ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4662
    Dolar
  • Euro
    34,8024
    Euro
  • Altın
    2.440,740
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
25 Şubat 2020 Salı - 14:51

AK Partili belediye Atatürklü logoyu değiştirdi

AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 27 yıllık logosunu değiştirerek logodaki Atatürk'ü kaldırdı. Bir belediye personeline yaptırılan logonun Atatürksüz olması sosyal medyada da büyük tepki çekti.

AK Partili belediye Atatürklü logoyu değiştirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 1993 yılında kurulan SASKİ Genel Müdürlüğü’nün kullandığı 27 yıllık Samsun simgesi olan Atatürklü logo değiştirildi. Herhangi bir duyuru olmadan yapılan yeni logo tepkilere neden oldu.

SAMSUN HALKINA DUYURDUNUZ MU?
Samsun’da yaşayan Mehmet Binali isimli bir vatandaş, SASKi yetkililerine sosyal medya aracılığıyla logo değişikliği öncesinde neden duyuru yapmadıklarını sordu. Binali, sorusunda şu ifadeleri kullandı; “Sizlere bir sorum olacak. Büyük bir kurum olarak ‘logo’yu sizlere güvenen Samsun halkına duyurdunuz mu… Kamuoyunun desteği ile hem Samsun’a yakışır bir logo yaratılmış olurdu, hem de halkın güvenini kazanırdınız”

SASKİ’DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA
SASKİ, Mehmet Binali’nin sorusuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Verilen cevapta, “Logo çalışması yapmadan farklı alternatifler konusunda personelimizin görüşlerine başvurmuştuk. Kurumsal kimlik çalışmaların ciddi anlamda mali bir bedeli söz konusudur.

Bizler bir yandan tasarruf yaparken diğer yandan geniş çaplı bir çalışma ve tanıtım yaparak kurumu mali yükün altına sokmayı uygun görmedik. İlerleyen zamanlarda logomuzun hikayesini de sizlerle paylaşacağız. Kurum içerisinde çalışanlarımız ve yöneticilerimizle istişare edilerek kabul görmüştür. İlerleyen zamanlarda sizlerin de desteğiyle çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

CHP’Lİ ZEYBEK: ATATÜRK’TEN KİM RAHATSIZ OLDU?
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atatürk’ün yer almadığı yeni logoya tepki göstererek şunları söyledi; “SASKİ, personelinin veya birkaç belediye yöneticisinin malı ve yeri değildir. SASKİ Samsun halkının mülküdür. Atatürk ülkemizin, devletimizin kurucusudur.

Atatürklü logolarından rahatsız olanlar, Atatürk karşıtı görüşlerini, tavırlarını bu şekilde dışarı vurma yöntemleri rahatsız edicidir. Görüşlerini dile getirme konusunda açık konuşsunlar. Kendilerine makam veren bu millet o makamı dar eder.

Oturduğumuz yerin Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu olduğumuzu unutmayınız. SASKİ’de Atatürk amblemli logoyu kaldıran Samsun Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini kınıyorum”

CHP’Lİ HANCIOĞLU: SAMSUN, MUSTAFA KEMAL’DİR
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak SASKİ’yi kınadı. Hancıoğlu, “SASKİ logosundan Mustafa Kemal’i çıkartan ve 19 Mayıs 100. yılı logosunda Atatürk’ü yok sayanları uyarıyoruz; Samsun Mustafa Kemaldir. Samsun’un simgesi, kimliği Onur Anıtı’dır. Mustafa Kemal’i, Samsun’un kimliğinden silmeye kalkışan anlayış, Samsun’u temsil edemez” ifadelerini kulandı.

ADD’DEN DE KINAMA
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi yazılı bir açıklama yaparak SASKİ’ye tepki gösterdi. ADD’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Samsun, bir Atatürk şehridir. Samsun demek kurtuluşun ilk adımıdır. Samsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlük meşalesinin yakıldığı bir şehirdir. Samsun, tam bağımsızlık ateşinin yakıldığı ilk kıvılcımdır.

Ve her bir Samsun’lu Atatürk’ün hemşerisidir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, doğum günü olarak Samsun’a ayak bastığı tarihi yani 19 Mayısı işaret etmiştir. İşte bu kadar önemlidir Samsun, Atatürk ve onun izinde olan sonraki nesil için. Samsun yerel yönetimi ve Samsun bürokratları ne yapmak istiyor?

SASKİ’nin görevi bu şehirden Atatürk’ü silmek değil, Samsun halkına kokmayan, kanalizasyon karışmayan sağlıklı içme suyu sağlamaktır.” (SÖZCÜ)
 

 
Karşıyaka'da o iddiaya fotoğraflı yanıt
 
İzmir'de cinayet... Av tüfeğiyle öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Hava Kurumu uçaklarına şok engel
Orman Bakanlığı orman yangınlarıyla mücadele için ihale açtı. Öyle bir ...
Türk askeri İdlib’e girdi!
Son bir ayda 14 şehit verdiğimiz Suriye'de hareketli saatler... Türk Silahlı ...
Corona virüs alarmı... Türkiye sınırını kapattı
İran'da corona virüs nedeniyle ölü sayısının sekize yükselmesinin ardından ...
 
Genç hemşireden üzücü haber
Hemşire Fatma Bıçak (26) evinde ölü bulundu. Yapılan ilk tetkiklere göre ...
İran'da deprem oldu... Van'da can kaybı var!
Türkiye-İran sınırında saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana ...
Vali'den tartışma yaratan lüks makam aracı
Eski Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın, İller Bankası’ndan köylere hizmet için ...
 
Jandarma mezuniyet töreninde Erdoğan'ın pankartı açıldı
Karabük Safranbolu’da 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında düzenlenen ...
IŞİD'in Türkiye'de dükkanları çıktı!
IŞİD’lilerin mal varlıklarının dondurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı 6 ...
Bloomberg: Türkiye, ABD'den Patriot hava savunma sistemi talep etti
Ankara'dan bir üst düzey yetkiliye göre Türkiye, talebini geçen hafta bildirdi
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri