ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,0448
    Dolar
  • Euro
    50,4580
    Euro
  • Altın
    6.166,300
    Altın
  • Bist-100
    11.831,00
    Bist-100
  • ADANA
    3/16°
    ADANA
  • ANKARA
    2/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/17°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Selahattin Demirtaş'a 'cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesi ile hapis cezası
Selahattin Demirtaş'a 'cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesi ile hapis cezası
SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam için çalışma başlatıldı
SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam için çalışma başlatıldı
'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu'na getirildi
'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu'na getirildi
CHP İstanbul İl Kongresi davası başladı
CHP İstanbul İl Kongresi davası başladı
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
15 Aralık 2023 Cuma - 12:44

Alaattin Yüksel'den Çerçioğlu yorumu: Taş yerinde ağırdır!

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun İzmir Büyükşehir adaylığına yönelik ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi. Bu iddiaları ciddiye almadığını ve hiç ihtimal vermediğini vurgulayan Yüksel, "Taş yerinde ağırdır" dedi. Yüksel, bu iddiayı daha önce Özgür Özel'in de yalanladığını belirtirken, "CHP'de genel başkanın sözünün üstüne söz olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Alaattin Yüksel den Çerçioğlu yorumu: Taş yerinde ağırdır!

SONKALEİZMİR- CHP'de yerel seçimler için kulisler hareketlenirken, İzmir Büyükşehir adaylığı konusunda Özlem Çerçioğlu isminin öne atılması İzmir'de tepki çekti. Sahaya inen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından Tacettin Bayır'ın ardından CHP'nin kentteki önemli isimlerinden Alaattin Yüksel'den de Çerçioğlu iddialarına tepki geldi.

GENEL BAŞKANIN SÖZÜNÜN ÜSTÜNE SÖZ OLMAZ

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, eski İzmir milletvekili ve eski CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun İzmir Büyükşehir için adının geçmesini ciddiye almadığını söyledi. SONKALE'ye konuşan Yüksel, "Bu iddiayı ciddiye almıyorum. İhtimal vermiyorum. Asparagas haber olarak değerlendiriyorum. Çünü taş yerinde ağırdır. Özlem hanım Aydın'da değerli. Genel merkemizin, genel başkanımızın da bu şekilde düşündüğünden eminim. Zaten, genel başkanımız Özgür Özel de Çerçioğlu'nun İzmir adaylığı iddiasını yalanlamıştı. Gözden kaçıyor ama bunu bir yerde söylemişti. CHP'de genel başkanın sözünün üstüne söz olacağını düşünmüyorum" dedi.

İZMİR İTHAL ADAYDAN ÇOK RAHATSIZ

Yüksel, ithal aday tartışmaları ile ilgili ise şunları söyledi: "İthal aday konusundan İzmir çok rahatsız. Bu sadece bugünkü konu değil. Çünkü 'İzmir CHP'nin kalesi' yakıştırmaları da doğru değil. 2002 öncesinde İzmir'de oyumuz yüzde 9,5 düzeyindeydi. Ancak 2002 yılında, benim il başkanlığım döneminde, İzmir'de 24 vekilin 16'sını aldık.. Bu çok önemli bir başarıdır. Bugün halen mevcut 28 vekilin 14'ünü hiç geçemedik. Son seçimde ise milletvekili sayımız, kontenjanları düştüğümüzde 10'a geriliyor. Bu gerilemeyi tek başına ithal adaylara bağlamak mümkün değil tabii ki ama dışarıdan adayların fazlalığı vekil sayımızın bu denli gerilemesinde çok etkili. CHP Genel Merkezi'nin bu konuyu etraflıca değerlendirmesi lazım. İthal aday konusu milletvekili seçiminde bile zaten çokça tartışılıyor. Ne kadar kıymetli olurla olsunlar dışarıdan gelen isimlere İzmir çok tepki veriyor. Ama yerel seçimde bu konu çok çok daha önemli. Çünkü yerel seçimde yurttaşlarımız kendi hemşehrisi, öz evladı kişiler tarafından temsil edimek istiyor. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş, yaşamış, İzmirlilik ruhunu almış kişiler ile birlikte yönetime katılmak istiyor. Genel merkezimizin bu konunun önemle üzerinde durması şart."

 
İzmir İtfaiyesi’nden uzman isimler Uluslararası Yangın Güvenliği Sempozyumu’na katıldı!
 
Alkollü sürücüden trafik polisine tehdit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur: Her kesimden oy alır, en yüksek oy oranını sağlarım
Konak’ta görev yapan muhtarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı ve ...
'CHP'de Çerçioğlu İzmir için bekletiliyor' iddiasına Bayır tepkisi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Aydın ...
CHP'de adaylar açıklanmaya başladı... İzmir yine yok!
Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı ...
 
AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Kalfaoğlu, projelerini anlattı...
AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Av. Hakan Kalfaoğlu, SONKALE ...
İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok şoku!
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevinden alındı.
AK Partili Yıldız: "Yatırımların devam etmesi adına borçlanmaya oy birliği verdik"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen 1 milyar TL’yi geçen borçlanma ...
 
Politika Durağı’nda gündem yerel seçim...
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır, Bir TV'de ...
FED faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), bugünkü toplantısında beklentilere paralel olarak ...
DEM'li Sırrı Sakık'a AK Partili Çelebi'ye 'hakaret'ten ceza:
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’a, AK Parti Milletvekili Mehmet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri