ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3873
    Dolar
  • Euro
    34,7759
    Euro
  • Altın
    2.395,570
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
12 Mayıs 2020 Salı - 04:19

9 ilde seyahat kısıtlaması kaldırıldı!

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği 'Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri' genelgesi ile büyükşehir statüsünde yer alan Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon olmak üzere toplam 9 ilde hava, kara ve deniz yoluyla yapılacak giriş/çıkış kısıtlaması bu gece saat 24.00'dan itibaren kaldırıldı.

9 ilde seyahat kısıtlaması kaldırıldı!

'GİRİŞ VE ÇIKIŞ KISITLAMASI 9 İLDE KALDIRILDI, 15 İLDE DEVAM EDİYOR'
Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgeye göre, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon olmak üzere toplam 9 ilde seyahat kısıtlaması bu gece - saat 24.00’den itibaren sona erecek. Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 İlde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Genelgede, tüm Dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı hatırlatılarak, aksi halde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısını arttıracağı, bu durumun da toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı belirtildi.

Daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak adına büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışların 15 gün süreyle sınırlandırıldığı, bahse konu kısıtlamanın süresinin ise 04 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00'e kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle, Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla ilerinde giriş/çıkış kısıtlamaları kaldırılarak Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerine yapılacak tüm giriş/çıkışlar için getirilen kısıtlama uygulamasının 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00'den 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar geçici olarak devamının kararlaştırıldığı aktarıldı.

Genelgede, vaka artış hızı ile salgının etkilerindeki azalma, iyileşen vaka sayısında görülen artış, yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki azalma gibi olumlu gelişmelerin ve şehir giriş-çıkış kısıtlamasına dair devam eden tedbirlerin Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değerlendirildiği belirtildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamalarının 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00'den itibaren kaldırıldığı ifade edilen genelgede, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edileceği belirtildi.

'KARARA UYMAYAN VATANDAŞLARA ADLİ İŞLEM'
Bakanlık, valiliklere gönderdiği genelgede söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasını istedi. Yapılan açıklamada, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

 
Kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı!
 
Taziye çadırı kurulan mahallede vaka sayısı 101'e yükseldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AVM'ye silahlı saldırı...
İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezine sabah erken ...
YÖK açıkladı! Üniversite öğrencilerinin sınavlarının nasıl yapılacağı belli oldu
Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamada,"Dönem sonu sınavları ile ...
4 gün sokağa çıkma yasağı kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı ...
 
İzmir Barosu'ndan tepki... 'Hakim Pehlivan'ın yanındayız"
İzmir Barosu, Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek'in ölümünün ardından yaptığı ...
Bilim Kurulu üyesinden ‘ikinci ve üçüncü dalga’ uyarısı!
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, resmi Twitter hesabından corona ...
O hakim konuştu... ''Yakarız" diyen grubun saldırısı!
İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılan Karşıyaka Hakimi ...
 
Karşıyaka Hakimi'ne Grup Yorum soruşturması!
Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), sosyal medya paylaşımlarını gerekçe ...
Cübbeli Ahmet Hoca: Rüyamda gördüm, darbe var
Rüyasında sokağa çıkma yasağı olduğunu ve askerlerin kendisini durdurarak ...
Tabip Odası açıkladı! İzmir'de kaç sağlıkçıya virüs bulaştı?
İzmir Tabip Odası, kentte 484 sağlık çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri