ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
23 Haziran 2021 Çarşamba - 13:08

30 milyon dolarlık imza!

Kent genelindeki altyapı yatırımlarına kaynak sağlamak amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC) arasında 30 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Tunç Soyer, “Uluslararası kurumlar ile güçlü ilişkiler geliştirerek; hem İzmir’in dünyada bilinen ve yatırım yapılabilen bir yer olmasını sağlıyor, hem de belediyemizin finansal yapısını daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın hak ettiği tüm hizmetleri kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.

30 milyon dolarlık imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ile IFC arasında yatırımlara yeni kaynak sağlamak için yürütülen görüşmelerin ardından uygun koşullarda 30 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı. İZSU Genel Müdürlüğü, 2 yıl anapara geri ödemesiz toplam 10 yıla uzanan vade yapısına sahip kaynağı Kemalpaşa, Urla, Karaburun ve Ödemiş’te atık su hatlarının yapımı, Bornova da içme suyu ana iletim hattı yapımı, Foça da bölgenin ilk içme suyu arıtma tesisi yapımı ve Konak Gültepe bölgesinde yağmur suyu hatlarının yapımı için kullanacak.

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü’nün “kesintisiz su, güçlü altyapı ve sağlıklı çevre” misyonu çerçevesinde sürdürdüğü çalışmalara yeni bir kaynak yaratmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:  

“Pırıl pırıl bir Körfez, temiz bir çevre ve sağlıklı içme suyu için söz verdiğimiz gibi canla, başla, aşkla çalışmaya ve uluslararası kurumlardan temin ettiğimiz yatırımlar ile İzmir’in altyapısını güçlendirip refahını artırmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Biz, uluslararası kurumlar ile güçlü ilişkiler geliştirerek; hem İzmir’in dünyada bilinen ve yatırım yapılabilen bir yer olmasını sağlıyor, hem de belediyemizin finansal yapısını daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın hak ettiği tüm hizmetleri kesintisiz sürdürüyoruz.”

Güçlü mali yapımızın teyit edilmesi büyük bir gurur
Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının, ülkemizde uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından en yüksek puanla değerlendirildiğinin altını çizerek “Öyle ki; uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal kredi derecelendirme notunu bir kez daha teyit etti. Yatırım yapılabilir en yüksek notu kazanmak kadar bunu korumak, yani zirvede kalmak da ayrı bir meziyet. Hele ki Türk Lirası, döviz kuru karşısında ne yazık ki tarihi bir değer kaybı yaşıyor ve ülkemizin ulusal notu “BB-” olarak değerlendiriliyorken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısının, bütçe disiplininin ve kurumsal yatırım gücüne sahip olmasının farklı kredi derecelendirme kuruluşları tarafından tekrar tekrar teyit edilmesi çok büyük bir gurur” diye konuştu.

Hedefimiz yüksek yaşam kalitesi sunmak
Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarının bu başarısının, İzmir’in her yerine hizmet olarak döndüğünü ifade eden Başkan Soyer şunları kaydetti:

“Bu kredi sayesinde; Kemalpaşa’da yaptığımız yatırımlar ile Gediz daha temiz akacak. Karaburun ve Mordoğan’da, artık foseptiklerin vidanjörler ile çekimi yapılmayacak. Ödemiş’te yapacağımız imalatlarla Küçük Menderes’in kirlenmesinin önüne geçmek için önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Yine bu kaynakla Foça’da yapacağımız içmesuyu arıtma tesisi, bölgenin ilk arıtma tesisi olacak. Bornova’da yapılan imalatlarımız ile alternatif bir içme suyu hattını, hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Ayrıca Konak Gültepe’de yaptığımız yağmur suyu ayrıştırma yatırımı sayesinde; iklim değişikliği sebebiyle ani ve çok fazla yağışın sebep olabileceği taşkınların önüne geçeceğiz. Böylece, Körfez’in temiz tutulmasına da çok önemli bir katkı sağlamış olacağız. Temel hedefimiz; suyun ertelenemez bir ihtiyaç olduğunun bilinciyle, İzmir’in tamamına daha yüksek yaşam kalitesi sunmak ve kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlayarak gelecek nesillere yaşanabilir bir İzmir bırakmak.”

Dupoizat: Kalkınma için su çok önemli
İzmir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren IFC Türkiye Ülke Müdürü Arnaud Dupoizat ise, “İzmir'de ve Türkiye'nin büyük bir bölümünde su için olan talebi artıyor, ancak su kaynakları azalıyor. Şehirler, suyu koruyarak ve kritik altyapıya yatırım yaparak, şehirler düzenli olarak su kaynaklarına sahip olabilirler. Bildiğiniz gibi sürdürülebilir kalkınma için su çok önemli” şeklinde konuştu.

 
Göztepe'de ayrılık!
 
Genç karikatüristin sır ölümü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngilizce ve Almanca'ya çevrildi!
İlçeyi detaylı bir şekilde anlatan Gaziemir Rehberi’ni daha önce Türkçe ...
Bornova’da nostaljik akşamlar
Bornova Belediyesi’nin Bornovalıları birbirinden güzel filmlerle buluşturacağı ...
Kuşadası'nın denize çıkan sokakları yenileniyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin Kadınlar Denizi ...
 
Aydın'da hummalı çalışma!
Aydın Büyükşehir Belediyesi,vatandaşların kent genelinde daha konforlu ...
İzmir'de yoga rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde ...
Kemalpaşa'da örnek proje
Kemalpaşa Belediyesi, atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermesini ...
 
Çiğli Belediyesi ile İKÇÜ işbirliği yapacak
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Çiğli Belediyesi ortak etkinlikler, ...
Soyer'den Iraklı iş insanlarına çağrı!
5. Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne katılan İzmir Büyükşehir ...
Konak'tan esnafa online ruhsat kolaylığı...
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri