ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3295
    Dolar
  • Euro
    35,0712
    Euro
  • Altın
    2.300,300
    Altın
  • Bist-100
    8,99
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okullar 1 Nisan'da tatil!
Okullar 1 Nisan'da tatil!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
21 Ocak 2021 Perşembe - 13:45

Altınordu'dan Alsancak Stadı çıkarması...

İzmir futbolunun mabedi tarihi Alsancak Stadı, yeniden inşaat sürecinde tribünlerin tekrar dolup taşacağı günleri beklerken, statta unutulmaz maçlar oynayan Altınordu, açılış öncesinde ilk turunu yaptı. Eski başkanlardan İlyas Gönen, dernek 2'nci Başkanı Halim Bezircilioğlu, yönetim kurulu üyeleri Sinan Bezircilioğlu, Hakan Erdik ve Kenan Akseki’ye, Erdoğan Uzyıldırım ile Altınordu'nun iki efsane futbolcusu Hikmet Orhunbilge ile Mustafa Güngören de eşlik etti.

Altınordu dan Alsancak Stadı çıkarması...

Altınordu İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile futbolcular Sinan Osmanoğlu ve Ahmet İlhan Özek'in de hazır bulunduğu stat turunda, eski başkan İlyas Gönen, yıllar öncesindeki gibi yine tribünlere çıkarak hep birlikte, "Bir baba hindi" tezahüratını söyledi, stadın akustiğini deneyip çok beğendiğini vurguladı. Tribünleri, soyunma odalarını, koridorları, stadın her yerini gezen efsane oyuncular anılarını da paylaştı.

İLK MAÇ, İLK GALİBİYET, İLK GOL

26 Aralık 1923'te kurulan Altınordu'nun tarihteki ilk maçını Alsancak Stadı'nda 4 Ocak 1924'te oynadığını gösteren belgeyi tanıtan Tarihçi Kenan Akseki, "O zaman adı Punta Stadı'ydı. Altınordu ile İzmir İdman Yurdu Karması, Şifa Kupası maçında Altay, Karşıyaka Gençlerbirliği Karması ile oynadı. Maçı 2-1 kazanan Altınordu, tarihteki ilk maçını oynayıp, ilk galibiyetini aldı ve ilk golünü burada kaydetti" dedi.

"STADIN DUVARINA MERDİVEN DAYADIM"

"Çocukluğumdan beri Alsancak Stadı'nın hayalini kurardım" diyen Hikmet Orhunbilge, "Çocuk yaşlarda, merdivenle duvarına çıkıp Göztepe-Galatasaray maçını izlemiştim. Her şey zaten o gün başladı. Alsancak Stadı'nda Metin Oktay gibi bir efsane ile maçlar oynadım, unutulmaz anılar biriktirdim. Şampiyonluklara tanık oldum. Alsancak Stadı'nda en son 2014 yılında 3-0 kazandığımız Pazarspor maçına gitmiştim, tam 7 yıl olmuş. Yeniden buraya döneceğimiz için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

17 YAŞINDA İLK ADIMIMI ATTIM

Alsancak Stadı'nın yeni halini çok beğendiğini ifade eden unutulmaz kaleci Mustafa Güngören ise "Stada adım attığım anda anılarım canlandı. Türkiye Kupası'nda 4-0 kaybettiğimiz PTT maçının rövanşını burada 4-0 kazanmıştık. 17 yaşında bir gençtim o zamanlar. Altınordu formasını 100'den fazla defa giydim ve en çok maçımı da burada oynadım. Alsancak Stadı, gurur duyacağımız bir spor alanı haline gelmiş. İnşallah burada çok çok güzel günler geçireceğiz" diye konuştu.

İZMİR FUTBOLUNUN MABEDİ

Altınordu Spor Kulübü Derneği adına açıklama yapan Halim Bezircilioğlu, "Alsancak Stadı'nda gençliğimiz geçti. Buraya İzmir futbolunun mabedi gözüyle bakıyorum. Stada girdiğim anda, izlediğim maçlar birer birer gözlerimin önüne geldi. 1924 yılından bu yana maçlarımızı oynadığımız yuvamıza dönüyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Alsancak Stadı, bundan sonra da İzmir futboluna hizmet edecek ve unutulmaz açlara ev sahipliği yapacaktır" yorumu yaptı.

NİCE ŞAMPİYONLUKLAR YAŞANDI

Alsancak Stadı anılarıyla büyüdüğünü belirten Altınordu CEO'su Barış Orhunbilge, "Alsancak Stadı, nice şampiyonlukların yaşandığı yerö diyerek “Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Alsancak Stadı'nın açılmasıyla bana göre İzmir’de futbol evine dönecek" dedi. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Burada namağlup serileri ve gol rekorlarıyla kazandığımız iki şampiyonluk var. Alsancak Stadı'nda futbol gerçekten büyük keyif verici" diye konuştu.

İKİ ŞAMPİYONLUK YAŞADIM

Altınordu'nun 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında kazandığı iki şampiyonlukta pay sahibi olan Sinan Osmanoğlu, "Stadı çok beğendim. Her şey düşünülmüş. Mimarisi harika. İnşallah ilk Süper Lig maçımızı da burada onamak nasip olur" derken, Ahmet İlhan Özek şöyle konuştu: "Alsancak Stadı’nda bugüne kadar hiç maça çıkmadım ama anlatılanlardan hep etkilendim ve kulübümüz için önemini biliyorum. Bu tarihte statta futbol oynamak istiyorum."

YÜZDE 90 BİTTİ

Alsancak Stadı'nda yenileme çalışmalarının yüzde 90 oranında bittiği belirtildi. Stadın tamamlanması için 25 milyon TL'lik bir ikmal ihalesi kaldığı bildirildi. Yetkililer ihalenin ardından koltuklar, led reklamlar, çim saha, jeneratör ve Passolig turnikelerinin yapılacağını ve 5 aya kadar stadın tamamlanıp yeni sezona yetişeceğini söyledi. Mülkiyeti Gençlik Spor Bakanlığı'nın olan statta eski kiracısı Altay ve Altınordu hak iddia ederken, inşaat tamamlanınca iki ekibin halen Bornova Stadı'nda olduğu gibi tesisi dönüşümlü kullanması öngörülüyor.

 

 
Rusya, Türk domatesinde kotayı 50 bin ton artırdı
 
Karşıyaka'da Büyükkarcı'ya büyük onur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de Karaman sahaya indi
Süper Lig'de pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek ...
Göztepe, Fousseni Diabate'yi kiraladı
Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Trabzonspor'dan Malili futbolcu Fousseni ...
Galatasaray derbinin acısını Denizli'den çıkardı
Süper Lig'de geçen maçta Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan Galatasaray, kendi ...
 
İZVAK Genel Kurulu'na doğru
Muzaffer Ayhan Kara yazdı...
Göztepe'de Ünal Karaman dönemi
Sarı-kırmızılı kulüp, teknik direktör Karaman ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı
Başkan Engin'den Dinamik Grup'a tam destek
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) mart ayında yapılması planlanan ...
 
Altınordu'dan Recep atağı
TFF 1'inci Lig'de ilk yarıyı Play-Off yarışında tamamlayan Altınordu, ...
Karşıyaka'da Erdoğan'a tam not
MİSLİ.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta takımdaki koronavirüs vakalarının ...
Altay'da imzalar konuşacak
TFF 1'inci Lig'de ilk yarıyı Süper Lig yarışında tamamlayıp ikinci yarı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri