ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,5800
    Dolar
  • Euro
    53,0518
    Euro
  • Altın
    6.667,680
    Altın
  • Bist-100
    14.191,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    8/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Çağla Tuğaltay cinayetinde gelişme: Ailenin 'fethi kabir' talebi kabul edildi, komşunun mezarı açılıyor
Çağla Tuğaltay cinayetinde gelişme: Ailenin 'fethi kabir' talebi kabul edildi, komşunun mezarı açılıyor
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz istifa etti
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz istifa etti
Tutuklanan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatlarından açıklama
Tutuklanan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatlarından açıklama
Sanatçı ve aydınlardan, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrı: 'Lütfen bu davalar artık düşsün!'
Sanatçı ve aydınlardan, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrı: 'Lütfen bu davalar artık düşsün!'
3 Şubat 2020 Pazartesi - 12:43

Acele kamulaştırma MHP'lileri bile isyan ettirdi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca Çeşme Alaçatı ve Urla Zeytineli’nde 511 taşınmaz hakkında "acil kamulaştırma" kararı alınmasına bir tepki de MHP'li eski belediye başkanından geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bir mektup yazan Çeşme eski Belediye Başkanı Nuri Ertan, acele kamulaştırmanın kaldırılmasını istedi. AK Parti'ye yakınlığıyla da bilinen Ertan, "Gelin bu güzel koylara kıymayın. Bizim de bakir alanlarımız kalsın. Çocuklarımız ve torunlarımız bize küfretmesinler" dedi.

Acele kamulaştırma MHP lileri bile isyan ettirdi

SONKALEİZMİR- Türkiye'nin gündemine oturan, Çeşme Alaçatı'da 178 ve Urla Zeytineli'nde 333 taşınmazın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca acele kamulaştırmasına tepkiler dinmiyor. Arap sermayeli bir şirket tarafından hazırlanan, içinde oteller, villalar ve bir su kanalının da yer alacağı yapılaşma projesi kapsamında gerçekleştirildiği iddia edilen kamulaştırmalara Çeşme eski Belediye Başkanı Nuri Ertan'dan da tepki geldi. Çeşme'de 1984-1989 ve 1994-1999 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan ve daha sonra MHP saflarına katılan Ertan, "Alaçatı'ya kıymayın" başlığıyla Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a bir mektup yazdı. AK Parti'ye ve eski Başbakan Binali Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Nuri Ertan, acele kamulaştırmanın kaldırılmasını istedi.

VİCDANINIZLA BAŞ BAŞA KALIN!
"Biz Çeşmeliler 1968 yılından beri bakanlığınızın çok desteğini gördük. Bakanlardan ve bürokratlardan Allah razı olsun. Siz de Çeşme’yi sevip, bir şeyler yapmak istiyorsanız, altyapıda destek olun"
diyen Nuri Ertan, şöyle devam etti: "Çeşme'nin gelişmesini isterken, önce rezidans denilen yanlış yapılanmadan da kurtarın. Kanımca bu yanlış, bakanlığınızın yanlış bir işiydi. Ayrıca Alaçatı’yı iyi muhafaza edin. Çeşme’nin yeni bir yapılanmaya tahammülü yok. Nerede su? Nerede diğer istekler? Gelin bu güzel koylara kıymayın. Bizim de yatlarla gidilebilecek koylarımız olsun. Güney mavi yolculuk, bizim de yeşil yolculuğumuz olur. Ben 81 yaşında yıllarca bu güzel turizmin hizmetçisi olmak için çabaladım. Gerek otelciliğimle ve gerekse Belediye Başkanlığımla Çeşme’mi, Alaçatı’mı hep korudum... Sayın Bakan Mehmet bey, gelin siz de bu güzel koylara kıymayın. Bizim de bakir alanlarımız kalsın. Çocuklarımız ve torunlarımız bize küfretmesinler.  Lütfen başınızı iki elinizin arasına alıp, vicdanınızla baş başa kalın. Sonra da bürokratlarınızla konuyu tartışıp ve en sonunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın da onayını aldıktan sonra lütfen acele kamulaştırmayı durdurun. Allaha emanet olun. Saygı ve sevgiler bizden. Bakın havaalanı için bile sitem etmiyorum..."

MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ DE TEPKİLİ
Alaçatı'daki kamulaştırılan bölgede aile olarak 100 dönüme yakın arazileri bulunan MHP'li Çeşme Belediye Meclis Üyesi Alparslan Koparal da acil kamulaştırmaya tepki gösterdi. Koparal, "Bizler buranın yerlisiyiz. Kamulaştırılanlar bizim ata ve dede topraklarımız. Şaşkınlık içindeyiz. Ne olduğunu da tam olarak bilmiyoruz. Ülkenin menfaati için, yollar ve barajlar için kamulaştırmalar olur. Bunu anlarız. Ama burada pek böyle bir durum yok gibi. Hassas bir durum var sanki. Önce kamulaştırılıyor sonra planlanıyor. Kamulaştıracaksan önce planını yap! Yahut projeye toprak sahiplerini de ortak et! Böyle olur mu hiç? Halk, mallarının çerez parasına gideceğini düşünüyor. Mal sahiplerinin mağdur edilmemesi lazım" dedi.

ACİLEN BİLGİLENDİRME YAPMALILAR
Kamulaştırma bedellerinin ne olacağı konusunda da belirsizlik olduğunu vurgulayan Koparal, "Avukatımız da konuyu takip ediyor. Bakıp göreceğiz neler olacağını. Sayın bakanın da bu hafta içi buraya geleceği yahut konuyla ilgili Ankara'dan bağlanıp bir toplantı yapacağı söyleniyor. Ama detay bilmiyoruz. Tek bildiğimiz; 6 Ocak'ta tapularımıza şerh konulmuş, 24 Ocak'ta da bu uygulama Resmi Gazete'de yayımlanmış... Acilen vatandaşı toplayıp bir bilgilendirme yapmalılar" diye konuştu.

ATALARIMIZIN HATIRALARINI BIRAKIP GİTMEYİZ
Arazileri kamulaştırılan, Urla Zeytineli'nin yerlilerinden Şerafettin Kızılay da uygulamaya tepki gösterdi. Zeytineli'nde 25- 30 hak sahibi hep birlikte dava açmaya hazırlandıklarını vurgulayan Kızılay, "Kendi yerlerimizi bırakmak gibi bir niyetimiz yok... Benim babam 99 yaşında öldü. Ömrünü burada geçirdi. Onun fırınını sürekli tamir edip edip hatırasını koruyoruz. Bu topraklar bizim atalarımızın hatıraları ile dolu. Asla bırakıp gitmeyiz" dedi.

 
Karşıyaka'ya altyapı güvencesi!
 
Altay'da Tandoğan sitem etti... Allah'ın adaleti var!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nagihan Öztürk 3 Şubat 2020 Pazartesi 21:17

Çök teşekkür ediyorum lütfen yardımcı olun zeytıneli yalı da evim babamdan kaldı hatıralarla dolu lütfen evime el koymasınlar ceksinler ellerını ZEYTINELİ yalıdan

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'den İzmir'e ibretlik bir yaşam!
Hakkari'de 1984 yılında PKK'lı teröristlerin saldırı düzenlediği Çukurca ...
Asker eğlencesinde 'düzgün oynamama' kavgası!
Karaman'da, asker eğlencesinde dans eden Mücahit B. (20) ile Bayram Ş. ...
Trabzon'da maskeli Çinli alarmı!
Trabzon'da ihbar üzerine polis tarafından durdurulan otomobildeki Çinli ...
 
Çin'den tahliye edilen vatandaşlardan iyi haber!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beraberindeki heyet ile birlikte, koronavirüs ...
Hakkari'de ahıra sığınan kaçak göçmen donarak öldü!
Hakkari'nin Irak sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan ...
İzmir'de coronavirüs önlemi alındı.. Acil servis boşaltıldı ama grip çıktı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 2 Tayland vatandaşının öksürük ve ateş şikayetiyle ...
 
Meteoroloji uyardı! Perşembe günü başlıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen verilere göre perşembe günü yurt ...
Profesörden korkutan açıklama! Deprem fırtınaları yaşanabilir
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. ...
Makam odasına Atatürk çizdirdi
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın makam odasının duvarı tuval oldu. ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri