ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1657
    Dolar
  • Euro
    35,0612
    Euro
  • Altın
    2.473,380
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
1 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:22

AK Partili Köse: ''Karşıyaka'daki işçi kardeşlerimizin sıkıntıları göz ardı edilemez''

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, Karşıyaka Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, belediye çalışanlarının, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü büyük karamsarlık ve endişeyle karşıladığını belirtip, "İşçi kardeşlerimizin yaşadığı zorluklar ve sıkıntılar, daha fazla göz ardı edilemez" dedi.

AK Partili Köse:  Karşıyaka daki işçi kardeşlerimizin sıkıntıları göz ardı edilemez

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, Karşıyaka Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, AK Parti meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı da yer aldı. Karşıyaka'da belediye çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmemesi ve alacaklarının birikmesi gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Köse, belediye çalışanlarının, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü büyük karamsarlık ve endişeyle karşıladığını söyledi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde belediye önünde basın açıklaması yaparak, alın terinin ve emeğin karşılığını almak isteyen işçilerin sonuna kadar yanında olduklarını ifade eden Köse, "Bu anlamlı gün, işçi sınıfının tarih boyunca verdiği mücadeleyi ve kazanımlarını hatırlamak, geleceğe daha umutla bakmak için önemli bir fırsattır. Ancak, bu yıl 1 Mayıs'a gelirken Karşıyaka'da işçi kardeşlerimizin yaşadığı zorluklar ve sorunlar da göz ardı edilemez. Belediye çalışanlarımızın maaşlarının zamanında ödenmemesi ve alacaklarının birikmesi gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bu durum, işçi kardeşlerimizin haklı taleplerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARININ OKUL MASRAFLARINI NASIL ÖDEYECEKLER'

İşçilerin haklı mücadelesini desteklediklerini ifade eden Köse, "Karşıyaka tarihinin en kötü belediye yönetimine imza atan eski başkan Cemil Tugay'ın ilçemize bıraktığı miras ortadadır. Çalışanlara maaş bile verilememesinin ayıbı Sayın Tugay'a aittir. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin adına sesleniyoruz; ayın sonunu nasıl getirecekler? Çocuklarının okul masraflarını nasıl karşılayacaklar? Kiralarını nasıl ödeyecek ve kısacası nasıl ayakta duracaklar? Seçim döneminde verilen sözlerin, işçiye söylenen pembe yalanların günümüz itibari ile karın doyurmadığı aşikardır. Şu anda Karşıyaka Belediye Başkanlığını icra eden Behice Hanım, çaresizlik içinde. Personel A.Ş. çalışanlarının maaşlarının 3'te birini, Kent A.Ş. çalışanlarının maaşlarının da sadece 10 bin TL'sini ödemiştir. Belediye memurlarının 3 aylık sosyal denge tazminatlarını ödemeyerek büyük bir acziyet göstermiştir" açıklamalarında bulundu.

'BU ŞARTLARDA NASIL HİZMET VERİLECEK'

Bu şartlarda Karşıyaka'da verimli bir hizmet vermenin çok güç olduğunu belirten Köse, Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal'a, "Karşıyaka Belediyemizin çalışanlarının biriken alacaklarını ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz? Nasıl bir kaynak bulacaksınız? Söz verdiğiniz mali disiplini sağlamak ne kadar sürecek? Her ay işçilerin, belediye binasının önünde toplanıp eylem yapmasının nasıl önüne geçeceksiniz? Maaşları ödeyemediğiniz takdirde; bir sonraki aşaması iş bırakma eylemi olacak işçilerin Karşıyaka halkında oluşturacağı travmayı nasıl engelleyeceksiniz? Tüm bunlar düşünüldüğünde maaşlarını alamayan işçi ve memur kardeşlerimizden Karşıyaka'mıza nasıl verimli bir hizmet bekliyorsunuz? sorularını yöneltti.

'BORÇ MİKTARINI KAMUOYU ÖNÜNDE ŞEFFAFÇA AÇIKLAYIN'

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konak Belediye başkanı borçları feryat figan açıklarken, afişlere yazıp belediye binasına asacağını söylerken, Bornova belediye başkanı kasanın bomboş olduğunu haykırırken maaşları ödeyemeyen tek Belediye başkanı olan Karşıyaka belediye başkanı neden sessizliğini koruyor? Cesur olun, Karşıyaka belediyesinin borç miktarını kamuoyu önünde şeffafça açıklayın. Bunları açıklamazsanız emanetçi bir belediye başkanı olarak devam ederseniz. Bu enkazın altında kalır ve bu kötü duruma ortak olursunuz. Bizim çağrımız sayın Belediye başkanının Cemil Tugay'dan almış olduğu enkazı şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklamasıdır."

'EMEĞİ VE ALIN TERİNİ UNUTMAYIZ'

Köse AK Parti olarak örgütlenme, sendikal haklar, ücretler ve işçi sağlığı konularında önemli adımlar attıklarını da dile getirip, "İşçi kardeşlerimizin refahı ve güvenliği için sürekli olarak çalışıyor ve iyileştirmeler yapmaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda işçi kardeşlerimizin emeğini ve alın terini asla unutmuyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum" diye konuştu.

 
Karaburun'da 1 Mayıs coşkusu...
 
Başkan Mutlu: ''Bir gün değil her gün emeğin yanında olacağız''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da 1 Mayıs... Başkan Fıçı, çalışanlarla buluştu!
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ...
AK Partili Saygılı'dan 1 Mayıs mesajı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ...
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
1 Mayıs'ta işçi sendikaları ve siyasi partilerin Taksim talebi sürüyorken ...
 
Özgür Özel'den MEB tepkisi... "Bu müfredatı kabul etmiyoruz"
CHP lideri Özgür Özel, Taksim'in 1 Mayıs'a açılması için İçişleri Bakanı ...
AK Partili Kasapoğlu'dan Karşıyaka Stadı mesajı... ''Cemil Tugay ile görüşeceğiz''
Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem ...
Başkan Tugay 'Planlama ajansının başına geçecek' demişti... Erdoğdu kabul etmedi!
İzmir'de genel sekreterlik görevine atanmadığı için CHP Genel Başkanı ...
 
CHP'li Türeli'den Bakan Şimşek'e: '818.2 milyar zarar nereden kaynaklanıyor'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ...
Akşener'den veda konuşması...
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün ...
İYİ Parti'de kongre günü.. İzmir'den Koray Aydın'a destek!
İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi İzmir milletvekili Hüsmen Kırkpınar, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri