ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4739
    Dolar
  • Euro
    34,9302
    Euro
  • Altın
    2.435,940
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
2 Haziran 2020 Salı - 13:32

Altınordu'da Ravil ve Burak Avrupa yolcusu

TFF 1'inci Lig'de kurduğu örnek altyapı akademisiyle yetiştirici kulüp olan Altınordu'da başkan Seyit Mehmet Özkan, internet üzerinden katıldığı bir programda büyük kulüplerin peşinde olduğu stoper Ravil Tagir ve orta saha oyuncusu Burak İnce'yi Avrupa'ya göndereceklerini açıkladı.

Altınordu da Ravil ve Burak Avrupa yolcusu

İki genç futbolcu için önceliğin İngiltere Premier Lig kulüplerinde olduğunu belirten Başkan Özkan, "Ravil ve Burak'ı inşallah Avrupa'ya vereceğiz. Ben Premier Lig'çiyim. En keyif aldığım İngiliz futbolu, bayılırım. Ravil ve Burak'ı Avrupa'ya satacağız. Henüz Ravil 17, Burak 16 yaşında. Avrupa'ya gidebilmeleri için 18 yaşını doldurmaları lazım. Paraya ihtiyacımız olduğu için Ravil konusunda ön opsiyonlu olarak kulüplerle görüşüyoruz. Alan kulüp 1 sene daha Altınordu'da oynatmak zorunda. Hedef pazarımız Avrupa. Öncelik İngiltere" dedi.

"İkinci pazarımız Almanya ve İtalya" diyen başkan Özkan, "Satamadığımız oyuncuyu Türkiye'ye veririz. İşimiz öncelikle ihracat. Bu toprakların dövize ihtiyacı var. İhracata hazırladığımız ürünü yerli piyasaya vermeyiz. Biz çok üst düzeyde ve kalitede sporcular yetiştireceğiz ve Avrupa'da kalıcı olacaklar. Aynı Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi geri dönmeyecekler" şeklinde konuştu.

Ravil'in isminin Fenerbahçe ile anılmasını yorumlayan Özkan, "Ravil'i herkes istiyor ama ben de herkese diyorum ki, 'Biz Avrupa'ya satacağız'. Nadide bir elmas bu çocuk. Bizim burada genç oyuncuları oynatacak bir iklim, atmosfer ve sabır gösterecek taraftar kültürü yok. Hep yenmemiz lazım. Gençlere imkan verecek teknik direktörün altı okka gücü olması lazım" diye konuştu.

ÇAĞLAR VE CENGİZ'DEN 11 MİLYON EURO

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, altyapılarından yetişip Avrupa'da top koşturan A Milli futbolcular Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'den toplam 11 milyon Euro kazandıklarını kaydetti. Önce Almanya'da Freiburg, şimdi İngiltere'de Leicester City'de oynayan Çağlar'dan toplam 6.5 milyon Euro, önce Başakşehir ve şimdi Roma'da forma giyen Cengiz'den ise 4.5 milyon Euro bonservis geliri kazandıklarını belirten Başkan Özkan, "Akademimizin 1 yıllık gideri 3 milyon Euro. Her yıl 3 milyon Euro toplamında transfer geliri elde etmemiz lazım ki bu iş dönsün. Çağlar, Premier Lig'in ilk 11'ine girdi. Rüyada gibiyim. 10 yıl önce hayal ettiğim gerçek oldu. Leicester City, Çağlar'ı satmaya kalksa şimdiki değeri pandemiye rağmen 60-70 milyon Euro" dedi.

BERKE VE BARIŞ İÇİN ALİ KOÇ'U KIRAMADIK

Geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan ancak sarı-lacivertlilerde şans bulamayıp Belçika'da Westerlo'ya kiralık gönderilen kaleci Berke Özer ve sağ kanat Barış Alıcı konusunda açıklamalarda bulunan Seyit Mehmet Özkan, "Kaleci Berke için neredeyse Atletico Madrid'le el sıkışıyorduk. Ali Koç aradı, 'Berke'yi ben istiyorum' dedi. Yeni başkan olmuştu, sayın başkana jestimiz olsun istedik. Comolli geldi, 'Biz Barış'ı da istiyoruz' dedi. Barış için Hertha Berlin'le konuşuyorduk, 1 yıl daha bizde oynayıp gidecekti. Göreve yeni başlayan Ali Koç'a, 'Hayır' diyemedik. Berke bu sezon Westerlo'da iyi bir sezon geçirdi. Önü çok açık, ben Avrupa'da çok iyi yerlere gelececeğine inanıyorum. Fenerbahçe satarsa payımız var zaten. Barış da öyle. İkinci satışlardan kazanıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

 
İzmir'de sahte içki operasyonu
 
Göztepe'de Sepil'den Soner seferi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'de koronavirüs test sonuçları belli oldu!
Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Futbol Takımı'nın futbolcuları, teknik ...
Göztepe'de gençler tamam
Süper Lig'de koronavirüs salgını arasından sonraki ilk maçta 12 Haziran ...
Altınordu'da Özkan'dan rezerv takım yorumu
Türk futbolunda altyapı yatırımları ve tesisleşme konusunda öncü kulüplerden ...
 
Beşiktaş'ın yeni forma sponsoru belli oldu...
Beşiktaş, 1988-2004 arasında forma göğüs sponsoru olan Beko ile 2 yıllık ...
Altınordu için 'Balık' benzetmesi
ALTINORDU İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, genç oyuncu Onuralp ...
Altay altyapısı damga vuracak
Altay Profesyonel Şube Sorumlusu Hilmi Bozok, geçmişte olduğu gibi gelecekte ...
 
Göztepe'de iç transfer görüşmeleri... Oyuncular indirime gidecek mi?
Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, oyuncu ve teknik kadro ile yapılan ...
Altay-Bucaspor gerilimi
İzmir'in iki kulübü Altay ve 1928 Bucaspor'un arası futbol okulu krizi ...
Pınar Karşıyaka pazarlıkta
Koronavirüs salgınıyla 19 Mart'ta durdurulup bu sezon için şampiyon ilan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri