ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
1 Ağustos 2023 Salı - 13:33

AK Partili Saygılı'dan Başkan Soyer'e: 'Yolun sonu göründü'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirerek, "4.5 yıllık Tunç Soyer döneminde 70 milyar TL kullanılmıştır. Böyle bir bütçenin buhar olmasının sorumluları kendileridir. Kapı kapı borç arayan, çalışanının hak edişini ödeyemeyen Tunç Soyer için yolun sonu görünmüştür" dedi.

AK Partili Saygılı dan Başkan Soyer e:  Yolun sonu göründü

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, metro ve tramvaydaki grev sonrası basın toplantısı düzenledi. Saygılı, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Dilaver Kişili ve İsmail Çiftçioğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’ın katılımıyla gündeme dair açıklamalar yaptı. 



"BECERİKSİZLİĞİNE KURBAN ETTİ"

Tunç Soyer'in geçen hafta "Harmandalı Çöp Tesisi ve mezarlık konusundaki taleplerinin hükümet tarafından gözardı edildiği" yönündeki açıklamalarını anımsatan Saygılı şöyle konuştu:

"Çığırından çıktılar, sorumlu arıyorlar. Bizi bu açıklamaya mecbur bırakan; haksız ithamlarla vitesi artırarak kalan zamanını lehine çevirme çabasındaki CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir. İzmir’e ve İzmirliler'e karşı zerre utanç duymadan yapmadıkları ve yapamadıklarını örtbas etmek için ortaya attığı bahaneler silsilesidir. Hararetle yürüttüğü suç bastırma kampanyasıdır. Hükümeti, hatta İzmir halkını çığırından çıkardıkları her işle ilgili sorumlu tutmasıdır. Sayın Soyer, İzmir’i yönetme iddiasından, verdiği sözleri tutma, sorunları çözme sınavından çırak çıkmıştır ve sorumlu arayışındadır. Bu durumda en kolayı da her zamanki gibi, 'Hükümet, İzmir’i cezalandırıyor' nakaratına sığınmaktır. Bu kez daha da ileri gitmiş, İzmirlileri kendi beceriksizliğine kurban etmiştir… Soyer’e göre Körfez sorunu ve kötü kokunun müsebbibi İzmirlilerdir.



"BÜTÇE BUHAR OLDU"

Tunç Soyer, bin 580 gündür bu kentin belediye başkanı. Karne gününe sayılı günler kalmıştır ve telaşa kapılmıştır. Çünkü, bakanlıkların pek çoğunun 5 katı büyüklüğünde bir bütçeyi yönetmiştir ama taş üstünde taşı yoktur. 4.5 yıllık Tunç Soyer döneminde, 70 milyar TL kullanılmıştır.  İnsanın nutku tutuluyor. Böyle bir bütçenin buhar olması, Büyükşehir Belediyesi ve siyasi arka bahçe yaptıkları iştiraklerinin, başta İZBETON olmak üzere bütün şirketlerin iflasın eşiğine gelmesi, çalışanlarına geçen dönem hak edişlerini ödeyememelerinin sorumlusu bizzat kendileridir. Hükümet ya da İzmir halkı değildir. 21 yıllık iktidarımız döneminde İzmir’e 300 milyar TL yatırım yaptık. "

HARMANDALI AÇIKLAMASI

Saygılı, Harmandalı Çöp Tesisi ile ilgili , "Sayın Soyer bir kez bile gitmediği, bürokratlarının mağdur vatandaşla kavga ettiği Harmandalı’nda kazanılan bir dava olmasa, sahneye çıkacak mıydı? Çöp meselesini dahi çözemedi. Yalan rüzgarı gibi senaryolar yazarak, bu konuyu da hükümete yıkmaya çalışmaktadırlar. Harmandalı patlamak üzere. 4 yıl boyunca dilimizde tüy bitmiştir, Harmandalı’na çöp dökmemek hayati bir önem arz ediyor. Kendilerinin hazırladığı ve kamuoyundan sakladıkları raporlara göre Harmandalı, 4 yıl önce kapatılmalıydı. Menderes'e takılıp kaldılar. Binlerce çöp kamyonunu koruma havzasındaki Tahtalı’dan geçireceksin. Çevreci olduğunu iddia eden Tunç Soyer, alternatif bir yol arıyor mu? Zurnanın zırt dediği yere gelindiğinde kendileri dışında suçlu aramak konusunda inanılmaz mahirler" diye konuştu.

"TRAFİK TÜMDEN FELÇ OLDU"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerine dönük eleştirilerin sürdüren Saygılı şunları söyledi:

"Onlar sütten çıkmış ak kaşık biz suçlu! Soruyoruz... Yeşildere’de EXPO için yapacakları 2 milyar TL’lik kamulaştırma mı önceliklidir, yoksa çöp konusu mu? Konserler, reklamlar, PR çalışmaları mı önceliklidir, çöp meselesi mi? Vaatlerinin en başında yer alan trafik sorununu çözemediler. Battı çıktılar yalancı bahara kaldı. Buna da kendilerince çözüm buldular. İzmirli trafiğe çıkmasın, dediler. Çalışanların da isyanıyla trafik tümden felç oldu. İzmirliler mağdur edildi ve mağdur edilmeye devam ediliyor. Bir belediye; çöpünü, suyunu, ulaşımını, alt yapısını düzenleyemiyorsa, en temel hizmetlerini veremiyorsa ne işe yarar. Sinekler, İzmirlileri hastane kapılarına dayadı. Tepki gösteren vatandaşlara ‘trol’ dediler. Evlere sağlıklı içme suyu veremediler. Vatandaşa da 'Bir bardak suda fırtına koparıyor’ dediler. Kentsel dönüşüm mağdurlarına, ‘Devlete git’ dediler. Opera binasını, Buca-Otogar Tüneli’ni bitirememelerinin nedeni ne? 

Örnekköy’deki kooperatif modelleri ellerinde patladı. Ne hikmetse, demir ve beton hırsızlığını konuşan yok.  Hükümeti eleştirmek için düzenledikleri basın toplantısında en önde oturan ve Örnekköy vakasının baş aktörü olan CHP İl Başkanı’ndan ses yok. "


"İZMİRLİLER'İN PARASI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

AK Partili Saygılı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seferihisar’dan tecrübeli Tunç Soyer; yapmadan, yıkıp satmak, borç dağları yaratmak gibi becerilerini İzmir’e taşımıştır. İzmir, ‘Soyer ve Arkadaşlarının Maceraları’ filmini seyrederken ağlamaktan helak olmuştur. Dertleri ne iş yapmaktır ne de destek almak! Yıllardır uzattığımız el, havadadır.  Üçyol- Buca Metro hattı için Hazine garantisiz dış kredi kullanma izni süresini uzatılmasını talep ettiler. Cumhurbaşkanımız tüm eksiklerine rağmen hızla onayladı. Sayın Soyer 8 Mart 2021’de attığı bir tweetle Cumhurbaşkanımıza bizzat teşekkür etti. Sonuç ise iş yok, şikayet var… Karşıyaka- Çiğli Tramvay Projesi’nde 26 adet elektrikli tramvay aracı alım ihalesini kazanan firma ihaleyi tek taraflı fes ederek işi bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi araçların alımı için dış borçlanma yetkisi istedi. Cumhurbaşkanımız bu isteği de onayladı. Soyer, yine 18 Şubat 2020’de sosyal medya üzerinden ‘Müteşekkirim’ dedi. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a isim vererek teşekkür etti. İşi bitirmek için 600 Milyon TL’ye ihtiyaçları var. Kasalarında para yok! Firmayla davalık olmak üzereler. Sonuç yine iş yok.

Çiğli Arıtma Tesisi’nin dördüncü fazı için İZSU’nun Hazine garantisiz dış kredi kullanma yetkisi talebi de karşılandı. Bakanlık; Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde 415 milyon TL krediyi kullanma yetkisini onayladı. Buca Metrosu'nda 529 milyon TL İzmirlilerin parasını birilerine peşkeş çektiler. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'ni de 170 milyon TL daha fazlaya verdiler. Yine burada da İzmirlilerin paraları peşkeş çekildi. "


CHP'Lİ ASLANOĞLU'NA: "HER KOŞULDA KONUŞMAYA HAZIRIZ"

Hükümetin İzmir yatırımlarını anlatan Bilal Saygılı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tutundukları bir tarım hikayesi var. Yüzlerce milyon TL’yi, başkanı eşi olan KÖY-KOOP’a aktaran Soyer de çok iyi biliyor ki, başkanlığı sona erince tek kaynağı belediye olan ve üreticiye tek satır getirisi olmayan KÖY-KOOP çökecek. Ayrıca, biz Neptün hanımım, Köy-Koop’un Başkanı oluyor sanıyorduk, dün yaptığı sosyal medya paylaşımından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu da gördük. Devşirmeleri istihdam ederek 33 bin personele ulaşan Tunç Soyer, milyonları konserlere harcayıp kasasında beş kuruş bırakmamıştır. Kapı kapı borç arayan, çalışanının hak edişini ödeyemeyen Tunç Soyer için yolun sonu görünmüştür."

Saygılı açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun 'Canlı yayın daveti' ile ilgili konuşan Saygılı, "Problem nerdeyse orda görüşelim dedik. Onlar topu taca attı. Yağmur gören sincap misali ölü taklidi yaptılar. Her koşulda konuşmaya hazırız" dedi.

Saygılı, Tunç Soyer'in mezarlık alanı verilmediği açıklamalarını kabul etmediklerini belirterek, "Görece’de 20 bin metrekare, Kuşçular’da 22 bin metrekare, Çaybaşı’nda 22 bin metrekare, Menemen Ulucak’ta 23 bin metrekare verilen alanlar var. Kemalpaşa, Foça Yeniköy, Menemen,  Gaziemir, Torbalı, Menderes ve Bornova'da toplam 3 milyonu aşkın alan için görüş verildi. Yapılan açıklamalar hatalı ve yanlıdır" dedi.
 

 
CHP'de flaş istifa!
 
Bahçeli: Belediye mutlaka el değiştirmeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı'dan Büyükşehir'e tepki: "Bu zihniyeti 2024'te uğurlayacağız"
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’deki metro ve ...
AK Partili İnan'dan metro ve tramvay grevi tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'de metro ve tramvay ...
Kasapoğlu’ndan Büyükşehir’e grev tepkisi:Emekçileri hedef göstermek en kolayı
Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet ...
 
Özgür Özel: Süratle devrim yapmalıyız!
Parti olarak seçimlerde 'her dört kişiden üçünün oyunu' alamadıklarını ...
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı belli oldu
Demokrat Parti, İzmir İl Başkanlığı görevine Genel İdare Kurulu (GİK) ...
İYİ Partili vekilden sağda ittifak çıkışı
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP'nin, milyonlarca ...
 
CHP Bornova'ya sürpriz aday!
CHP'de delege seçimleri devam ederken, Balkan camiasının tanınan isimlerinden ...
AK Partili İnan'dan Tunç Soyer'e tepki: "Yaklaşan yerel seçim öncesi bahane üretiyor"
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
AK Partili İnan'dan o protestoya tepki: 'İzmir için değişim vakti'
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri