ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4662
    Dolar
  • Euro
    34,8024
    Euro
  • Altın
    2.440,740
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
5 Ekim 2020 Pazartesi - 11:55

AK Partili Sürekli, Soyer'in 18 ayını değerlendirdi... GÖZ BOYAMA İLE GEÇTİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetiminin 18 aylık performansını değerlendirdi. "Göz boyama ile geçti" diyen Sürekli, "Cemre düşecek derken İzmir'i küme düşürdüler. Ulaşım, su sorunu, koku problemi sürüyor. Reklamla şişirilmiş işler. Seferihisar'ı iflas ettirdi, sıra İzmir'e geldi" dedi. Sürekli gönül seferberliği ile 45 bin yeni üye yaptıklarını, Ekim ayında büyük bir final gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi

AK Partili Sürekli, Soyer in 18 ayını değerlendirdi... GÖZ BOYAMA İLE GEÇTİ

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, görevdeki 18 ayını geride bırakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti İzmir İl Binası'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanveki Özgür Hızal, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci ve AK Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Sürekli, partisinin gönül seferberliği çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. 
"AK AİLEMİZ BÜYÜYOR"
Geçmişle geleceği buluşturduklarını, STK, esnaf ve halkı ziyaret ettiklerini belirten Sürekli, "Vefa ziyaretleri yaptık. Gönül seferberliği programı ekim ayı sonunda büyük bir final ile sona erecek. Ekim ayı topyekün gönül seferberliği ayı. Çoğalıyoruz, çoğaldıkça sorumluluğumuz artıyor. 45 bin üyeyi aştık. Her yerdeyiz. Yolumuza büyüyerek devam ediyoruz. AK ailemiz büyüyor. Kendi gölgesinden korkanlar zoraki üye yaptığımızı söyledi. Bilmiyorlar ki biz her gün evlerde, fabrikalarda, tarladayız. Vatandaşlarımızla birlikteyiz. Bu karalamalara, acizliklere prim vermeyeceğiz. 4 ayda 45 bin gönüllü üyemiz oldu" dedi.
CEMRE DÜŞECEK DERKEN, KÜME DÜŞTÜK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 18 ayı ile ilgili "Göz boyama ile geçti" diyen Sürekli,"Cemreler düşecek diye beklerken küme düştük. İzmirliler bize muhalefet görevi verdi. Acı bir gerçek var ki 3 cemre vaadinde bulunan CHP'li yerel idare 18 ayı göz boyama ile geçti. Belgeli olarak bunları görebilirsiniz. Belediyeler hizmet makamıdır, masal evi değildir. 184 spota yer verdiği 500 gün kitapçığında kriz yönetimi, bisikletin şehri İzmir ve yavaş şehir projelerinden söz etmiş. İşi boş işler olduğunu Seferihisar'dan biliyoruz. Neyse ki Aziz Kocaoğlu'nun mirasçısı olmuş da söyleyecek söz bulmuş. Kriz dediği korona olmasa anlatacak bir şeyi olmayacaktı. Reklamla şişirilmiş işler, yerel hizmet yerine genel siyasetle geçen 18 ay. En çok akılda kalan, Soyer gönüllüleri yazılı forma ile erzak dağıtan belediye personeli. Yurt dışı gezilerinden her dönüşte soyut ve bol reklamlı işlerle gündemde. Kıbrıs, kayyum Soyer'in gündemi ancak koku, altyapı sorunları değil. İzmir'in koku problemi yıllardır devam ediyor. İzmir Körfezi'nin 4 bir yerine koku giderici takmış. Buna herkes güler" dedi.
"90 DAKİKA KONUSUNUN TAKİPÇİSİYİZ"
İzmir'de 90 dakikanın kaldırılarak 120 dakikaya çıkarılması ve ikinci üçüncü binişlerde 50 kuruş zam yapılmasına değinen Sürekli, "Kazanılmış hak geri alınmaz. İzmirliler 90 dakika konusunda dertli. Vatandaşa verilen hakkın gaspıdır bu. Zora düşen belediyenin vatandaşın sırtından kaynak yaratma amacı. İzmirliler isyanda. İzmir Büyükşehir Belediyesi gözlerini kulaklarını halka kapatmış durumda. Defelarca bu karardan dönün dedik. Önergemizi mecliste reddettiler. Bu işin takipçisiyiz. Hukuki haklarımızı arayacağız. İzmirliler'in hakkının geri alınması için çalışacağız" diye konuştu. 
SUYU ZEHİR ETTİLER
İzmir'de su sorunu yaşandığını vurgulayan Başkan Kerem Ali Sürekli, "Suyu İzmir'e zehir ettiler. Sosyal belediyecilik derken sınıfta kaldılar. Ulaşım gibi, su meselesinde de sınıfta kaldılar. İlk işleri suya gizli zam yapmak oldu. Foça'da, Dikili'de Kiraz'da su kuyruklarını gördük. Her gün İzmir'in dört bir yanında saatlerce su kesintisi yaşandı. Engelleniyoruz demek kolaylarına geliyor. CHP'nin kentsel dönüşüm vaatleri havada uçuyor. Kentsel dönüşüm konusunda vaat edilen 35 bin konuttan sadece bin tanesi dönüştürüldü. 7. 9 milyar ihtiyaç var kentsel dönüşüm için ancak Büyükşehir'in 2020 bütçesinde buna ayrılan miktar 21.1 milyon lira. Bunun da dörtte biri zaten personel gideri. İzmir'in yararına olacak projelerde destek verdik. Dayanışmadan kaçmayız. Konak tünelini yaparken karşı çıktılar, yaptık. Kent merkezinde trafiğe nefes aldırıyor. Büyükşehir devrini istedi, verdik. Buca Metrosu, Özkanlar Pazaryeri çözümsüzlük vardı, devreye girdik. Pazarcı esnafımızın yüzü güldü" yorumunu yaptı. 
600 MİLYON BORÇ...
Sürekli şöyle devam etti: "Borç yiğidin kamçısıdır derler ama bu başka. Belediyenin malı deniz değil. Salgın, yangın dayanışmaları var ama bir satır üretim, kazanç yok. Başkanın Seferihisar'da çok sayıda gayrimenkulü düşük miktarlarda sattığını biliyoruz. Seferihisar'ı iflas ettirdi, sıra İzmir'e geldi. 31 Mart'tan bu yana binin üzerinde gayrimenkulu satan belediyeye başarılı diyebilir miyiz? 600 milyon borç oluştu.  Kocaoğlu'nun başlattığı Süt Kuzu projesini sürdürüyor ama mimarı olan Tire Süt'ü saf dışı bırakmaya çalışıyor. Eşinin başında olduğu Köy-Koop'u devreye sokarak. Ulaşım felç. 3 tane battı-çıktı vaadi vardı. Basmane, Konak Gar ve Karşıyaka İskele'de yapılacağını söylemişlerdi. Bunlardan haber var mı? 18 ayı lay lay lomla geçirdi." 
ELEKTRİK FABRİKASININ DURUMU
İzmir'in tarihi elektrik fabrikasının durumuna değinen Başkan Kerem Ali Sürekli,"Elektrik fabrikasının İzmir'e kazandırılmasından yana olduğumu söyledim. Hukuki bürükratik engeller var. Süreç devam ediyor. Genel başkan yardımcımızın açıklaması var. Olmasa bile hükümet tarafından müze yapılacağını söyledi. Elektrik fabrikası İzmir'e hizmet edecek" dedi. HDP'li belediyelere kayyum atanması konusunu yorumlayan Sürekli, "Kimse kanunun üstünde değildir. Kayyum atanan belediyelerde olanlar belli. Mahkemeye intikal ediyor. Seçilmiş olmak kimseye kanunları çiğneme hakkı vermez" dedi. 
ALSANCAK VE KARŞIYAKA STADI
Sürekli, "Alsancak Stadı'nın ikinci yarıya yetişmesi için çaba sarf ediliyor. Maçlar seyircili oynamıyor. Seyircili olursa külüp başkanıyla da görüştük. İkinci yarıya yetişmesi için çalışacağız. Karşıyaka kendi kulübüm, kongre üyesiyim. Stadı da biz başlattık. Talihsizlikler yaşandı, taraftarın bizden beklentisi var. Mahkeme süreci sürüyor. Maliklerin açtığı davalar reddedildi. Konu temyiz aşamasında. O stat oraya yapılacak inşallah"
Büyükşehir Belediyesi'nin 18 aylık performansında iyi bulduğu bir çalışma olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Sürekli, "Kültür sanatta iyiler. Ancak başkanlığı bundan ibaret görmek iyi değil. Tarihi Yıldız Sineması için büyük bir tören yaptılar. Bu törenleri ulaşımdaki sorunlara yönelik açılışlarda da görmek isteriz" dedi.
 

 
İYİ Partili Çıray: Yine gecikiyorsunuz, grip aşısı nerede!
 
Çeşme'ye sağlıklı yaşam merkezi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray: Yine gecikiyorsunuz, grip aşısı nerede!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, salgının geldiği nokta ile ...
Sürekli: İzmir'in AK Parti'ye ihtiyacı var
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Foça'da yaşanan su sorununa ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ermenistan'a sert tepki!
Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki sivil ...
 
Mansur Yavaş'a 'ezer geçeriz' tehditi!
Eski Bakan Zeki Ergezen'in cenazesine gelen MHP'li Erkan Haberal'ın makam ...
İYİ Parti'yi parçalasalar bile...
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar, İYİ Parti kongresi sonrası parti ...
AK Partili Sürekli: 45 bin üye sayısına ulaştık
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de 45 bin üye sayısına ...
 
Erdoğan’dan ‘Suriye’ mesajı: Ya temizlenir ya da...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, ...
İYİ Parti'de Cumhur İttifakı iddiası...
İYİ Parti kurultayında “oy verilmeyecekler listesi” ile başlayan kriz ...
Başkan Arda'dan Atmaca'ya sert yanıt! KAZDIĞI KUYUYA DÜŞECEK!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnal Atmaca’nın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri