS!

DEÜ Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü'nün imzasını taşıyan tutanakta, hemşireler Günseli Uğur ve Arzu Sert'e ilginç suçlamalar yöneltildi. Tutanakta, "Pandemi kurallarına uymayarak çalışanların sağlığını tehlikeye sokmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, devletin oluşturduğu sağlık politikalarına ve sağlık hizmetlerine karşı gelmek suretiyle sözlü gösteri/eylem ve kalkışmaya teşebbüs ettiği belirlenen; kişiler hakkında hem disiplin hem de cezai hukuk süreçlerinin ivedilikle yapılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim" denildi.
Ardından, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar imzasıyla, aynı gerekçeler ve suçmalamalar sayılarak, soruşturmayı yürütmesi için DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Tuğyan tayin edildi.

(AK Partili Rektör Nükhet Hotar)

Hemşireler hakkındaki kararı veren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 4 dönem İzmir AK Parti Milletvekili olarak TBMM'de yer almıştı. Hotar, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmişti.

 
Kilit takım Altınordu
 
Koronavirüse yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağrı Gruşçu'dan 'Ada Bebek' için dayanışma çağrısı
İzmir'de 15 aylık SMA hastası Ada Dalarslan için düzenlenen bağış kampanyasına ...
İzmir'den bir iyilik hikayesi: MAMAVAN!
İzmirli emekli gazeteci Seçkin İyener, eski bir servis minibüsünü el emeğiyle ...
Müdürün ‘Bir daha gelme’ sözü tazminat sebebi sayıldı
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işveren vekillerinin (yetkililerinin) işlemlerinden ...
 
Savcı, 128 milyar dolar nerede sorusunu hakaret saydı
Savcılık, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak döneminde dövizi sabit tutmak ...
Hurma fiyatları uçtu...
Ramazan'da sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan hurmanın satışları ...
Karabağlar’da camiler Ramazan'a hazır
Karabağlar Belediyesi, Ramazan öncesi ilçede bulunan camilerde temizlik ...
 
Başkan Mustafa İduğ, şehit aileleri ile bir araya geldi...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türk Kızılayı Bornova Şubesi ...
Konak'ta eğitimde fırsat eşitliği...
Konak Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) imzaladıkları işbirliği ...
Tarihi binadaki yangın söndürüldü
İzmir'in Konak ilçesinde, 4 katlı tarihi binada yangın çıktı. Yangın, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri