ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5013
    Dolar
  • Euro
    34,7577
    Euro
  • Altın
    2.490,230
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
9 Eylül 2019 Pazartesi - 13:56

88. İEF’de 'Sanat' var

88.  İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleşen Yüz Yüze Sohbetler, önemli isimleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Fuarın üçüncü gününde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Kaybedenler Kulübü: Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı, hem kitaplarını imzaladı hem de sevenleriyle bir araya gelme fırsatı yakaladı.

88. İEF’de  Sanat  var

Tiyatro oyunları da göz doldurdu. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sergilenen “Azizname” ve İzmir Sanat Merkezi’nde gösterilen “Ben Marxist Değilim” oyunları, izleyenlerden tam not aldı. Fuar konuklarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, 15 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kültür - sanat severleri önemli isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. 88. İEF,   Kültürpark’ın Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a oluşturulan Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler’le de keyifli anlar yaşatıyor. Fuarın üçüncü gününde Yüz Yüze Sohbetler’in konuğu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu oldu. Maçoğlu, “Burada olmak, İzmir’de olmak gerçekten çok mutlu ediyor bizi” ifadelerini kullandı. 

Aşık olma hakkı ortadan kalkacak
Son yıllarda gıda maddelerinin giderek değiştiğini ve gelecek nesilleri etkileyeceğini ifade eden Maçoğlu, “Dünyada yapılan araştırmalarda mutasyonun yaratmış olduğu durum artık sınırın üstüne çıkmaya başladı. Zil çalmaya başladı. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız dünya ve yaşam çok daha kötü olmaya başladı. Bir hocanın araştırması var Hindistan’dan. Amerika kıtasından başlayarak bizim ülkemizin de içinde olduğu Avrupa ve Asya’nın bir bölümü, yapmış oldukları üretimden kaynaklı 30-  35 yıl sonra dünyaya gelecek on bebeğin üçü engelli doğacak. Ben 25 yıldan fazla sağlıkçı olarak çalıştım. Büyük risk olarak görülüyor. Yüz binde birken, bugün her yüz kişiden otuz kişi… Bunu hayal ettiğinizde ne olacak? 10 - 15 yaşına kadar ihtiyaçları karşılanır ama 15’ten sonra en az iki kişinin bakması gerekir. Sadece anne baba değil, yaşamdan, okuldan aldığı keyif olmayacak. Aşık olma hakkı ortadan kalkacak. Bu doğanın, ülkenin, dünyanın bize ait olduğuna dair algının gelişmesi lazım. Hepimizin buna dair sözü olması lazım” ifadelerini kullandı.  

Kaybedenler Kulübü: Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı da Yüz Yüze Sohbetler’de yer aldı. Birçok sanatsever, ikiliyi merakla dinledi. Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı’nın hayranları, söyleşinin ardından soru sorma imkanı da yakaladı. İkili; büyük ilgi gören “Kaybedenler Kulübü” filminin hikayesini anlatırken, program sonunda hayranlarının kitaplarını da imzalamayı ihmal etmedi.  

Hem güldürdü hem düşündürdü
İsmet İnönü Sanat Merkezi, önemli bir oyuna ev sahipliği yaptı.  Daha önce yapılan gösterimlerle on binlerce seyirciye ulaşan, usta yönetmen Yücel Erten tarafından yeniden uyarlanan “Azizname” izleyicilerle buluştu. Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından yola çıkarak hazırlanan oyun, izleyicilerini toplumun gerçekliğiyle buluşturarak hem güldürdü hem de düşündürdü. Oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu gibi güçlü isimlerin yer aldığı “Azizname” seyircileri, tüm salonu doldurdu. Sevenlerinin karşısına çıkan başrol oyuncusu Emre Altuğ, “Annem İzmirli olduğu için çocukluğum fuarda geçti. Çok renkli ve güzel günlerdi. Binlerce insan fuara akın ederdi. Şimdi yurt dışından da çok fazla sanatçının geldiğini görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor” dedi.

İzmir Sanat Merkezi’nde ise Karl Marx’ın hayatından kesitler sunan “Ben Marxist Değilim” isimli oyun vardı. Howard Zinn’in “Marx in Soho” isimli oyunundan, Özgür Tiyatro tarafından “doğumunun 201. yılında Karl Marx için” uyarlanan ve Özgür Başkaya’nın yönetip oynadığı “Ben Marxist Değilim”, izleyenlerden tam not aldı. 

 

 
Fuar'da herkese göre müzik
 
Altınordu'da 10 numara seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar'da herkese göre müzik
88. İEF kapsamında düzenlenen konserler, farklı türde müzikseveri bir ...
Mandıra Filozofu'nun acı günü
Yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı'nın Çorum'da kalp krizi geçirip kaldırıldığı ...
Fuar'ın ilgi çeken enstrümanları
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) Türkiye'nin tek kadın kanun yapım ...
 
İtalyan komedyen güldürdü
Bu yıl 88'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan İtalyan ...
EFEST renkli görüntülere sahne oldu
İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen EFEST Festivali, ilk gün renkli etkinliklere ...
Hadsiz misafir!
Engin İnce yazdı...
 
Uğur Dündar, Turhan Çömez'i yazdı...
Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar, yıllar sonra Türkiye'ye dönen AK Parti ...
Sıkıntılarını ebru sanatıyla atlattı
Karşıyaka'da yaşayan ve 1,5 yıl önce meme kanserine yakalanan Zehra Tin ...
Emine Bulut'un kızı için konser
İzmir Çeşme'deki Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatçı Zeynep Bastık ve 13 sanatçı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri