ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
13 Temmuz 2023 Perşembe - 09:18

Almanya Ezgi’yi seçti

zmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ezgi Kaya, Almanya’nın Münih şehrindeki dünyaca ünlü Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne kabul edildi. Binlerce öğrencinin katıldığı sözlü mülakat ve yazılı sınavı başarıyla geçen Kaya, iki yıl kalacağı Almanya’da ‘moleküler ve hücresel biyoloji’ alanında yüksek lisans yapacak.

Almanya Ezgi’yi seçti

İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nde yüzde 50 bursla okuyarak eğitimini tamamlayan Ezgi Kaya, Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne ekim ayında gidecek. Aslen İzmirli olan ve liseyi de İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlayan Kaya’nın eğitim göreceği Ludwig Maximilian Üniversitesi, Times Higher Education Ranking’a göre (Times Yüksek Öğretim Sıralaması) dünyanın en iyi 33’üncü üniversitesi konumunda yer alıyor. Her yıl binlerce uluslararası öğrenci, tam 551 yıl önce kurulan ve bölgenin en eski eğitim kurumlarından biri olan Ludwig Maximilian Üniversitesi’nde okuma hayali kuruyor.

İLKOKULDA KARAR VERMİŞTİM

Almanya’ya gideceği için çok heyecanlı olduğunu belirten İEÜ’lü Ezgi Kaya, “Genetiğe olan ilgim çocukluktan geliyor. Henüz ilkokulda bebeklerimle oynarken bile ‘Acaba çocuklar neden hasta oluyor, hasta doğuyor?’ diye aklıma gelirdi. Genetik; hep dikkatimi çeken, bende merak uyandıran bir alandı. Genetik okumaya karar vermem ilkokula uzanıyor. Bu kadar tutkuyla bağlı olduğum bir alanda üniversitemden başarıyla mezun olmak, buna ek olarak bir de Almanya’da yüksek lisans yapma fırsatı elde etmek, benim adıma tarifsiz bir mutluluk. Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne başvuru aşamasında, ilk olarak not ortalamamın olduğu belgeyi, niyet mektubumu ve istenen birçok evrağı ilettim. Bunlar, detaylıca incelendi ve ilk aşamayı geçmeyi başardım. Ardından da çevrim içi olarak yazılı sınava girdim. Zor ve detaylı bir sınavdı. Yazılı sınavı geçtikten sonra da sözlü mülakata alındım. Yaklaşık 3 ay süren süreci başarıyla tamamladım. Bana destek olan, bu başarıya ulaşmamda büyük emeği olan tüm akademisyenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

TEŞHİS VE TEDAVİDE BELİRLEYİCİ

Almanya’daki çalışmalarında hücrenin yapısı üzerine yoğunlaşacağını ifade eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastalıkların da bir alfabesi var. Bu alfabenin başlangıcını ise hücreler oluşturuyor. Bilim insanları hücreler üzerine birçok şey biliyor. Ancak bilmediğimiz çok şey de var. Özetle hücreyi keşfetmek ve en iyi şekilde tanımak, hastalıkların teşhis ve tedavisinde büyük önem taşıyor. Oldukça geniş bir alan ve alınacak çok yol var. Ben de bu düşüncelerle hücreler üzerine yoğunlaşacağım, bu alanda fark oluşturan çalışmalar yapmak hedefiyle hareket edeceğim. Öncelikli hedefim Almanya’daki iki yılımı en iyi şekilde değerlendirmek. Ardından da Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), gelişim biyolojisi alanında doktora yapmak istiyorum.”

ÜST ÜSTE KÜRESEL BAŞARILAR

İEÜ Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar ise, Kaya’yı başarısından dolayı tebrik ederek, “Bölüm olarak mezunlarımızın üst üste elde ettiği başarılarla mutlu oluyoruz. 2020 yılında mezunumuz Aydolun Petenkaya’yı, Amerika’nın Chicago kentindeki dünyaca ünlü Illinois Üniversitesi’ne göndermiştik. Mezunumuz Arda Kıpçak da 2021 senesinde ABD’deki Virginia Üniversitesi’ne yüzde 100 burslu kabul edilmişti. Geçtiğimiz yıl ise tam 9 öğrencimiz, yüksek lisans için Almanya’daki 6 farklı üniversiteden kabul alarak büyük başarıya imza atmıştı. Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün. Ezgi de mevcut başarılara bir yenisini daha eklemiş oldu. Bölüm olarak, tüm akademisyenlerimizle birlikte haklı bir gurur ve sevinç içerisindeyiz. Mezunumuz Ezgi’nin Almanya’da ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Üniversite olarak Ezgi’nin her daim destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 
Apple'da yeni zamlar yolda!
 
Gaziemir Belediyesi’ne yeni engelli aracı..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dondurucuda bulunan ceset Milli Gazete yazarının oğluna ait çıktı!
İstanbul’da bir evin dondurucusunda bulunan cansız bedenin, Milli Gazete ...
İzmir'de feci kaza: 2 ölü!
İzmir'in Bergama ilçesinde traktör ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.
İzmir Tabip Odası'ndan aşırı sıcak uyarısı...
İzmir'de 40 derecenin üstünü gören hava sıcaklıklarının ardından İzmir ...
 
NATO zirvesi sonrası kritik açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO ...
Menzil cemaati lideri hayatını kaybetti... Hastanede izdiham yaşandı!
Menzil cemaati lideri Abdulbaki Erol, Pendik'te tedavi gördüğü hastanede ...
Soyer'den o haberlere sert tepki: BATIYOR DESEK MUTLU OLACAKLAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin alacaklı firmalara ...
 
Aliağa'daki orman yangını soruşturmasında 2 kişiye gözaltı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde çıkan ve 120 hektar alanın küle döndüğü orman ...
Koruması gazeteciyi dövdü, kaymakam izledi!
Kars'ın Kağızman ilçesinde Kaymakam Okan Daştan’ın koruma polisi, kaymakamlık ...
Dondurucuda parçalanmış ceset bulundu!
İstanbul Bayrampaşa’da mahalle sakinlerini dehşete düşüren bir olay yaşandı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri