ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3572
    Dolar
  • Euro
    34,7447
    Euro
  • Altın
    2.394,510
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
23 Kasım 2020 Pazartesi - 13:25

AKSOY TAHLİYEYE YAKIN... Avukat Özer: Bir belediye başkanı bu kadar kolay kirletilmemeli!

"Zimmet ve irtikap" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un avukatı Bilge Özer, flaş açıklamalar yaptı. Avukat Özer, şu an adliyede ifade için sıra bekleyen Aksoy'un tahliyeye yakın olduğunu söyledi. Aksoy hakkındaki iddiaların ciddiyet taşımadığını, imzasının taklit edilerek sahte belge hazırlandığının da kriminalde belgelendiğini vurgulayan Özer, "Çamur at izi kalsın. Bir belediye başkanı bu kadar kolay kirletilmemeli" dedi.

AKSOY TAHLİYEYE YAKIN... Avukat Özer: Bir belediye başkanı bu kadar kolay kirletilmemeli!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu kişilere yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 27 zanlıdan 23'ü adliyeye sevk edildi. Adliyede ifade için sıra bekleyen Aksoy'un moralinin son derece yerinde olduğu belirtildi. Başkan Aksoy'un avukatı Bilge Özer, iddialar ve ardından süreçle ilgili önemli açıklamalar yaptı. SONKALE'ye konuşan Avukat Özer, Başkan Aksoy'un henüz ifade vermediğini belirtirken, "Hukuksal olarak baktığınızda dosyada başkanı üzecek bir şey yok. Zaten yasayı açıp baktığınızda bir belediye başkanının görevleri belli. Başkan göreve gelir gelmez, çok doğru, çok akıllıca bir iş yapmış. Kendi iç denetimini yaptırmak için düğmeye basmış. Çağırmış uzmanları, belediyedeki tüm taşınmazların, araçların, hurdaların envanterini çıkarttırmış. Kapatılan belediyelerden gelen araçların durumunu tutanak altına aldırmış. 18 aracın kayıp olduğunu belgelemiş, işlem yaptırmış. Elimizde raporlar mevcut. Hurda konusuyla ilgili de gereğini yapmış. Yol geçen hanı gibi, her gelenin hurdalarını attığı yere ilişkin 'bir an önce inceleyip raporu hazırlayın'  talimatını vermiş. Başkan yardımcılarına 'sonuna kadar gidin, sorumluları bulun' demiş. Bir belediye başkanı daha ne yapsın. Belediye başkanı gidip hurdalıkta nöbet mi tutsun. Belediye başkanının görevi bu değil ki. Dolayısıyla ben bugün mahkemeden Başkan Aksoy'u üzecek bir sonuç beklemiyorum" diye konuştu.

AKSOY'UN İMZASIYLA SAHTE EVRAK HAZIRLAMIŞLAR!
Avukat Özer, bugün Serdar Aksoy'un tahliyesini beklediğini belirtirken, hurdalar konusunda ortaya atılan "sahte evrak" iddialarına da açıklık getirdi. Başkan Aksoy'un imzası taklit edilerek sahte belge hazırlandığını, bunun kriminal laboratuvarlarında hazırlanan raporlarla da sabit olduğunu aktaran Avukat Bilge Özer, "Bu sahte belgeyi hazırlayan kişi de belli. Belediye çalışanı değil. İsmi G.Y.." dedi.

İSTANBUL'DA 1+1 DAİRE...
Başkan Aksoy'un oğluna aldığı 1+1 daireye yönelik suçlamayı da değerlendiren Avukat Özer, "Serdar Aksoy'un eşinin de babası Veli beyin de gelirleri var. Aksoy'un oğluna alınan daireye eşi ve Veli bey daha çok destek vermiş. Zaten Serdar Aksoy'un kendisi de inşaatçı. Yani alınan altı üstü İstanbul'da 1+1 bir daire. 200 bin TL'den fazla değil. Bu insanlar, bu daireyi alabilecek ekonomik güçte. Buradan yolsuzluk iddiası çıkarmak doğru değil" diye konuştu.

ALGI OPERASYONU MU YAPILIYOR!
Bazı basın organlarında çıkan "161 ton hurda çaldılar" şeklindeki haberlere de dikkat çeken Avukat Özer, "Böyle diyorlar ama MKE'nin dönemlere göre belirlediği göre hurda fiyatı belli, tonu 500 lira. Yani bahsettikleri kadar ton hurdanın ederi 80 bin 200 TL... Ki ortada böyle bir çalınmış hurda yok. Serdar Aksoy bu hurdaların parasını tahsil etmiş, 190 bin TL belediyenin kasasına girmiş. Bir belediye başkanı bu kadar basit bir olay için, bu kadar kolay kirletilmemeli" ifadelerini kullandı.

 
Altekma deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı
 
Çiğli'ye 'Sıfır Atık' belgesi...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet aksel 23 Kasım 2020 Pazartesi 19:33

Ben şahsen başkan aksoy un böyle bir şeye tenezzül edeceğine inanmıyorum yenilgiyi hazmedemeyenlerin komplosu olarak görüyorum birde sorumsuz aç gözlü idarecilerde var olabilir başkanımın onları da dersini vereceğine inanıyorum biz menemeni seviyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Cihan cankaya 23 Kasım 2020 Pazartesi 16:00

Sayin baskan gelir gelmez araclar ve tasinmazlar durum tesbiti yaptirmis geregini yapmistir ic dusmanlarin mesnetsiz iddalar ile suc istinat edilmes baskan her mudurun basina gorevli dikemez herkes gorevini bilecek sahte imza ile yediklerini gorun menemen halkida bilmesi lazim baskan acele etti partisinden istifa etmeseydin keske soylerim dogru egrilir yikilmaz baskana gu venim tamdir

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süheyla teyzenin kedileri sahipsiz kalmadı
İzmir'deki depremde, Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında cansız bedenine ...
Erkeklere seslendi: Kendinize gelin!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yılbaşından bugüne 234 kadının cinayete ...
Karar değişti, 32 bin okul açıldı
MEB, tüm kademelerde yüz yüze eğitime kapattığı okulları bugün çalışan ...
 
İzmir'de 190 binden fazla binada tarama
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, ...
Yabancı öğrenciler deprem sonrası Kızılay gönüllüsü oldu
Türkiye'ye eğitim almak için gelen çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci, ...
Zeynep'in vefat ettiği kazada kusurlu ortaya çıktı
Antrenman sırasında kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Karşıyaka ...
 
Evde yapılan testlerle ilgili açıklama
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji ...
İmamoğlu'dan flaş çıkış... İstanbul'da dün 186 vefat var!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla ...
Depremzedelere eğitimcilerden destek
İzmir'deki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya çalışılırken aynı zamanda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri