ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,6749
    Euro
  • Altın
    2.401,980
    Altın
  • Bist-100
    10.061,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İYİ Partili başkan istifa etti!
İYİ Partili başkan istifa etti!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
2 Haziran 2022 Perşembe - 13:03

Adalet Yürüyüşü'ne ikram aracı gönderdiği için yargılanan Pekdaş'a CHP'den tam destek!

Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2017 yılında Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet Yürüyüşü'ne belediyenin ikram aracını gönderdiği gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşma öncesi İzmir Adliyesi önünde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Milletin gönlünde kaybettikleri iktidarı adliye binalarında arıyorlar. Zorbalar, zulmedenler gidecek, cesaret kazanacak" dedi.

Adalet Yürüyüşü ne ikram aracı gönderdiği için yargılanan Pekdaş a CHP den tam destek!

SONKALEİZMİR-Konak Belediyesi önceki dönem belediye başkanı Sema Pekdaş, 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıktı. Pekdaş'ın Adalet Yürüyüşü'ne belediyenin ikram aracını gönderdiği için 'Taşıt Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi bugün adliye önünde basın açıklaması yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve partililer dava öncesi Pektaş'a 'Yanındayız' mesajı verdi.

"ÇAY VE SU VERİLMİŞ"

Davayı trajikomik olarak değerlendiren Gülizar Biçer Karaca şöyle konuştu:

"Genel başkanımız, yargının sarayın elindeki sopa olmaya başladığı süreçte tek başına elinde 'Adalet' yazan bir tabela ile toplumun taleplerini ve adalete olan inancın güçlü olması gerektiğini vurgulamak için yürüyüş başlattı. 'Tek başıma elimde adalet tabelasıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceğim' dedi. Toplumda dünya görüşü ne olursa olsun, adalet duygusuyla hareket eden milyonlar sayın genel başkanımızın peşinden İstanbul'a kadar yürüdü. Adalet talebini dile getirdi. Önceki dönem belediye başkanımız bütün giderleri bağışçılar tarafından karşılanan, kamusal bir zarar oluşturmayan, siyasi düşüncesi ne olursa olsun oradaki hemşehrilerine çay ve su vermiş. Sayın başkanımızın suçu bu. Bu davayı hukuksal olarak yorumlamayı doğru bulmuyorum. Bu siyasi bir davadır. Biber gazlarıyla saldırdılar, coplarla geldiler. Korkutmak sindirmek için her yolu denediler. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na saldırdılar.

"YARGIYI OYALIYORLAR"

İçişleri bakanı olan, bizim suç işleri bakanı olarak ifade ettiğimiz bakan çıktı, şehit cenazelerinde sayın genel başkanımızın cenaze törenlerine katılmaması talimatını verdi. Yetmedi, Çubuk'ta genel başkanımıza planlı programlı, kaos ortamı yaratmak için linç edilerek öldürülmesi için bir girişim başlatıldı. Bu girişimden sayın genel başkanımız sağduyusuyla ve oradaki yurttaşların desteğiyle burnu bile kanamadan kurtuldu. Geçtiğimiz gün bunun duruşması vardı. Bu duruşmada sayın genel başkanımızı linç etmeye kalkanlar, bunu planlayanlar 2 yıl gibi komik cezalar aldı. Bir gün bile cezaevine girmediler. Orada genel başkanımıza dönük linç girişimini basit yaralama olarak ele aldılar. Yargı bugün ne yapıyor? Hemşerilerine belediye başkanı olarak, meclisin aldığı kararı uygulayan başkanımız Taşıt Kanunu'na muhalefetten yargı önüne çıkıyor. Yargıyı oyalıyorlar."

"HIÇKIRA HIÇKIRA EVLERİNE DÖNECEKLER"

CHP'li Karaca açıklamasına şöyle devam etti:

"Gezi Davası'nın 9'uncu yılındayız. Adalet Yürüyüşü'nün önümüzdeki hafta salı günü yıl dönümü. Saraydaki tek kişilik hükümetin içinde Gezi ve Adalet Yürüyüşü derin bir yara oluşturmuş. Toplumun beklentilerini net bir şekilde ortaya döken ana muhalefet partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onların ezberlerini bozdu. Yurttaşlarımız kendi duygu ve düşüncelerini, demokratik, özgür, adaletli bir Türkiye'ye olan taleplerini korku duvarlarını aşarak açık ve net dile getirmeye başladı. Korku duvarlarını yıktılar. Milletimiz artık cesaretle haksızlığın, hukuksuzluğun üzerine korkmadan gidiyor. Saraydaki tek kişilik hükümeti korkutan bu. Bu nedenle sabahın altısında başkanlarımızı, vatandaşlarımızı, gençleri, kadınları baskınla alıp adliyelere gönderiyorlar. İstiyorlar ki millet korksun. 'Bir tweet atarsanız başınıza neler gelir' diyerek korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar. O da yetmiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşanı, yazanı, düşüncesini ifade edeni cezalandırmak için, onların istediğini yazmayan herkese cezaevi yolunu gösterecek bir yasayı getirdiler. Korkacak mıyız, yılacak mıyız? Asla... Milletin gönlünde kaybettikleri iktidarı adliye binalarında arıyorlar. Adliye binalarına bizi getirdikçe, korkutmaya çalıştıkça daha da cesaretlendiriyorlar. Cesaret bulaşıcıdır. Zorbalar, zulmedenler gidecek, cesaret kazanacak. Alnımız ak, başımız dik çıkacağız. Bu zulmü millete layık görenler günü geldiğinde o sandıktan ağlaya ağlaya, hıçkıra hıçkıra evlerine dönecek. Demokrasi, yargı bağımsızlığı, Türkiye kazanacak."

PEKDAŞ: "BAŞKANLARI VE HALKI SİNDİRMEK İÇİN YAPILAN YARGILAMA"

Eski Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Adalet Yürüyüşü'ne katılan İzmirliler'e belediye meclisinden alınan kararla ikramda bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

"Yürüyüşten tam bir yıl sonra Ankara'dan iki kişinin yaptığı şikayet üzerine Konak Belediyesi'nin Adalet Yürüşüyü'ne verdiği destek ileri sürülerek bunun FETÖ/PYD propaganda çalışması olduğu iddiasıyla soruşturma başlattılar. Bu soruşturmada meclisin aldığı karar, belediye kanunlarının belediye başkanına ve meclis üyelerine verdiği görevler çerçevesinde böyle bir suç olamayacağını gördüler. Bu iddialarla olan ön inceleme sonucunda soruşturma açılmamasına karar verdiler. Ama Süleyman Soylu imzasıyla başlatılan ön inceleme sonucunun bir neticesi olmalıydı. En sonunda 'İkram araçları kendi ilçe sınırları dışına çıkarak hizmet vermiştir, bu taşıt kanuna muhalefettir. Yargılama yapılmalıdır, soruşturma izni veriyoruz' dediler. O izin çerçevesinde ben bugün sanık olarak yargılanıyorum. Belediyeler halkının mutluluğu esenliği sağlığı için çalışmak zorundalar. Hemşehrilerimiz yoğun olarak kendileri için onurlu yaşama haklarını göstermek için bir toplumsal mücadele içindelerse bu yürüyüş 25 gün sürdü. Hava sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı zamanlar oldu. Bizim hemşehrierimize destek olma sorumluluğumuz var. Biz bu çerçevede sorumluluğumuzu yerine getirdik. Taşıt kanununa muhalefet suçu da yok. Bu sadece belediyeleri, başkanları, meclis üyelerini ve halkı sindirmek için yapılan bir yargılamadır."

YÜCEL: "SEMA BAŞKANIN YANINDAYIZ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de hükümeti eleştirerek şöyle dedi:

"20 yıldır haksız, hukuksuz, adaletsiz şekilde yöneten AKP iktidarı son dönemde belediyelerimiz ve başkanlarımız üzerindeki baskıları artırıyor. Bu dava da onun yansımalarından biri. 2017 yılında herkes için adalet çağrısıyla ve mahalli ya da ulusal değil, evrensel bir eylemle hareketle Adalet Yürüyüşü'nü başlatan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde vatandaşlarımızın desteğiyle yürüyüş gerçekleştirildi. Yaz sıcağında 25 gün süren yürüyüşte vatandaşlarımızın ihtiyacının karşılanması için belediyelerimiz mevzuatın kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde çalıştı. Bu konuda bir de meclis kararı var. Haksız şikayetler sonucunda başlatılan soruşturma döndü dolaştı 'Taşıt kanuna muhalefet' gibi bir suçlama oldu. Suçlamanın herhangi bir dayanağı yok. Burada yapılmak istenen gözdağı vermek, korku iklimi yaratmak. Sema başkanımızın yayındayız. En kısa sürede bu haksız suçlamadan beraat edeceğine inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun bu yargılamalar bizim mücadelemizin şeref madalyası olarak tarihe not düşecektir."

 
Altın bilezikler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden!
 
Bakanlıktan İzmir'de dev satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galata'da kendini yakmıştı... Hayatını kaybetti!
Galata Kulesi Meydanı'nda tinerle kendini yakan 28 yaşındaki adam, tedavi ...
Kripto parada büyük vurgun!
HUMEX isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları bir anda ...
İzmir'de kedi ve köpekleri zehirlediler!
Tire’de 6 köpek ve 2 kedi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi. ...
 
İzmir'de delilsiz ceza iptal edildi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde avukat Aslan Sezgin'e, otomobil kullandığı ...
Eski YSK Başkanı Güven'e hakaret davasında karar!
İzmir'de, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'e sosyal medyadan ...
Dalyan Marina Kafe, Çeşmeliler’in hizmetine girdi
Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelere her gün bir ...
 
Yabancı uyruklu sahte polisler 13 turisti soydu!
İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak 13 turistin para ve cep ...
Konak'tan ambalaj atıkları için gezici araç
Konak Belediyesi’nin başlattığı ve Türkiye’ye örnek olacağı belirtilen ...
Kaftancıoğlu beraat etti!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Baran Korkmaz'ın holdingiyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri