ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
10 Aralık 2023 Pazar - 12:39

AK Parti İzmir’den İnsan Hakları Günü açıklaması!

AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanı Halit Aydın Kayacan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ‘’İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde, korunmayan ve uygulanmayan hiçbir sözleşmenin anlamının da olmayacağına bir kez daha şahit oluyoruz. Günümüzde “insan hakları” beyandan ibaret kalmış ve sadece güçlü ülkelerin insanlarının sahip olduğu bir anlayışa yerini bırakmıştır.’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir’den İnsan Hakları Günü açıklaması!

AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanı Halit Aydın Kayacan, yazılı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

‘’Yaşama hakkı insanın en temel hakkı olup güvencesi sağlanmadan diğer temel haklardan bahsetmeye geçilemez. Bu hakkın koruyucusu temelde ülkelerin kendine ait hukuk sistemleri olsa da asıl önleyici mekanizma uluslararası örgütler ve sözleşmelerdir. Katılımı en yüksek olan uluslararası örgüt de Birleşmiş Milletler olduğundan yaşama hakkının ihlâline karşı en sert duruşa sahip olması gereken örgüt de Birleşmiş Milletlerdir. Fakat BM, ihlâllere karşı sert durmak, onları engellemek bir yana; doğuştan kör olanlara görmezden gelme, sağır olanlara duymazdan gelme dersi vermektedir. Son yıllarda dünyada bilhassa pandemi sonrası tıpkı 2. Dünya Savaşı öncesi gibi bir arayış ortaya çıkmıştır. Bu arayış yayılmacılığa, işgale dönüşmüş; ülkeler hiç olmadığı kadar cüretkâr hâle gelmiş ve savaş başlatmaktan geri durmayan bir anlayışa bürünmüşlerdir.

Cumhurbaşkanımızın ifadelendirdiği gibi Netenyahu da tarihe İsrail başbakanı olarak değil “Gazze Kasabı” olarak geçecektir
 
‘’Filistin’de yaşananlar savaş kavramını dahi aşan bir düzeyde olup tam anlamıyla bir insanlık dramıdır.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Kayacan, ‘’İsrail’in Filistin politikası bir işgalden, saldırıdan, savaştan çok daha fazlasıdır.  Yine de bir tanımlama yapmak gerekirse İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre bu yaşananlar gayriinsanidir. Nitekim madde 5 şöyle demektedir: “Hiç kimse işkenceye, zalimane, gayriinsani, haysiyet kırıcı cezalara veya muamelelere tabi tutulamaz.” Bugün Filistin’de yaşananlar gayriinsani olduğundan insana dair herhangi bir tanımlamaya da giremez. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifadelendirdiği gibi Netenyahu da tarihe İsrail başbakanı olarak değil “Gazze Kasabı” olarak geçecektir. 

BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi madde 2’de yapılan tanımlamaya göre ise, İsrail açıkça Filistinlilere yönelik olarak SOYKIRIM suçu işlemekte, hastaneleri, okulları bombalama (BM okulu dahil), göçe zorlama, sivilleri katletme, esir alma, işkence etme gibi birçok insanlık dışı olaya sebebiyet vermektedir. Kelimelerin anlamını yitirdiği bu dramın yegâne sebebi ise hukukun elinin kolunun bağlanmış olması ve adaletin tecellisine olan inançsızlıktır. İsrail’ in siyasi kuvvet olarak arkasına ABD’nin desteğini alması, Avrupa ülkelerinin bu soykırıma sessiz kalması, Arap toplumlarının bölgede etkin olamayışı, BM’nin insan haklarından ziyade gücü öncelemesi Filistin’de soykırım ve savaş suçu işlendiği gerçeğini değiştirmemektedir.’’ İfadelerini kullandı.

Sadece güçlü ülkelerin insanlarının sahip olduğu bir anlayışa yerini bırakmıştır!
 
AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanı Halit Aydın Kayacan, sözlerini şu şekilde bitirdi, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın 9 Aralık 2023 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ‘İnsanlığın Yüzü’ programında beyan ettiği gibi ‘Balkanlardan Kafkasya’ya, Arakan’dan Türkistan’a ve Kırım’a kadar nerede hakkı çiğnenen, hukuku ayaklar altına alınan, zulme ve baskıya maruz kalan bir kardeşimiz varsa ona sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bizim nazarımızda Gazzeli kardeşlerimizle Doğu Türkistan Türkleri, Kıbrıs Türkleriyle Irak Türkmenleri arasında hiçbir ayrım, hiçbir fark yoktur ve olamaz.’ 10 Aralık 1948’de BM tarafından yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde, korunmayan ve uygulanmayan hiçbir sözleşmenin anlamının da olmayacağına bir kez daha şahit oluyoruz. Günümüzde “insan hakları” beyandan ibaret kalmış ve sadece güçlü ülkelerin insanlarının sahip olduğu bir anlayışa yerini bırakmıştır.’’

Etiketler:
 
İzmir'de terör operasyonu!
 
Çeşme'de coşkulu açılış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de terör operasyonu!
İzmir'de düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK/YPG üyesi oldukları öne ...
İzmir'de EXPO 2026 hazırlığı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2026 yılında İzmir’in ev ...
Apple'dan zam kararı... Fiyatlar ikiye katlandı!
Apple, müzik servisi olan Apple Music abonelik ücretlerine yüzde 100 zam ...
 
50 bin turist tedavi için İzmir'e geldi!
İzmir'in sağlık turizminde en çok obezite cerrahisi, diş hastalıkları ...
Ayşenur Arslan'a hakaret davasında karar!
İzmir 51'inci Asliye Ceza Mahkemesi, sosyal medya üzerinden gazeteci Ayşenur ...
İzmir'de 280 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in 4 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, 280 kaçak göçmen yakalandı, ...
 
Konak'ta Michelin gururu!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ayşa Boşnak Börekçisi ve Ev Yemekleri’nin ...
Katliam gibi kaza: 5 ölü!
Tokat'ta, şeker pancarı yüklü kamyona arkadan çarpan minibüsteki 5 kişi ...
12 ilde terör operasyonu!
Bölücü terör örgütünün kış yapılanmasına yönelik 12 ilde Kahramanlar-33 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri