ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
19 Mayıs 2020 Salı - 10:01

AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı..

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihini gençlere ithaf etmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladığı mesajında; istiklal ve istikbalin, ancak gençliğe verilen değer ve emekle güvende olabileceğinin altını çizdi.

AK Partili Sürekli den 19 Mayıs mesajı..

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milletinin esarete başkaldırarak yokluk içinde, büyük bedeller ödeyerek yazdığı bu kurtuluş destanının emanetçileri olarak herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Başkan Sürekli, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Bu tarih; bir milletin zulme ve esarete karşı uyanıp ayağa kalktığı tarihtir. Neredeyse tüm dünyanın topraklarımız ve canlarımız üzerinden yaptığı hesabı tersine çeviren olağanüstü bir zaferin ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ayağa kalkan ve giderek devleşen o ‘milli ruh’, bu vatanın her daim en güçlü silahı ve hazinesidir. Nitekim; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘O gün; elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.’ sözleri; bunun en çarpıcı yansımasıdır.’’

19 Mayıs ateşi halen yanıyor…

O günün ateşinin hiç sönmediğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’Cumhuriyete ve milli iradeye göz dikecek hangi hain olursa olsun; o ateşte yanmaya mahkumdur. Vatan ve millet aşkını diri tutacak ve bu destanı yere düşürmeyecek olan da yeni nesillerdir, gençlerimizdir. Atatürk’ün bu tarihi, Türk gençliğine ithaf etmesi çok anlamlıdır. Öyle ki; henüz 1. Dünya Savaşı devam ederken ‘Her şeye rağmen bir nûra doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız, aziz memleket ve milletim hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir.’ sözlerindeki öngörüsü takdire şayandır.  Çünkü öyle de olmuştur. İzmir’in 15 Mayıs 1919’da işgal edilmesiyle birlikte harekete geçen ve süreci hızlandıran yine gençlerdir.’’

Gençliğine güvenmeyen toplumlar yok olur…

Sorumluluğun büyük olduğunun altını çizen Başkan Sürekli, ‘’Bu şanlı geçmişe sahip çıkacak ve geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir ve bizim de onlara güven telkin etmemiz gerekmektedir. İşte bu nedenledir ki; 18 yıldır gençlerimizin köklerini unutmayan, vatan ve milletini seven, bu büyük emanetin sorumluluğunu taşıyacak bireyler olmaları için çalışıyoruz. Siyasette, bilimde, sanatta ve daha pek çok alanda kendilerine güvenmelerini istiyoruz. Çağın getirdiği tüm olanaklardan yararlanmalarını sağlamak için gayret ediyoruz. Onları iyi, güzel ve doğru olana teşvik ediyoruz. En önemlisi de onlara sonsuz güveniyoruz. Seçme ve seçilme yaşlarını indirmemizin, kendilerine her kademede görevler vermemizin de temelinde onlara duyduğumuz güven var, sorumluluk bilinçlerine ve bu ülke için yapacaklarına olan inancımız var. Kalkınma yolunda ortaya koydukları girişimci ruhu, yarattığı katma değeri desteklemeye sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; gençliğini görmezden gelen ve onların önünü açmayan milletler, çürüyerek yok olmaya mahkumdur. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gençlerimizin bayramlarını kutluyorum. Bir milletin; hürriyet ve vatan aşkında birleştiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere;  bu toprakları vatan yaparken, Cumhuriyet’i korurken, terörü durdurmaya çalışırken canını hiçe sayan kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum…’’ dedi.

 
19 Mayıs'ı Apartman Festivali ile kutladılar
 
Buca'ya kütüphane müjdesi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 16 maddelik 'Buhrandan Çıkış' çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
Emre Kınay'ın açıklamaları tartışma yarattı
Yerel seçimlerde İYİ Parti'den Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan tiyatrocu ...
Kemalpaşa'da gençlere Nutuk ve mektuplu çağrı
CHP Kemalpaşa İlçe Teşkilatı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ün ...
 
CHP'li Kılıç: RTÜK'te yandaşlık Şahin'le pik yaptı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Ülke ...
Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti!
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay ...
CHP İzmir'den salgın zirvesi... Yücel: Pandemi sonrası yeni düzene hazırız!
Koronavirüs salgını sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, ...
 
RTÜK Başkanı’ndan tepkilere yeni cevap...
Katıldığı bir televizyon programında ailecek 50 kişiyi öldürebileceklerini ...
Aytun Çıray'dan Şahin'e istifa çağrısı!
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı İzmir Milletvekili Aytun ...
CHP’li Sındır: 19 Mayıs 1919 demokrasiye ve bağımsızlığa atılan en büyük adım
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri