Aliyev: Ermenistan'la görüşmelere Türkiye'nin de katılmasını istiyorum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Ermenistan'la yapılacak olası görüşmelere Türkiye'nin katılmasını istediğini söyledi.

  • | Son Kale İzmir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Ermenistan'la yapılacak olası görüşmelere Türkiye'nin katılmasını istediğini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Aliyev, " Ermenistan ile görüşmelerin ne zaman başlayacağını bilmiyorum ama görüşmelere Türkiye'nin katılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Moskova'da bir araya gelmişti. İnsani ateşkes kararı çıkan toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada tarafların Minsk Grubu arabuluculuğunda görüşmelere devam etmeyi kabul ettiği ifade edilmiş, bu ifadeler olası bir müzakere masasında Türkiye'nin olmayacağı yorumlarına neden olmuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz