ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2640
    Dolar
  • Euro
    34,7819
    Euro
  • Altın
    2.412,770
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Kuzey Irak'ta 16 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 16 terörist öldürüldü!
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 12:55

AK Partili Sürekli Soyer'in 2 yılını değerlendirdi: ''GERİLEYEN BİR İZMİR''

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. Trafik yoğunluğu, deniz kirliliği, koku ve altyapı gibi sorunlarının çözülmediğini söyleyen Sürekli, "Bal yapmaz arı gibiler. Ses yüksek, hareket çok, ortada bal yok. İzmir CHP eliyle yazılan tarihi bir yoklar dönemini yaşıyor. Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediyesi freni boşalmış kamyon gibi. Belediyenin borcu katlanıyor. Gerileyen bir İzmir ile karşı karşıyayız" dedi.

AK Partili Sürekli Soyer in 2 yılını değerlendirdi:  GERİLEYEN BİR İZMİR

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu ile birlikte bazın açıklaması yaptı. Sürekli, görev süresinde 2 yılı geride bırakan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştiren Sürekli, kentin trafik, deniz kirliliği, koku ve altyapı gibi sorunlarının çözülmediğini, belediyenin borç miktarının da ciddi oranda arttığını söyledi. Sürekli toplantı esnasında kirli bir suyun denize akıtıldığı ve Tunç Soyer'in geçmişteki açıklamalarının yer aldığı bazı videolar da paylaştı. 



"GERİLEYEN BİR İZMİR"

Tunç Soyer'in görevindeki yolu neredeyse yarıladığını belirten Sürekli şöyle konuştu: 
"CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin performansında değişiklik yok. Borçlar ve dağ gibi büyüyen temel sorumları saymazsak. Hizmet karnesiyle tam bir hayal kırıklığı yarattılar. Bu sadece bizim değil, İzmir sokaklarının kelamdır. Bal yapmaz arı misaliler. Ses yüksek, hareket çok ama ortada bal yok. Otorite, liyakat, takip, denetim, mali disiplin yok. İzmir CHP eliyle yazılan tarihi bir yoklar dönemini yaşıyor. PR ile geçilen koskaca gecen 2 yıl. İzmir’in gelecek hanesinden düşülen 2 yıldır. Önceleri miras yedi diyorduk ama; artık mirasa da sahip çıkamayan, halen kadrolarını ve kurumsal işleyişini oturtamamış, şehri gerileten bir tabloyla karşı karşıyayız."

"VERESİYE DEFTERİNİN HAYIRI OLMAZ"

Soyer'in bazı ilçelerde veresiye defterlerinin hayırseverlerin desteğiyle kapatıldığı kampanyaya değinen Sürekli şöyle devam etti: 

"Veresiye defterinin reklamı olmaz. Biz de yaptık ama bunu kimseyle paylaşmadık. Hani alan el veren eli görmeyecekti. Bunu şiddetle kınıyoruz. Kapattıkları defterlerde hayırseverler fatura alıyor bakkallardan. Hayırın faturası olur mu.  Suyunu temizleyemeyen ama en yüksek ücretle halka satan, örtülü ulaşım zamları yapan, her felakette iklim değişikliğini ortaya atan Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediyesi fredi patlamış kamyondan farksızdır. Cemre benzetmesi ile yola çıkan Soyer, temel hizmetleri gerçekleştirme konusunda inanılmaz başarısız olmuştur. Kılıçdaroğılu iki kez İzmir'e geldi. İkisinde de vatandaşın altyapı tepkisiyle karşılaştı. Bir hatfa önce Konak'ta denize dejarj ettikleri suyun açıklamasını yapmak bile kendilerine zul gelmiştir. Eleştirilerimizi bile siyasi diyerek geçiştirdiler. Gerçeğini açıklayın, bir özür dahi yok mu? Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri numune almak için geldiğinde yapılan işlemin durduğu anlaşılmış. Bu işlem çevre kanununa aykırı. Akıtılan su içerisinde zararlı maddeler olma ihtimali var."

"111 NOKTADA KAVŞAK DÜZENLEMESİ NE OLDU"

İzmir'de trafiğin kabusa döndüğünü söyleyen Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yatırım vaatleri, çözüm sözleri askıdadır… “Altın bir dokunuşla trafiğin kilitlenmesine neden olan 111 noktada kavşak düzenlemesi yapacağım. Basmane Garı, Alsancak Garı ve Karşıyaka Vapur İskelesi önünde trafiği yerin altına alacağım” sözlerinde arpa boyu yol almamışlardır. Aziz Kocaoğlu'ndan Büyükşehir Belediyesi'ni 3 milyar 63 milyon lira borçla devir alan Başkan Soyer; 2019 yılı sonu itibariyle belediye şirketleri ile birlikte toplam borç miktarını 6 milyar 518 milyon 798 bin 743 liraya çıkarmıştır. Bu toplam borç miktarı, 2020 yılında 8 Milyar 700 Milyon TL, 2021 yılında ise 12 Milyar 100 Milyon TL’dir. 2020 yılındaki konsolide borç miktarı 9 Milyar TL’ye ulaşırken; belediyenin 2021 mali yılı tahmini gider bütçesi 9 Milyar TL’dir. Toplam net geliri 7 milyar 321 Milyon TL olan belediye; aradaki 1 milyar 679 milyon liralık fark iç ve dış borçlanma ile kapatmak üzere çırpınmaktadır."

"KOCA BİR YOK"

Sürekli açıklamasına şöyle devam etti: 

Gönül isterdi ki; paylaşmak zorunda olduğumuz tablo bu olmasın… Gönül isterdi ki; eleştirilerimize olumlu veriler, fotoğraflar ekleyebilelim… Ve yine gönül isterdi ki; 2 yılda yaptıklarını İzmir halkının gözlerinin içine bakıp bir bir anlatabilsinler.  Biz, hayali olmayanın gerçeği olmaz, diyoruz ama hayal dünyasında yaşamanın da kimseye faydası yoktur. İzmir’in CHP’li yerel idareleri dönemlerinin 2 yılını tamamlamıştır ve performanslarına bakıldığında, elde sadece koca bir “Yok” vardır. Şato’da oturup, kendi deyimiyle arka sıradakilere tankerle su dağıtmasın; bir kez fotoğraf vermek için kullandığı seyyar makam aracı yerine, halkın arasında olsun istiyoruz. Sayın Soyer’in; tıpkı kurduğu cümleler gibi; doğru, düzgün, yerinde işler yapmasını bekliyoruz."
 

 
''Ne olur annem gitmesin'' diye gözyaşı döktü!
 
Kaymakamdan acı haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Binali Yıldırım'ın açıklamalarına cevap!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Ali Öztunç, dün organize ...
CHP'li Özkan açıkladı: Aday olursa yüzde yüz kazanır
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
AK Parti'den ‘Baraj yüzde 7 olsun’ önerisi
AK Parti’de, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
İYİ Partililere jet soruşturma
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize ziyareti sırasında İkizdere ve ...
Gruşçu'dan Konak Meclisi'ne emniyet teşekkürü
Konak Belediye Meclisi, uzun yıllar atıl durumda bulunan ve 2014 yılında ...
CHP'li Sertel sordu, ÇAYKUR yanıtladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
 
AK Parti İzmir'den 30 ilçede ziyaretler
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ana kademe, aynı anda 30 ilçede ziyaretlerde ...
CHP'li Sertel'den basın kartı yönetmeliği tepkisi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla ...
Meral Akşener'i çok kızdırdı!
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri