ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2535
    Dolar
  • Euro
    34,9197
    Euro
  • Altın
    2.436,330
    Altın
  • Bist-100
    10.257,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Sahte diplomalı belediye çalışanı kendine çifte maaş bağlamış!
Sahte diplomalı belediye çalışanı kendine çifte maaş bağlamış!
Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
30 Aralık 2019 Pazartesi - 12:37

AK Partili Sürekli'den Soyer'e yaylım ateşi... İzmir 9 ayda 9 doğurdu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştiri yağmuruna tutu. Soyer tozpembe tablolar çizerken sokakların kan ağladığını söyleyen Sürekli, "İzmir, Soyer yönetiminde 9 ayda 9 doğurdu. İzmir'in malını sat sat nereye kadar? Neredeyse Saat Kulesi'ni satacaklar. Soyer, Kocaoğlu dönemine sırtını dayamış, mirasyedi gibi davranıyor" dedi. Sürekli, ülke gündemindeki Kanal İstanbul Projesi'ni de 'Muhteşem' olarak yorumladı

AK Partili Sürekli den Soyer e yaylım ateşi... İzmir 9 ayda 9 doğurdu!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 8 buçuk aylık görev süresini değerlendirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de eleştirilerde bulundu. İl Başkanlığı binasında toplantı düzenleyen Sürekli, "İzmir Tunç Soyer'in görevde olduğu 9 ayda 9 doğurdu. Doğan da sağlıklı değil. Tüm bunlar zaten Seferihisar tecrübesinden belliydi. 2019 dertlerin yeri oldu. 2020 de öyle olacak gibi görünüyor. Su kuyruklarından sele ve ulaşım hezimetine kadar çile içerisinde geçti. Onlar salon toplantılarında tozpembe tablolar çizerken, sokak kan ağladı. Arka sıradakiler derken ilk işi şatoya kurulmak oldu. Yurtdışı gezileri ile geçiyor günler. Seferihisar'da 175 kez yurt dışına gitmiş, Büyükşehir'de de farklı olmuyor. İzmir'in tanıtımı için gittiklerini söylüyorlar ama kentin ne derece hazır olduğundan bahsetmiyorlar. Tanıtım konusunda da bir şey göremedik" dedi.
KOCAOĞLU'NUN MİRASINI YİYOR
'Önceki dönem belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hakkını teslim etmek lazım' diyen Sürekli, "Kocaoğlu 3 dönem boyunca İzmir'in malına mülküne sahip çıktı. Az da olsa yaptıklarını anlatmazdı. Soyer Kocaoğlu dönemime sırtını dayamış, mirasyedi gibi davranıyorlar. Neredeyse 1 yılda A takımını kuramamış bir şekilde belediye yönetiyor. Liyakat deseniz hak getire... Konak'a gökdelen muamması var. Buna İzmirliler sivil toplum kuruluşları, meslek odaları , CHP Konak Belediye Başkanı karşı çıktı. O, 'Hayır' derken Soyer, 'Ben istemezükçü değilim' dedi. Sonra 180 derece döndü. Bu dalgalanmaları anlayamıyoruz. Bunu daha önce Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınmasında da gördük. O faytonlarla uğraşırken İzmirliler zamla karşılaştı. Suya indirimin dedikleri gibi yüzde 14-15 olmadığı olmadığı ortaya çıktı. Yüzde 4 indirim yaptıktan sonra yüzde 15 zam yaptılar" diye konuştu. 
"SAAT KULESİNİ BİLE SATARLAR"
Sürekli şöyle devam etti: "İzmir'in koku problemi konusunda hiç mesafe kat edilmedi. Onlar sudan işlerle uğraşırken İzmir susuz kaldı. Bize 'Fırsatçı' dediler ama biz vatandaşın hakkını savunduk. İzmir'in malı deniz mi? Sat sat nereye kadar... 202 taşınmaz satıldı bu yıl. Kocaoğlu dönemimde de oldu ama sadece lojman ve hisselerden yapılırdı satışlar. Şimdi gelir getirici arsalar gidiyor. Gelecek yıl için 500 milyonluk satış öngörülüyor. Bugüne kadar 100 milyon satış yapılmışken gelecek yılki rakam 500 milyon TL. Saat Kulesini koruma altına almak lazım ki onu da satmasınlar. İstanbul'daki taşınmazı değerlendirin dedik satış kararı aldılar. Hala söylüyoruz kararı aldınız ama satmayın. Belediye'nin 4.5 milyar borcu var. Kredi notunun yüksek olmasından övünüyorlar. Kredilerle borç kovalıyorlar. Gelecek yıl hiç ödenmeyeceğini varsaydığımızda borç 8 buçuk milyar TL olacak" dedi.
İZMİR'DE YATIRIMLAR ENGELLENİYOR MU?
İzmir'in birçok yatırımının, merkezi hükümet tarafından engellendiği iddialarına yanıt veren Sürekli, "Hiçbir işlerini takip etmiyorlar. Sonra da çıkıp 'Engelleniyoruz' diyorlar. Bostanlı Balıkçı Barınağı için başvuru yazısı gönderdiklerini ve cevap alamadıklarını söylüyorlar. Halbuki bakanlık buna cevap verdi. Orada balıkçılar için barınak yapılması gerektiğini belirtti. Fakat buradan ses yok. Topu taca attılar. Bakın Bornova Özkanlar Pazaryeri azçıldı. Ben buradan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a teşekkür ediyorum. Samimi oldu, işini takip etti ve sorunu çözdü" diye konuştu. Tarihi Elektrik Fabrikası'nın İzmir'e kazandırılması gerektiğini söyleyen Sürekli, "Burada bazı teknik sorunlar olduğu söyleniyor. Tam olarak bilmiyorum fakat Tunç Soyer samimi olsa bu konu ile ilgili sorunları ortaya koyar. Bu konuyu takip eder" dedi.
İZMİR BULUŞMALARI ETKİNLİĞİ 
Sürekli 8 buçuk aylık il başkanlığı süresinde iyi işler yaptıklarını belirterek, "İstanbul seçimlerine katkıda bulunduk, teşkilatçılık çalışmaları yaptık. Mahalle başkanları taplantısı düzenledik. 1294 mahalle başkanımızı dinledik. Öneri ve eleştirilerini not ettik. Yine dinleyeceğiz. 30 ilde eş zamanlı olarak partimiz, üyelerini ziyaret ediyor. 2020'de AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak İzmir Buluşmaları etkinlikleri düzenleyeceğiz. Haftadan haftaya veya 15 günde bir belli kesimlerle bir araya gelerek istişare edeceğiz. CHP İl Başkanı Deniz Yücel'le görüştüm. 'İl Başkanları olarak İzmir gündemi adıyla toplantılar yapalım' dedim. Sıcak baktı. MHP İl Başkanı Veysel Şahin'le de görüştüm. İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'la da görüşeceğim. Esnaf buluşmaları da organize edeceğiz" dedi. Sürekli il başkanlığına tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili olarak, "İyi bir ekiple ve yüksek enerjiyle çalışıyoruz. Uzun yıllar bu hizmletleri sürdüreceğiz" dedi. 
KANAL İSTANBUL MUHTEŞEM BİR PROJE 
CHP'lilerin Kanal İstanbul projesine karşı itiraz dilekçesi vermesini yorumlayan Sürekli şöyle konuştu: "Kanal İstanbul'a karşı itiraz anayasal bir haktır. Deniz Yücel siyasi bir kimlik olarak buna karşı çalışma yürütebilir. Ancak Tunç Soyer İzmir'in onca sorunu varken, buna yönelmesini reklam olarak görüyorum. Ben bu projeye tabi ki olumlu bakıyorum. Muhteşem bir projedir ve halkımız zamanla bunu anlayacaktır" dedi.
 

 
Kani Beko: Asgari ücret değil ‘sefalet’ ücreti
 
Karşıyaka'da eşitlik imzası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kani Beko: Asgari ücret değil ‘sefalet’ ücreti
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, asgari ücret zammının yüzde 15 olarak ...
CHP'den itiraz... 'Kanal İstanbul'a hayır'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, ...
HDP'den 'ortak mücadele edelim' çıkışı
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Urla'ya kayyum atandı. CHP'li belediye ...
 
Bahçeli'den Libya tezkeresi açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2 Ocak 2020'de TBMM’nin olağanüstü ...
CHP'li Sındır: Bu kara lekeyi unutmayacağız!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Hak ve Özgürlükler Hareketi ...
İzmir'e flaş 'Kanal İstanbul' çağrısı...
Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesini İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik ...
 
Erdoğan: İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul'u yapacağız
Kanal İstanbul Projesi ile ilgili konuşan Erdoğan, ''İsteseniz de istemeseniz ...
Başkan Soyer'den Demokrasi Arenası'nda çarpıcı mesajlar...
İzmir'de Uğur Dündar'la Demokrasi Arenası programına konuk olan İzmir ...
Akşener'den Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri