ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2640
    Dolar
  • Euro
    34,7819
    Euro
  • Altın
    2.412,770
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
23 Aralık 2022 Cuma - 23:40

Altay ve Menemenspor'a puan silme cezası!

TFF Kulüp Lisans Kurulu, İzmir kulüpleri Altay ve Menemenspor'a 3 puan silme cezası verdi.

Altay ve Menemenspor a puan silme cezası!

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, eksikliklerini tamamlayamayan Süper Lig ekiplerinden Kayserispor ile 1. Lig’den 4 ve 2. Lig’den 5 takıma üçer puan silme cezası verdi.

İŞTE TFF’DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Kurul; Spor Toto Süper Lig’den; Atakaş Hatayspor, Bitexen Giresunspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Hangikredi Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve Vavacars Fatih Karagümrük, Spor Toto 1. Lig’den; Altınordu, Beyçimento Bandırmaspor, Dyorex Boluspor, Gençlerbirliği, Pendikspor Futbol A.Ş., Sakaryaspor A.Ş. ve Tuzlaspor A.Ş., TFF 2. Lig’den; Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş., Amed Sportif Faaliyetler, Ankaraspor, Bitexen Van Spor FK, Bursaspor, Çorum FK, Diyarbekir Spor A.Ş., Eşin Group Nazilli Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, GMG Kastamonuspor, Hes İlaç Afyonspor, İnegölspor, Pazarspor, Tarsus İdman Yurdu, Teco Karacabey Belediye Spor A.Ş. ve Zonguldak Kömürspor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

Kurul bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; Spor Toto Süper Lig’ den Yukatel Kayserispor, Spor Toto 1. Lig’den Altaş Denizlispor, Altay, Erzurumspor FK ve Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig’den Bayburt Özel İdare Spor, Baynet İnşaat Balıkesirspor, Menemen Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve Somaspor kulüplerine 3 puan tenzili cezası verdi.

Böylelikle, 2022-2023 sezonu Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13’ü UEFA, 48’i Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar Süper Liginde yer alan kulüplerden 6’sı UEFA Lisansı aldı.

Kurulun ilk ve ikinci aşamada almış olduğu kararlar ise aşağıda yer almaktadır:

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Spor Toto Süper Lig’den Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe A.Ş., Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Trabzonspor A.Ş. ile Spor Toto 1. Lig’den İstanbulspor A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nden ALG Spor, Beşiktaş JK Vodafone, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Trabzonspor A.Ş. ve Wulfz Fatih Karagümrük Kadın Futbol Takımı kulüplerine UEFA Lisansı,

Spor Toto Süper Lig’den Adana Demirspor A.Ş. ile Spor Toto 1. Lig’den Adanaspor A.Ş., Ankara Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa Futbol Kulübü ve Yılport Samsunspor ile TFF 2. Lig’den Anagold 24Erzincanspor, Bodrumspor A.Ş., Bucaspor 1928, Isparta 32 Spor, Sivas Belediye Spor, Uşak Spor A.Ş. ve Weecoins Kırklarelispor kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Kulüp Lisans Kurulu; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili maddeleri uyarınca da kalan kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre vermişti.

Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarında ise; Spor Toto 1. Lig’den Eyüpspor, TFF 2. Lig’den Ankara Demirspor, Kırşehir Belediye Spor, Sarıyer, Şanlıurfaspor ve 1461 Trabzon FK kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

 
Boğaz keyfi faciaya dönüştü... Restoranın olduğu iskele çöktü!
 
İzmir'de şok evlerine baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de İsmail Köybaşı formunun zirvesinde
Spor Toto 1'inci Lig ilk yarının son haftasında evinde seyircisiz oynanacak ...
Karşıyaka müzesine kavuşuyor
İzmir'in 110 yıllık köklü kulübü Karşıyaka, tarihinde kendisine ait ilk ...
Voleybolda Göztepe ve Karşıyaka deplasmanda
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nda ilk yarıyı 11 maçta aldığı 10 ...
 
Altay, Tuzla deplasmanında
Spor Toto 1'inci Lig'de geçen haftayı bay takım olarak geçiren Altay, ...
Altınordu yeni sayfa açacak
Spor Toto 1'inci Lig'de son 8 maçında puan yüzü göremeyen düşme hattındaki ...
Pınar Karşıyaka'ya zorlu rakip
FIBA Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde AEK deplasmanında 25 sayı farkla ...
 
Göztepe ilk peşinde!
Spor Toto 1'inci Lig'de üst üste Manisa Futbol Kulübü ve Çaykur Rizespor'u ...
İzmir en uzun gecede koştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi yılın en uzun gecesinde koşu düzenledi. Koşuya ...
Altınordu'da yeni teknik direktör belli oldu
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da kötü gidişat sonrası geçen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri