ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6317
    Dolar
  • Euro
    34,7493
    Euro
  • Altın
    2.508,570
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
27 Ekim 2020 Salı - 16:13

AK Parti İzmir'den 'Spor Zirvesi'

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, "İzmir Buluşmaları”na, ‘Spor zirvesi’  ile yeniden start verdi. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ev sahipliğinde tüm tedbirlerinin alındığı zirvede; Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, İZVAK Başkanı Ali Erten, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, A.Ordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhun Bilge, KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bucaspor Başkanvekili Mehmet Sevinç, Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, İzmirspor Başkanı Emin İşletir bir araya geldi

AK Parti İzmir den  Spor Zirvesi

Menemenspor Başkanı Tahir Şahin’in takımın deplasman maçı olması nedeniyle katılamadığı dev buluşmaya, AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Meclis İdare Amiri ve İzmir Milletvekili Alpay Özalan da katıldı. İzmir’in spor alanındaki yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ve bundan sonraki yol haritasının tartışıldığı buluşmada önemli mesajlar verildi. Toplantıda; kulüp başkanları eksiklerini ve tespitlerini aktarırken; AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in spor camiasıyla her zaman iç içe ve omuz omuza olduklarını ifade etti. Milletvekilleri Kaya ve Özalan da yatırımlara ilişkin ayrıntılı bilgiler vererek, sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini aktardı.

Karşıyaka için mücadele ediyoruz

İzmir’in spor yatırımlarını ve pandemi nedeniyle zorluk yaşayan kulüplerin durumlarını masaya yatırmak için bir araya geldiklerini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; “AK Parti döneminin spor yatırımları tartışılamaz boyutta. İzmir de bu alanda nasibini aldı. Sözlerimizi bir bir tuttuk. Tutuyoruz. Göztepe’ye harika bir stat kazandırdık. Alsancak Stadı’nda sona yaklaştık. Karşıyaka için çabalıyoruz. Sporda da parmakla gösterilen Karşıyaka’ya, kendisine yakışır bir statla buluşturmakta kararlıyız. Profesyonel ve amatör kulüplerimizi ayırt etmeden kucaklıyoruz. Amatör kulüplerimize ücret ve sosyal güvence destekleri veriyoruz. Spor camiamızla dirsek temasında olmaya devam edeceğiz. İzmir spor alanında da markadır ve şehrimizi bu alanda küme düşürmeyeceğiz. Biz yatırımlarımızı sürdürmeye hazırız. Yerelde karşımıza çıkarılan engelleri de aşmak için çabalıyoruz.” diye konuştu.

Kulüp Başkanlarından teşekkür…

Kulüp Başkanları bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti aktararak, İzmir’de AK Parti kanadında; İl Başkanı, milletvekilleri, son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a her aradıklarında ulaşabildikleri ve çözüm odaklı yaklaşımları için teşekkür etti. AK Parti döneminde spora yapılan yatırımların, modern stat ve tesislerin fark yarattığını söyleyen Başkanlar; amatör liglere verilen devlet desteğinin öneminin altını çizerek bu türlü toplantıların İzmir sporuna katkısının büyük olduğunu ifade etti. Eksiklerin giderilmesi konusunda karşılıklı istişarenin son derece yararlı olduğunu ve İzmir sporunun gelişmesi noktasında verim sağladığını belirten kulüp başkanları, bu gibi toplantıların devamlı yapılması gerektiğini dile getirdi.

CHP’li belediyelere gönderme

Eski milli futbolcu ve İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise, ‘’En büyük şanslarımızdan biri Sayın Cumhurbaşkanımızın sporcu kimliğinin olması. Sıkıntılarımızı daha kolay anlatabilip, problemlerimizi daha pratik çözebiliyoruz. Benim futbol oynadığım yıllar 90’lı yıllar. O yıllardaki; statları, tesisleri, şimdiki zamanla kıyasladığımızda, Cumhurbaşkanımızın futbola pozitif ayrımcılık yaptığını görebiliriz. Ülke genelinde, AK Parti döneminde yapımı devam eden 36 modern yeni stat bulunmaktadır. Ayrıca yüzlerce yeni tesis yapılmıştır.’’ dedi. Yıl sonuna doğru mecliste spor yasası gündeme geleceğini ifade eden Özalan, bu yasa çalışması ile futbol tarihinde devrim yaratacaklarını söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise yaptığı konuşmada; ‘’İzmir’imizde 5 yıl önce 3 stadyum yapmak için yola çıktığımızda, yerel yönetimlerin gereksiz başlattığı, stadyumlar şehir içinde mi olacak, şehir dışında mı olacak tartışması ile zaman kaybettik. Türkiye’de stadyumların temeli atılıp inşaatlar yükselirken, İzmir’de çivi dahi çakamadık. Bizim en büyük sıkıntımız, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar, İzmir'de spora yabancı yerel yöneticiler olması. Biz 15 yıl boyunca büyük sıkıntılar çektik. Ben de Torbalıspor Kulüp Başkanlığı yaptığım dönemden biliyorum, Sayın Aziz Kocaoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak; spora destek vermedi, özellikle şehrin marka değerini artıracak kulüplerimize en ufak katkı dahi koymadı. O 15 yıllık dönem, İzmir’de sporu olumsuz manada etkiledi. Projelerini de gördük. Tire’ye stadyum yapıldı, şimdi kaderine terk edildi. Çok eleştirdik o dönem. Ama nafile. Yerel yönetimlerin, bu işlerde lokomotif olması lazım. Planlama yetkisi yer tahsisi gibi konular yerel yönetimlerin yetkisinde! Son Başbakanımız Binali Yıldırım ile de çok çabaladık ama yerel yönetimlerin engelleriyle karşılaştık. Ne yazık ki vizyon eksiklikleri nedeniyle, bu yatırımların şehrimize ne kadar katkı sağlayacaklarını göremediler." diye konuştu.

 
Seferihisar’da yaşamak objektiflere böyle yansıdı!
 
Buğra Kavuncu hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de 'Ümit Özdağ' harekatı
İYİ Parti'de 81 il başkanı, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihracı ...
Bahçeli açıkça tehdit etti! Hele bir çıksınlar sokağa da...
Yardımcısı Semih Yalçın'ın "sıkıysa sokağa çıksınlar" şeklindeki tehditlerinin ...
Muharrem İnce iki gün içinde açıklayacak!
Muharrem İnce Memleket Hareketi'nin kurucularını bir iki gün içinde açıklayacağını söyledi.
 
İYİ Parti’de kriptolar…
İYİ Parti’de olağan kurultay sonrası başlayan tartışmalar FETÖ krizi ile derinleşerek devam ediyor.
Bahçeli: Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler saldırıyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başlattığı askıda ekmek kampanyasını ...
CHP'li Özuslu'dan Hızal'a sert yanıt! İnsaflı ol, vicdanlı ol, gerçekçi ol...
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Babacan'dan Fransa boykotu yorumu: Çocukça şeyler
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın Fransız markalara boykot ...
Saadet Partizi İzmir'de kongre tarihi belli oldu
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, partilerinin İzmir il ...
AK Parti Kemalpaşa'dan 18 ay eleştirisi... "BOŞ LAFTAN BAŞKA BİR ŞEY GÖRMEDİK"
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, 18 aylık değerlendirme ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri