ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5818
    Dolar
  • Euro
    34,7982
    Euro
  • Altın
    2.412,990
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/29°
    IZMIR
  • KONYA
    13/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu: Mali müşavirleri canından bezdirdiniz!
CHP'li Nalbantoğlu: Mali müşavirleri canından bezdirdiniz!
6 gün sonra cansız bedeni bulundu!
6 gün sonra cansız bedeni bulundu!
Erdoğan'dan 'kayyum' sinyali
Erdoğan'dan 'kayyum' sinyali
MSB duyurdu: 19 terörist öldürüldü!
MSB duyurdu: 19 terörist öldürüldü!
5 Nisan 2020 Pazar - 15:23

Açlık grevindeki avukatlar ölüm orucuna başladı

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal, 5 Şubat'ta başladıkları açlık grevini ölüm orucuna çevirdiler. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından yapılan açıklamada, “Biz kaygılıyız ama daha çok da öfkeliyiz. Tüm duyarlı kamuoyuna çağrımız, ölümlere engel olmak için, adalet talebine sahip çıkmalarıdır” denildi.

Açlık grevindeki avukatlar ölüm orucuna başladı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından düzenlenen online konferansta tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın ölüm orucuna başladıkları belirtildi.

“BU SİSTEM BİZLERİ KATLEDİYOR”

Online konferansta ÇHD tarafından yapılan açıklamada, “Biz bu açıklamayı yazarken dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 54,226 olarak açıklanmıştı. Biz bu açıklamayı yazarken baskı ve yasaklara karşı direnen Helin Bölek son nefesini vermişti. Koronavirüsünden ölenleri ve Helin'i arka arkaya saymamız ilk anda kulağınızı tırmalayabilir. Tırmalamasın. Biz bir bağlantısı olduğuna inanıyoruz. Zira koronavirüsünden hayatını kaybeden insanların ölümünü doğal ölüm olarak kabul etmiyor, azgın kapitalizmin kitlesel katliamı olarak okuyoruz. Helin'in ölümü de başka bir yerden açıklanamaz. Bu sistem bizleri, hepimizi, öyle ya da böyle katlediyor. Mücadelemizi bu bilinçle yürütmeyi avukatlık mesleğinin gereği kabul ediyoruz. Bizler ÇHD’li avukatlarız. Ve bu coğrafyada kurulduğumuz günden bu yana işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların yanında ve zorbaların karşısında mücadele etme bilinci ile hareket ediyoruz” denildi. 

“BU ŞARTLAR ALTINDA KUTLAMAYI KABUL ETMİYORUZ”

Açıklama şöyle devam etti: 

“Bugün 5 Nisan, bugün Türkiye'de avukatlar günü. Hukukun olmadığı, yargılamaların birer parodiye dönüştüğü, binlerce tutuklu ve hükümlünün hapishanelerde ölüme terk edildiği bir ülkede bugün avukatlar günü. Bu şartlar altında hiçbir kutlamayı kabul etmiyoruz! 8 meslektaşımız, derneğimizin başkanı da dahil olmak üzere bugün hala hapishanede. Kendileri ile görüşme olanaklarımız gün geçtikçe sınırlanıyor. 4'ü bugüne kadar açlık grevini sürdürmekte idi. Sağlıkları için endişeliyiz. Onlar da – taşıdıkları yük yetmezmiş gibi – bizlerin, ailelerinin, müvekkillerinin sağlıkları için endişeli. Meslektaşlarımızın talepleri çok net. İlk günden beri paylaşıyoruz. En özlü ifadesi ile adalet istiyorlar! Bu taleple Ebru Timtik 90 günden fazla, Aytaç Ünsal, Oya Aslan ve Barkın Timtik 60 günden fazladır açlık grevinde. Hükümet cenahı ise, bırakın talepleri karşılamaya yanaşmayı, adaletsizlik zincirine yeni halkalar eklemekten geri durmuyor. Sözde bir infaz yasası tartışılıyor. Arkadaşlarımız ve binlerce politik tutuklu ve hükümlü kapsam dışına itiliyor, koronavirüs karşısında hiçbir koruyucu mekanizmaya sahip olmayan hapishanelerde ölüme terk edilmek isteniyorlar. 

“AÇLIK GREVLERİNİ ÖLÜM ORUCUNA DÖNÜŞTÜRDÜLER”

Gelinen bu aşamada derneğimizin üyesi meslektaşlarımız Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal, açlık grevlerini ölüm orucuna dönüştürmeye karar vermişlerdir. Bugünün özgün koşulları nedeniyle bu durumu kamuoyu ile kendilerinin paylaşabileceği bir kanal olmadığından, ÇHD olarak kamuoyunu bilgilendirme görevini üstleniyoruz. Biz kaygılıyız ama daha çok da öfkeliyiz. Bugün 5 Nisan, Ebru ve Aytaç ölüm orucunda! Hiçbir kutlamayı kabul etmiyor, 5 Nisan'ın bir mücadele günü olduğunu tüm hukuk kurumlarına anımsatıyoruz! Tüm duyarlı kamuoyuna çağrımız, ölümlere engel olmak için, adalet talebine sahip çıkmalarıdır.”  

8 AVUKAT AÇLIK GREVİNE BAŞLAMIŞTI 

Geçtiğimiz yıl açılan bir davada ÇHD ve HHB üyesi 20 avukat için toplamda 159 yıl hapis cezası verilmesi üzerine ÇHD ve HHB üyesi avukatlardan 8’i, “Gizli tanık aldatmacası, itirafçılık/iftiracılık, SEGBİS dayatması, delilsiz, varsayımlara, soyut iddialara dayalı hüküm kurma, ceza yargılama ilkelerinin yok sayılması ile görünüşte bile adil olmayan yargılama oyunları son bulsun” talepleriyle açlık grevine başlamıştı.

Avukatların istinaf başvurusu da reddedilmişti. (Cumhuriyet)

 
Narlıdere'de fırınlara 'koronavirüs' denetimi
 
Diyanet de Bilim Kurulu'na alınsın talebi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Çarşısı yaya girişine kapatıldı
Günlerdir kalabalık görüntüsüyle objektiflere yansıyan, tüm uyarılara ...
İzmirli radyocuya korona şoku!
İstanbul’da radyo programcılığı yapan İzmirli Caner Bulut (37), koronavirüse yakalandı.
Falcao'ya İzmir teşekkürü! Cimbomlu vekil unutmadı...
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma ...
 
Süt Kuzusu'na virüs darbesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle Süt Kuzusu projesini ...
Sağlıkta şiddetin görüntüleri ortaya çıktı
Bayraklı 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde D.Y. adlı kadının kapıları zorlayıp ...
Fabrikada korona nedeniyle iş bıraktılar.. CHP'li Kılıç'tan saldırı tepkisi!
İzmir'in Çiğli ilçesinde 2 bin 300 çalışanı bulunan Akar Tekstil'deki ...
 
Sosyete pazarında önlemlere uyuldu
İzmir'in Çeşme ilçesinde, 'Sosyete Pazarı' olarak bilinen Alaçatı pazarında ...
Belediye otobüslerinde maske uyarısı
İzmir’de koronavirüs salgınına yönelik uygulamaya konan toplu taşıma araçlarında ...
Gazeteciler de infaz yasasından yararlansın!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri