ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2630
    Dolar
  • Euro
    34,8506
    Euro
  • Altın
    2.431,980
    Altın
  • Bist-100
    10.087,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... 'Tüylü ceket, pembe saten etek'
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... "Tüylü ceket, pembe saten etek"
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Bir kadın daha katledildi!
Bir kadın daha katledildi!
29 Nisan 2019 Pazartesi - 13:13

AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR !

Karşıyaka'da 4 yıl önce temelleri atılıp geçen ekim ayında, törenle açılışı gerçekleştirilen Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi'nin hali yürek sızlatıyor. Açılışın ardından 200 günden fazla süre geçmesine rağmen, içinde çok sayıda polikliniğin yer aldığı tesis bir türlü hizmete giremedi. Hayırsever Necla Karadavut'un yaşamını yitirmesiyle para krizi ortaya çıktı. Belediye, üniversite ve hayırsever işbirliğiyle yapılan çiçek gibi tesis çürümeye terk edildi

AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR !

Abdullah Çelebi/SONKALE- Hastane koridorlarında binlerce insanın sıkış tepiş sıra beklediği İzmir'de, neredeyse tamamlanmış haldeki sağlık tesisi bir türlü hizmete alınamıyor. Ege Üniversitesi, Karşıyaka Belediyesi ve merhume hayırsever Ayşe Necla Karadavut'un katkılarıyla Karşıyaka Dedebaşı Mahallesi'nde yaptırılan Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi, açılışından sonra kaderine terk edildi. 2015 yılında yapılan protokolle inşaatı başlayan ve 18 ayda teslim edileceği açıklanan yerleşkenin açılışı 4 Ekim 2018'de gerçekleştirilmişti. Törene dönemin TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, o dönemki Karşıyaka Belediye Başkanı Mutlu Akpınar ve milletvekilleri ile çok sayıda davetli katılmıştı. 
İN CİN TOP OYNUYOR
Açılışı töreninin üzerinden 204 gün geçmesine rağmen faaliyete başlayamayan yerleşke binası adeta bir hapishaneyi andırıyor. Bazı bölümleri dikenli tel örgülerle kaplı yüksek dış duvarlara sahip olan binanın içerisinde ise in cin top oynuyor. Çevre halkı ve Karşıyakalılar da açılışı yapıldığında büyük memnuniyetle karşıladıkları Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi'nin hala aktif hale gelmemesi nedeniyle tepkili. Yerleşke içerisinde yer alacak poliklinik binasında diş hekimliği, kulak burun boğaz, beslenme, gebe okulu, ebelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi dalların yer alacağı açıklanmıştı. 12 bin 990 metrekare alana sahip eğitim binası ile bin 78 metrekarelik Nadir Vekiloğlu Spor Salonu da atıl vaziyette bekliyor. Spor salonunun Karşıyaka Belediyesi ile üniversite tarafından ortaklaşa kullanılması planlanıyordu.
ALTYAPI EKSİKLİKLERİ VAR 
Karşıyaka'da sağlık konusunda önemli bir hizmet açığını gidermesi için yaptırılan Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi'nin hala faaliyete geçmemesinin ardında bazı altyapı eksiklikleri olduğu ifade edildi. Bina içerisinin hizmete uygun olmadığı, elektrik, doğalgaz ve internet bağlantısı gibi sorunların giderilemediği öne sürüldü. Bağışçı Necla Karadavut'un vefatının ardından nakit akışının kesilmesinin de mevcut duruma gelinmesinde etkili olduğu belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte faaliyet yürütecek Ege Üniversitesi'nin yerleşkedeki eksiklikler konusunda çalışma başlattığı ancak hukuki prosedür nedeniyle yol alamadığı gelen bilgiler arasında. İl Sağlık Müdürlüğü ile üniversite arasında yapılacak protokoller ile vatandaşlara Aile Hekimliği hizmetinin de verilmesi planlanıyordu.

 
Urla'ya enginar bereketi
 
Karşıyaka'da vahşet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk istismarına motorcu isyanı
Giderek artan çocuklara yönelik ihmal ve istismar vakalarına dikkat çekmek ...
Tarih yosun tuttu!
İzmir Konak’ta sular altında bekleyen antik Roma dönemine ait liman hamamı ...
Körfez kızıla boyandı
İzmir Körfezi'nin özellikle Konak'tan Urla'ya kadarki kesiminde, denizde ...
 
Jandarmayı arayıp sonra intihar etmiş
İzmir'in Tire ilçesinde, bir tarlada av tüfeğiyle intihar eden kahvehane ...
Japon temizliği Bayraklı'ya geldi
Bayraklı İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Japon Ministry of Economy Trade and ...
İzmir'deki o üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 5 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin ...
 
YSK'da dikkat çeken buluşma
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul'a yönelik itirazlarını ...
Foça'da çevrecilerden cüruf tepkisi
Foça'da çevreciler, bölgedeki demir- çelik fabrikaları ile termik santrallerden ...
Urla'da festival başladı
İzmir'in Urla ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Urla Enginar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri