ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
8 Mayıs 2023 Pazartesi - 14:14

Altay destan yazdı...

Spor Toto 1'inci Lig'de 2022-23 sezonuna büyük sıkıntılarla başlayan Altay, 3-0'lık Denizlispor galibiyetiyle bitime 2 hafta kala kümede kalmayı garantileyerek destan yazdı. Ligde düşme hattının 4 puan üzerinde 13. sırada yer alan 37 puanlı İzmir ekibi bu haftayı bay geçirip, son maçında Tuzlaspor'u konuk edecek. Küme düşen son takım Gençlerbirliği (34), Altınordu (34) ya da Erzurumspor (33) olacak.

Altay destan yazdı...

Denizlispor galibiyetinin ardından orta yuvarlakta kenetlenerek diğer karşılaşmaların bitmesini bekleyen Altaylılar, son düdüklerle birlikte büyük sevinç yaşadı. Tribünleri tek tek gezerek ligde kalma sevincini taraftarlarıyla paylaşan siyah-beyazlılar, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nı uzun süre, "Büyük Altay" tezahüratlarıyla inletti. Altay Başkanı Ayhan Dündar taraftarlara üçlü çektirip, futbolcularla kucaklaştı. Siyah-beyazlı taraftarlar Başkan Dündar'a sevgi gösterisinde bulundu. Altay'da ilk deneyimini yaşayan Teknik Direktör Tuna Üzümcü de kümede kalmayı ailesiyle birlikte kutladı.

YÖNETİM ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİ

Geçen sezon Süper Lig'den 400 milyon TL'ye yakın borçla düşen siyah-beyazlıların 28 Nisan 2022'deki ilk genel kurulu yaşanan olaylarla gündeme oturdu. Özgür Ekmekçioğlu'nun görevi bıraktığı ve yumrukların havada uçuştuğu kongreden sonra ağır borç yükü ve A takım kadrosunun dağılma noktasına gelmesi nedeniyle uzun süre camiadan yönetime talip olan bir grup çıkmadı. İzmir temsilcisinde 20 Mayıs 2022'de yapılan ikinci seçim öncesi ismi başkan adaylığı için anılan kulübün sembol ismi Mustafa Denizli, son anda aday olmaktan vazgeçti. Büyük bir belirsizlik içinde başlayan kongrede sürpriz bir listeyle göreve talip olan ve seçilen Ayhan Dündar ile arkadaşları ateşten gömlek giydi.

DIŞ TRANSFER YAPAMADI

Altay'da kendilerinin de taraftar olduğunu belirten yeni yönetim transfer yasağının sürmesi nedeniyle kadroya başka takımlardan takviye yapamadı. Siyah-beyazlılar, iç transferde sözleşmeleri sona eren 8 tecrübeli futbolcuyu uzun süren görüşmeler sonrası ikna ederek takımda tutmayı başardı. Kadrosunu altyapıdan yetişen gençleriyle takviye eden Altay yönetimi, her ihtimale karşı sezon başlamadan A takım antrenörü 41 yaşındaki Murat Uluç'u futbola döndürerek lisans çıkardı.

PUANI SİLİNDİ, TARAFTARSIZ KALDI

Altay sezon ortasında Ulusal Kulüp Lisansı alamaması nedeniyle 3 puanının silinmesiyle darbe aldı. Siyah-beyazlılar ayrıca olaylı Göztepe derbisi sonrası hükmen mağlup sayılırken, iç sahada 6 maçını seyircisiz oynama cezası alarak tribün gücünden mahrum kaldı. Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası kümede kalma yarışındaki rakipleri hükmen galibiyetlerle 6'şar puan kazanırken, Altay ise 3 puan hanesine yazdırdı. Tüm olumsuzluklara rağmen kümede kalmayı başaran Altay, lige tutunarak taraftarının yüzünü güldürdü.

İBRAHİM AKMAN'DAN MESAJ

Altay'da son kongrede başkan adaylığı gündeme gelen ancak aday olmayan iş insanı İbrahim Akman, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla camiaya mesaj verdi. Mevcut yönetimi maddi olarak dışarıdan desteklediği belirtilen Akman, "Eski yönetimin bıraktığı enkaza rağmen bu sene ligde kalmak çok çok önemliydi. Bu zor süreci göğüsleyerek en büyük övgüyü hak eden Ayhan Dündar  ve yönetim kurulundaki her bir arkadaşımızı, Tuna Üzümcü hocayı ve genciyle tecrübelisiyle tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum. Artık kısa vadeli hedefleri bir kenara bırakıp Altay'ın geleceğini inşa etmek zorundayız. Bunun için gerekli radikal adımları atmalı ve çocuklarımıza birine ait olmayan Altay bırakmak ana amacımız olmalıdır. Son olarak kimse unutmasın ki, Altay küllerinden doğmayı sever. Altay, Altaylılarındır" dedi.

 
Kızılay’da İmamoğlu mitingini hedef gösteren iki kişi görevden alındı!
 
Bayraklı’da kadınlarla ikinci büyük buluşma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor 1928'in gözü İskenderun'da
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta en yakın rakiplerinden Vanspor'u deplasmanda ...
Göztepe'ye son dakikalar hayat verdi
Spor Toto 1'inci Lig'de Play-Off hattında yer alan Göztepe son iki deplasman ...
Bodrumspor, Altınordu'yu ateşe attı!
TFF 1. Lig'deki ilk yılında play-off kovalayan Bodrumspor, evinde küme ...
 
Göztepe yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı!
Spor Toto 1'inci Lig'de son 11 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik elde edip ...
Altay ligde kalmayı garantiledi!
Spor Toto 1'inci Lig 36'ncı hafta maçında kümede kalma mücadelesi veren ...
Karşıyaka'da Ergüllü camiayla buluştu!
İzmir'in köklü spor kulübü Karşıyaka’da bu ay yapılması planlanan mali ...
 
Bucaspor 1928 zorlu virajda
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta lider Kocaelispor'u 6 puan geriden takibini ...
Menemen FK lideri ağırlıyor
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ...
Altınordu Bodrum deplasmanına çıkıyor!
Spor Toto 1. Lig'de alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Altınordu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri