ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
10 Şubat 2024 Cumartesi - 12:54

42 yaşında Altay'dan ayrıldı, yine de futboldan kopamadı!

Süper Lig, TFF 1, TFF 2 ve TFF 3. Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan 42 yaşındaki stoper İbrahim Öztürk, şimdi de TFF 3. Lig ekibi Talasgücü Belediyespor'un başarısı için mücadele ediyor.

42 yaşında Altay dan ayrıldı, yine de futboldan kopamadı!

Türkiye'deki tüm profesyonel liglerde şampiyonluk yaşayan 42 yaşındaki deneyimli oyuncu İbrahim Öztürk, kariyerini TFF 3. Lig ekiplerinden Talasgücü Belediyespor'da sürdürüyor.

Futbola 1999 yılında Kayseri'deki amatör takımlardan Kocasinan Yemliha Belediyespor'da (Belsinspor) başlayan deneyimli stoper, burada kısa süre oynadıktan sonra yine amatör küme ekiplerinden Polisgücü'ne transfer oldu. Profesyonel kariyerine 2002'de Kayseri Erciyesspor'da başlayan İbrahim Öztürk, daha sonra Karamanspor, Kırıkkalespor, Altay, Bursaspor ve Sivasspor formalarını giydi.

İbrahim Öztürk, kariyeri boyunca 2003-2004 sezonunda Karamanspor ile TFF 3. Lig, 2017-2018 sezonunda Altay ile TFF 2. Lig, 2016-2017'de Sivasspor, 2020-2021'de Altay ile TFF 1. Lig ve 2009-2010'da Bursaspor ile Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Sezona Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay'da başlayan İbrahim Öztürk, ocak ayında TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden memleketinin takımı Talasgücü Belediyespor'a transfer oldu.

Kariyerinde bugüne kadar 569 resmi maça çıkan İbrahim Öztürk, TFF 3. Lig'in 19. haftasında yarın Gümüşhane Sportif Faaliyetler karşısında 570. karşılaşmasına çıkmaya hazırlanıyor.

"HER ŞAMPİYONLUĞUN DEĞERİ FARKLIYDI"

İbrahim Öztürk, futbola başladığı günden itibaren çok çalıştığını söyledi. Futbol hayatı boyunca farklı duygular yaşadığını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Bütün liglerde şampiyonluk yaşamak benim için onur verici bir olay. Her şampiyonluğun değeri farklıydı. Gittiğim her takımda başarıya inandım, çalıştım, hep mutlu oldum. Çalışma ve istek olursa sonu başarı oluyor. Hiçbir şampiyonluk kolay elde edilmiyor. Bu süreçler benim için çok kolay geçti diyemem ama her şampiyonluğumda takımımızla inandık ve başardık. Şampiyonluk sonuçta tek kişiyle gelen bir başarı değil. Tüm camianın hatta kentin kenetlenmesiyle gelen bir başarı. Ben bunları yaşadım. Süreçler zor olsa da sonu şampiyonlukla bittiği için gurur verici bir olay."

İbrahim Öztürk, kariyerini ne zaman sonlandıracağıyla ilgili henüz bir karar vermediğini dile getirdi.

"BİZ FUTBOLLA BÜYÜDÜK"

Fiziki açıdan kendisini eksik hissetseydi futbolu daha önceden bırakabileceğini vurgulayan İbrahim Öztürk, şunları kaydetti:

"Her sezon öncesinde oynayabileceğimi düşündüğüm için devam ediyorum. Türkiye'de eskiden 30'u geçtiğiniz zaman yaşlı futbolcu, 25 öncesi genç futbolcu diye bir algı vardı. Yani bir Türk futbolcu 5 yılda ne yaparsa onunla anılıyordu. Şimdi genç oyunculara çok ciddi önem veriliyor. Ben de bu süreci biraz daha uzatmak istedim. Son transferimde bile yaşın öneminin olmadığını, her zaman, her türlü şartta transfer olunabileceğini gösterdim. Lig farklılıkları olabilir ancak önemli olan devamlılıktır. Benim durumum diğer oyunculara da örnek olur diye umut ediyorum çünkü sevdiğimiz bir iş, kopamıyoruz, biz futbolla büyüdük. Futbolda her türlü duyguyu yaşadım ancak ilerleyen yaşta halen devam edebilme duygusu çok daha farklı."

"BAŞARI ŞARTA BAĞLI DEĞİL"

İbrahim Öztürk, 42 yaşında halen yeşil sahalarda olmasını 3 nedene bağlayarak, "İyi antrenman, iyi uyku ve iyi beslenme. İnsan bu 3 şeye dikkat ederse sonrası kendiliğinden geliyor. 'Bu yaşta nasıl oynuyorsun?' diyenler oluyor. Yeri geliyor maçın sonunda hiç yorulmadığım günler oluyor. Vücuda ne kadar bakarsan o kadar karşılığını alıyorsun." ifadelerini kullandı.

Talasgücü Belediyespor'a transferine değinen İbrahim Öztürk, takımın ligde kalıcı olmasına katkı için mücadele verdiğini vurguladı.

"BURSASPOR'A ÇOK ÜZÜLÜYORUM"

Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı Bursaspor'un durumuyla ilgili de İbrahim Öztürk, "Üzülerek takip ediyorum. Benim Bursaspor'da 7 yılım geçti. Halen Bursa'ya gidip geliyorum. Görüştüğüm çok arkadaşım var. Bursaspor hak etmediği bir süreci yaşıyor. Bursa gibi bir futbol şehrinin takımının, belli bir başarıya ulaştığımız takımın bu duruma düşmesine çok üzülüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

 
AK Partili İnan: "CHP'nin bazı İzmir adayları kendi bölgelerinde oy kullanamayacak"
 
İmamoğlu'dan iktidara 2019 seçimi hatırlatması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen FK, Fethiyespor deplasmanında
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta geçen hafta evinde 24Erzincanspor'a 2-1 mağlup ...
Bucaspor 1928 ile Altınordu derbide karşı karşıya
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden iki İzmir ekibi Bucaspor 1928 ...
Göztepe'de tek hedef galibiyet...
1'inci Lig'de geçen hafta İzmir derbisinde ezeli rakibi Altay'ı evinde ...
 
Göztepe'de Ngalina da gitti
1'inci Lig'de ara transfer döneminde Traore'yi Keçiörengücü'ne, Yunus ...
Göztepeli o taraftara ceza!
1'inci Lig'de geçen hafta oynanan Göztepe-Altay derbisinde Göztepeli bir ...
Altay'da Cüneyt Biçer umutlu konuştu...
1'inci Lig'de mali ve sportif açıdan tarihinin en zor günlerini geçiren ...
 
Göztepe'de ayrılık zamanı...
1’inci Lig’de direkt Süper Lig’e yükselmeyi hedefleyen Göztepe, ara transfer ...
Karşıyaka Turgutlu'da kritik virajda..
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta şampiyonluk yarışı veren Karşıyaka ile Turgutluspor ...
Bornova 1877'nin golcüleri gitti
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'taki ilk sezonunda play-off hattında yer alan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri