ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4386
    Dolar
  • Euro
    34,7695
    Euro
  • Altın
    2.431,220
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
28 Haziran 2019 Cuma - 16:19

AK Parti kurucusundan yeni parti girişimine çok ağır sözler.. Üçü de siyasi mevta, yargılanmaları zaruri!

AK Parti Fahri Kurucusu ve Emekli Diplomat-Konsolos Vahit Özdemir, yeni parti çalışmalarına başlayan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a çok ağır ifadelerle yüklendi. Bu üçlüyü "siyasi mevta" olarak tanımlayan Özdemir, "Yüzlerce FETÖ'cüyü devlet dairelerine ve kilit noktalara yerleştiren, danışmanları yargılanan ve hapse atılan Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun hesaplarını aziz milletimize vermesi veya mahkemelerde yargılanması büyük bir zaruret arzetmektedir" dedi.

AK Parti kurucusundan yeni parti girişimine çok ağır sözler.. Üçü de siyasi mevta, yargılanmaları zaruri!

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- İstanbul seçimlerinin ardından yeni parti için harekete geçen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan'a AK Parti cephesinden çok sert bir tepki geldi. AK Parti Fahri Kurucusu ve Emekli Diplomat-Konsolos Vahit Özdemir, "siyasi mevtalar" diye tanımladığı Gül, Davutoğlu ve Babacan'ı hedef aldı. "Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde rüyalarında dahi göremeyecekleri mevkii ve makama ulaşan eski siyasi mevtaların parti kurmak için çabaladıklarını büyük bir ibretle izlemekteyiz" diyen Özdemir, şunları söyledi:

"Cidde'de sıradan bir memur olan Abdullah Gül, rahmetli Erbakan sayesinde milletvekili, Erdoğan sayesinde ise Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmuştur. Melih Gökçek'in katipliğini yapan Ali Babacan Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olmuştur. Sıradan bir üniversitede öğretim görevlisi, Erdoğan sayesinde Başbakan Başdanışmanı, Dışişleri Bakanı, Konya'dan milletvekili ve Başbakan olmuştur. Bu üç zat-ı muhterem birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızın altına oymaya kalkmaktadırlar. Anadolu'da bu tür insanlara (üç günlük seyisliğiyle bize ata binmeyi öğretiyorlar, anasına çıkan at) derler."

PENSİLVANYA ZİYARETİNİN HESABINI VERMELİ
Emekli diplomat Özdemir, Davutoğlu'nun izlediği yanlış dış politikayla Türkiye'yi Rusya ile savaşın eşiğine getirdiğini, Suriye ve Mısır'da ise bataklığa sürüklediğini belirtirken, "Başbakan'ın müsaadesini almadan FETÖ'yü danışmanlarıyla birlikte Pensilvanya'da ziyaret eden Davutoğlu bunun hesabını vermelidir. 15 veya 16 saniye hava sahasımızı ihlal ettiği için Rus uçağının düşürülmesi talimatını kim vermiştir? Rusya ile ilişkilerimizi bozarak Türkiye'yi savaşın eşiğine getiren maceperest Davutoğlu'nun kuracağı siyasi partiye kim itibar eder? Dışişleri Bakanlığındaki sınav sistemini değiştiren ve FETÖ'cülerin palazlanmasını sağlayan kimdir?" dedi.

GÜL, SİNSİNCE ONLARI KULLANIYOR
Abdullah Gül'ün sinsice davranıp saman altından su yürüttüğünü,  Babacan ve Davutoğlu'nu piyon olarak kullanmaya çalıştığını vurgulayan Özdemir, Ali Babacan'ın ise kibirli ve asosyal olduğunu söyledi. "Babacan Çıkrıkçılar yokuşunda çul/çaput satarken bugünkü servetini nasıl elde etmiştir?" diye de sordu.

YARGILANMALARI BÜYÜK ZARURET ARZ EDİYOR
Vahit Özdemir, şöyle devam etti: "Gül, Babacan ve Davutoğlu sahte sicil raporları doldurdukları mahkeme kararıyla sabit olan diplomatların yargılanmasına izin vermemişler ve sahteci bürokratların/diplomatların zaman aşımından faydalanmalarını sağlamışlardır. Dışişleri Bakanlığı'nı FETÖ'nün karargahı haline getirmişlerdir.
Yüzlerce FETÖ'cüyü devlet dairelerine ve kilit noktalara yerleştiren, danışmanları yargılanan ve hapse atılan Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun hesaplarını aziz milletimize vermesi veya mahkemelerde yargılanması büyük bir zaruret arzetmektedir."

ERDOĞAN'IN BAĞRI KARACAAHMET MEZARLIĞI'NA DÖNDÜ
Bu üçlünün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanet ettiğini belirten Özdemir, "Sayın Cumhurbaşkanımız himaye ettiği sigara dumanı kadar ağırlığı olmayan insanlardan o kadar ihanet görmüştür ki bağrı Karacaahmet Mezarlığı'na dönmüştür" ifadelerini kullandı.
Emekli Konsolos Vahit Özdemir, Türkiye'de şuan yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olmadığını söylerken, "Yarı aydın brütüslere aziz milletimizin Haziran-2023'de yapılacak olan seçimlerde gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyorum" dedi.

ERDOĞAN İÇİN ÖNEMLİ BİR İSİM

Vahit Özdemir, Erdoğan için sıradan biri değil. 2001 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda 'uzman' olarak görev yapan Özdemir, o dönem Erdoğan, ABD'nin Büyükelçisiyle görüşmesini sağlayan isim.

Erdoğan'ın Danıştay'daki işlerini de çözen Vahit Özdemir, Fazilet Partisi'nin kapatılacağını da dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'le görüşüp Erdoğan'a karardan önce söylemişti.

BİRÇOK ÜLKEDE GÖREV YAPTI
Vahit Özdemir, 1973-75 yıllarında merkezi Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan “Fransa Türk Öğrenci Birliği”nin kurucu Başkanlığını yaptı.
Türkiye'nin Belçika, İran, Almanya, Polonya, Gürcistan, Ukrayna, ABD ve Avustralya'daki temsilciliklerinde çeşitli diplomatik görevlerde bulundu.
Evli ve iki çocuk babası olan Özdemir, Fransızca, İngilizce, Almanca, Farsça ve Rusça biliyor.

 
Kemeraltı'ndaki o uygulama uzatıldı
 
MİT TIR’ları davasında karar
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Kocınoğlu 30 Haziran 2019 Pazar 02:19

Sayın Vahıt beyı polonyada gorev yaptığında ve aılece tanıyorum yazdığı hersey gercek ve doğru tebrık ederım yazdığı doğru yazılar ıcın sayın cumhurbaskanımıza Allah bır daha boyle ınsanları tanıma gerçeğını anlatan vahıt beye selam olsun

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Ali Acar 28 Haziran 2019 Cuma 20:18

Emekli Konsolos Vahit Özdemir''i yürekten kutluyorum. Türkiye bir vakıf, Abdullah Gül vakfın başkanı, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ise vakfın mütevelli heyeti üyesi değildirler. Bu üçlüyü şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canan Kaftancıoğlu hakim karşısında
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ...
CHP'li vekil TRT'deki çifte standardı sordu
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, AK Parti ve MHP'nin TBMM'deki ...
Yeni partinin kuruluş tarihi ile ilgili flaş gelişme
23 Haziran seçimi öncesinde de sık sık gündemde olan "yeni parti kurulacak" ...
 
CHP'den erken seçim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bizim ...
Soyer'den Almanya'da 23 Haziran mesajı... Tüm Türkiye'yi etkileyecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim konferansına katılmak ...
İzmirli vekil seçim gazisi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul ...
 
Karamollaoğlu: Büyü bozuldu
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 23 Haziran İstanbul ...
Bahçeli: İstanbul ehline emanet edilmemiştir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
Selin Sayek Böke'ye önemli görev
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri