ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
3 Kasım 2019 Pazar - 12:40

AK Partili Kaya: Üniversiteyi belediye istemiyor!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Biz Karabağlar'ı üniversite kenti yapalım istiyoruz, tam donanımlı modern bir kampüs ile donatalım, Türkiye'nin gıpta ile bakacağı bir yer haline getirelim istiyoruz, CHP'liler bunu istemiyor. Karabağlar'da üniversiteye bile karşı çıkan bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

AK Partili Kaya: Üniversiteyi belediye istemiyor!

Karabağlar'da kanaat önderleriyle buluştu, esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşlarla bir araya geldi. Beraberinde Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, ilçe yöneticileri ve partisinin belediye meclis üyeleriyle gün boyu Yunus Emre Mahallesi'nde mesai yapan Kaya, istek, talep ve sorunları dinledi. Karabağlar'da CHP'li belediye yönetiminin hiçbir hizmet üretmediğini, hizmet üretmediği gibi hükümet tarafından yapılacak işlere de engel olduğunu iddia eden Kaya, "Her zaman buradayız, Karabağlar'ın içindeyiz, mahallelerindeyiz, sokaklarındayız. Sürekli esnaflarımızla, vatandaşlarımızla beraberiz. Herkesin ortak serzenişi aynı. Karabağlar Belediyesi'ni kurulduğu günden beri CHP'li yöneticiler yönetiyor. Bugüne kadar Karabağlar'a ne CHP'li büyükşehir belediyesi ne de CHP'li ilçe belediyesi tek bir çivi bile çakmadı. Dokunduğumuz herkes veryansın ediyor. Bırakın büyük projeleri, temel belediyecilik hizmetlerini, rutin işleri bile yapamayan bir yönetim var karşımızda" dedi.

CHP'NİN GÜNDEMİ BAŞKA

CHP'nin vatandaşa hizmet etme derdi olmadığını savunan Kaya, "CHP, bu milletin derdiyle dertlenmez. Onların gündemi başka. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yerel hizmetler ve belediyecilik dışında her işe el atmış durumda. Genel siyasetten kafasını kaldırıp şehre baktığı yok. Burada da ayrı bir parantez açıp şunu söylemek isterim. CHP'li Tunç Soyer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu ve hepimize istikamet olarak gösterdiği milli çizginin sürekli dışında olmuştur. Milli davamız olan Kıbrıs konusunda söylediklerinden tutun, terör örgütüyle ilişkisinden dolayı görevden alınan belediye başkanlarıyla yakın temasına kadar her işinde İzmir'e, İzmirli hemşehrilerimizin ortak hassasiyetlerine aykırı tutumlar var. Bu gündeme özellikle daldığı aşikar. İzmir millidir, İzmir yerlidir, İzmir kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Bunu hiçbir şey değiştiremeyecektir" şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEDİLER

Karabağlar'ın nüfusunun 500 bine yaklaştığını, sorunların günden güne büyüdüğünü öne süren Mahmut Atilla Kaya, CHP'li belediye yönetiminin siyasi saiklerle kentsel dönüşümün önünü tıkadığını iddia etti. Çarpık kentleşmenin giderilmesi ve kentsel dönüşümle daha modern bir Karabağlar'ın inşa edilmesi için her zaman gayret gösterdiklerini ifade eden Kaya, "Biz hep samimi olduk. Belediye bakanlıktan yetki istedi, kendilerine yetki verildi. Ne istedilerse aldılar ama taş taş üstüne koymadılar. Yetkileri olmasına rağmen plan yapmadılar. İnsanlarımızı mağdur ettiler. Ne kendileri yaptılar, ne de bizim yapmamıza müsaade ettiler. İtiraz ettiler, engellediler. Bu zihniyete diyecek söz yoktur. Bunları insanlarımızın vicdanına havale ediyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTEYE KARŞI ÇIKIYORLAR

Karabağlar'a tam donanımlı bir üniversite kampüsü inşa etmek istediklerini ancak CHP'lilerin bunu istemediğini savunan Kaya, "Biz Karabağlar'ı üniversite kenti yapalım istiyoruz, tam donanımlı modern bir kampüs ile donatalım, Türkiye'nin gıpta ile bakacağı bir yer haline getirelim istiyoruz, CHP'liler bunu istemiyor. Karabağlar'da üniversiteye bile karşı çıkan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Üniversitelerin, kentlerin nüfus, ekonomik ve sosyal yapılarında yarattığı değişimleri hepimiz biliyoruz. Üniversiteler, içinde bulundukları kentlerin büyüklüğüne ve diğer fonksiyonların düzeyine bağlı olarak, bir kentin gelişmesine çok değerli katkılar yapabilir. Üniversite merkezli kentler çevreye, kültüre ve tarihe duyarlı kalkınmayı temin ederler. Bizim Karabağlar için çizdiğimiz vizyon budur. Ancak CHP'li belediyenin Karabağlar'a bakışı ortadadır. Karabağlar'ın makus talihini kırmasını asla istemiyorlar" ifadesinde bulundu.

 
Menemenspor fırtına gibi
 
CHP’li Sındır: Ailemiz büyüyor, partimiz iktidara yürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Dağ'dan Başkan Soyer'e tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
Şamil Tayyar savcıları Bülent Arınç için 'göreve' çağırdı
Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç'ın KHK açıklamalarına tepki: Artık parti ...
İmamoğlu: WhatsApp grubu kurulsun diye gitmedik
 İmamoğlu, "Biz iki ay önce, Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetiyle, 30 büyükşehir ...
 
AK Partili Sürekli'den Soyer'e tepki.. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’de gerçekleşen CHP ...
İzmir'de 'AK Noktalar' hizmette
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir'in Konak ilçesinde başlatılan ...
Dikkat çeken seçim anketi: Yarın seçim olsa…
Ada Araştırma Şirketi, ekim ayına ilişkin yaptığı kapsamlı kamuoyu araştırma ...
 
CHP'li Sertel sordu... Bakanlık tüketimi açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru ...
Soyer'in sitemine AK Parti tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CHP'li başkanlar çalıştayındaki, ...
Eren Erdem'den Demirtaş ve Kavala vurgusu
Cezaevinden tahliye olan Eren Erdem, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilerin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri