ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,8289
    Dolar
  • Euro
    51,6976
    Euro
  • Altın
    7.183,040
    Altın
  • Bist-100
    13.934,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/22°
    ADANA
  • ANKARA
    0/13°
    ANKARA
  • ANTALYA
    9/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    7/13°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İsmail Hacıoğlu rolünü kaybetti
İsmail Hacıoğlu rolünü kaybetti
Hataylı çocuklardan İmamoğlu'na duygusal mektup
Hataylı çocuklardan İmamoğlu'na duygusal mektup
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Sen de yargılandın, tutuklanmadın
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Sen de yargılandın, tutuklanmadın
THY'nin New York uçuşlarına olumsuz hava engeli
THY'nin New York uçuşlarına olumsuz hava engeli
16 Ağustos 2025 Cumartesi - 16:09

AK Parti'den Büyükşehir'e '90 Dakika' tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yüzde 50 ortağı TCDD'nin dahil olmadığı gerekçesiyle kaldırılan ulaşımda aktarma indirimi sağlayan 90 dakika uygulamasıyla ilgili AK Parti cephesinden tepkiler geldi. AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Ceyda Bölünmez Çankırı, karar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

AK Parti den Büyükşehir e  90 Dakika  tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İZBAN'da kaldırılan 90 dakikalık ücretsiz aktarma uygulamasının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim vaadi olduğunu belirterek, "Eğer bir vaadi halka veriyorsan, maliyetini de hesaba katıp öyle verirsin. Uyduruk bahanelerin arkasına sığınmak, verdiğiniz vaadi unutturmaz, sadece güven kaybettirir." ifadelerini kullandı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 90 dakika ücretsiz aktarma uygulamasının kent içi ulaşım entegrasyonunun önemli bir bileşeni olduğunu belirtti.

Uygulamanın vatandaşların menfaatine olduğunu kaydeden Kaya, şunları ifade etti:

"Otobüs, İZBAN, metro, vapur ve tramvayda geçerli olan bu sistem, yıllar yılı toplu taşımayı teşvik etti ve İzmir'de oldukça kanıksandı. CHP'li Tunç Soyer'in kaldırdığı sistem, sonrasında göreve gelen CHP'li Cemil Tugay tarafından geri getirildi. Tugay, seçimden önce billboardlara '90 dakikayı geri getireceğiz' diye kocaman ilanlar vererek oy topladı. Ama bugün geldiğimiz noktada Tugay, 'TCDD bu maliyete ortak olmuyor, o yüzden İZBAN'da 90 dakikayı kaldırıyoruz' diyerek vaadini buduyor. Bu düpedüz halkı kandırmaktır. TCDD'nin görev alanı ve bütçe mantığı 'kent içi toplu taşıma teşvikini sübvanse etmek' değildir. Eğer bir vaadi halka veriyorsan, maliyetini de hesaba katıp öyle verirsin. Uyduruk bahanelerin arkasına sığınmak, verdiğiniz vaadi unutturmaz, sadece güven kaybettirir."

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

"CHP İzmir’i Taşıyamıyor! İzmir’de iktidar konumunda olan CHP, bu sorumluluğunu almak yerine hemşehrilerimize muhalefet etmektedir. Kenti yönetmek, altyapıyı iyileştirmek, bozuk yolları düzeltmek, su sorunlarını çözmek ve işçi maaşlarını ödemek yerine; İzmirli vatandaşlarımızın karşılaştığı her sorunu hükümete yükleyerek kendi ihmallerini gizlemeye çalışmaktadır. Muhalefet öyle bir noktaya gelmiştir ki, kendi belediyelerini adeta bir yap-boz tahtasına çevirmiştir. Aziz Kocaoğlu döneminde başlatılan “90 dakika ücretsiz aktarma” uygulaması, önce CHP’li Soyer tarafından kaldırılmış, ardından mevcut başkan Tugay seçim döneminde aynı vaadi vererek oy toplamış, fakat İzmirliyi yine yarı yolda bırakmıştır. Bu durum; sosyal belediyecilik anlayışına ihanettir, vatandaşa verilen sözü tutmamaktır. TDK’ya göre “muhalefet”: Bir tutuma veya bir görüşe karşı olma durumudur. Ancak CHP bugün geldiğimiz noktada İzmir’de vatandaşa değil, bizzat İzmirlilere muhalefet etmektedir. Artık yeter! İzmirlilerin sırtından inin, çünkü bu şehir, bu yükü taşımıyor!"

 

 
Foça'da jandarma yapay zeka destekli kameralar kurdu
 
Yakalama kararı sonrası Survivor’u terk etmişti...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Günel'den Çerçioğlu'na 'siyasi baskı' tepkisi: Yüzlerce şikayet aldım!
Kuşadası Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup ...
Özgür Özel'den sert çıkış: 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da başaramayacaksınız!
CHP lideri Özgür Özel, İBB'ye düzenlenen 9. dalga operasyon için ateş ...
CHP'li Saatçı'dan Çerçioğlu'na: Oy hırsızlığı yetmedi, emek hırsızlığına başladı
CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen ...
 
CHP'de delege seçimleri heyecanı... O mahallelerde sandıkları kuruldu!
CHP'de il başkanı ve ilçe başkanlarının seçileceği kongre süreci başlarken, ...
CHP'den operasyon tepkisi: Planlarınız elinizde patlayacak
CHP'li Gökhan Günaydın İBB'ye yönelik yeni dalga operasyona tepki gösterdi
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney gözaltına alındı
İBB'ye 9. dalga operasyon başlatıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in ...
 
AK Partili Kişili’den Büyükşehir’e çöp tesisi çıkışı
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili katı ...
6'sı CHP'den: Özlem Çerçioğlu dışında 8 belediye başkanı daha AK Parti'ye geçti
AK Parti'nin 24. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında, farklı siyasi partilerden ...
Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye katıldı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu AK Parti rozetini taktı. ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 22 17 4 1 55 15 40 55
2 Fenerbahçe 22 15 7 0 51 20 31 52
3 Trabzonspor 22 13 6 3 43 26 17 45
4 Göztepe 22 11 8 3 27 12 15 41
5 Beşiktaş 22 11 7 4 40 29 11 40
6 Rams Başakşehir 22 9 6 7 38 25 13 33
7 Samsunspor 22 7 9 6 25 27 -2 30
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 22 7 7 8 29 38 -9 28
10 Corendon Alanyaspor 22 5 11 6 24 25 -1 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 22 6 5 11 28 33 -5 23
13 Hesap.com Antalyaspor 22 6 5 11 22 35 -13 23
14 Tümosan Konyaspor 22 4 8 10 25 35 -10 20
15 Kasımpaşa 22 4 7 11 19 31 -12 19
16 ikas Eyüpspor 22 4 6 12 18 35 -17 18
17 Zecorner Kayserispor 22 2 10 10 17 43 -26 16
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 22 3 3 16 20 42 -22 12
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri