ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2505
    Dolar
  • Euro
    34,8224
    Euro
  • Altın
    2.430,230
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
25 Eylül 2019 Çarşamba - 16:05

Anadolu'yu buluşturan fuar; YÖREX

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 12 bin yıllık Anadolu’nun tüm renklerini 23-27 Ekim’de Antalya’da buluşturacak. 10 bin metrekare alanda yöresel ürün şöleni yaşanacak.

Anadolu yu buluşturan fuar; YÖREX

2008’deki ekonomik krizin ardından TOBB’un “Kriz varsa çare de var” kampanyası üzerine harekete geçen Antalya Ticaret Borsası, “krizden çıkış yolunun kendimize ait ürünlerin ekonomiye kazandırılmasından geçtiğini” düşünerek yöresel ürünler projesini hayata geçirdi. Kırsal kalkınmanın anahtarı olan ve kadın emeğini önceleyen yöresel ürünleri yerelden ulusala taşımayı amaçlayan projenin birinci etabı Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 10 yıldır Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış el emeği göz nuru ürünlerini Antalya’da bir araya getiriyor. ANFAŞ Fuar Merkezi’nde tanıtımı yapılan yerel ürünlerle büyük marketler arasında ticari bağlantı kuruluyor.

10 BİN METREKAREDE RENGARENK TÜRKİYE

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, bu yıl YÖREX’i 10’uncu kez düzenleyeceklerini belirterek, YÖREX’in ardından yöresel ürünlerin daha çok bilinir ve ticarete konu olur hale geldiğini belirtti. Çandır, YÖREX’in başladığı 2010 yılında 110 olan coğrafi işaretli ürün sayısının 446’ya çıktığını, 160 olan coğrafi işaret başvuru sayısının 428’e çıktığına dikkat çekti. Anadolu’nun 12 bin yıllık birikimi sayesinde yurdun dört  bir yanında binlerce yöresel ürün bulunduğunu ve bunların ekonomiye kazandırılmayı beklediğine dikkat çeken Çandır, YÖREX’in önemli bir kıvılcımı ateşlediğini vurguladı. YÖREX’in Türkiye’nin markası haline geldiğini belirten Çandır, “Biz 10 bin metrekarede rengarenk bir Türkiye oluşturma gayretindeyiz” dedi.

ANADOLU’NUN PEYNİRLERİ YÖREX’TE OLACAK

Bu yıl da YÖREX’te TOBB’un katkılarıyla yerel üretici ve firmaların ulusal ve yerel market zincirlerinin tedarikçileriyle yüz yüze görüşebileceğini kaydeden Çandır, kalkınma ajanlarının destekleriyle coğrafi işaretler konulu paneller ve tecrübe paylaşımı etkinleri düzenleneceğine dikkat çekti.  Coğrafi işaretli ve coğrafi işaret başvurusunda bulunmuş peynirlerin sergileneceği özel bir alan oluşturulacağını bildiren Çandır, “Bu alanda peynir atölyesi, söyleşiler, sergi ve tadım etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.

MEMLEKET HASRETİ ÇEKENLER YÖREX’E

YÖREX’e katılımların devam ettiğini belirten Çandır, şu an için fuara 79 il, 19 kalkınma ajansı ve 500’ün üzerinde katılımcının yer aldığını bildirdi. Çandır, 2010 yılında 25 bin ziyaretçisi olan YÖREX’e bu yıl 250 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti. Çandır, “Ziyaretçilerinde bu yıl en sevilen fuar olan YÖREX’e yüksek düzeyli ilgi göstereceklerini bekliyoruz” dedi.

MEMLEKET MESELESİ

Yöresel ürünlerin memleket meselesi olduğunun altını çizen ATB Başkanı Ali Çandır, “1980’den sonra bize dayatılanları tüketmeye, kendimize ait ürünleri unutmaya başladık. Bu nedenle çocuklarımızı mutlaka yöresel ürünlerle buluşturalım istiyoruz” dedi. Son dönemde yerli üretiminin öneminin daha iyi anlaşılmaya başlandığını vurgulayan Çandır, “El emeği ve göz nuru yöresel ürünlerimizle, Anadolu’muzun kendisine özgü kültürü ve birikimleriyle bir araya getirdiğimiz YÖREX’i 23 Ekim Çarşamba günü hep birlikte açacağız. Bir günde Türkiye turu yapmak isteyenleri ve memleket hasreti çekenleri 10.YÖREX ’e bekliyoruz” diye konuştu.

ÖDÜLLÜ FUAR

2014 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’dan kırsal kalkınmaya desteği nedeniyle ödül alan YÖREX’in bu yıl TOBB’un Oda ve Borsa Proje Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldüğünü anımsatan Çandır, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldıklarını belirtti.

Etiketler:
 
İşte kalem kalem SGK soygunu
 
Öteki kadını tabancayla yaraladı; 22 yıl yedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte kalem kalem SGK soygunu
Gazete Duvar'dan Bahadır Özgür, Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili çarpıcı ...
Balıkçılığın geleceği bu yasaya bağlı!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ...
SGK işte böyle soyulmuş
Hastaneler ilaç harcamalarını şişirip vertigo hastasına sezaryen ameliyatı ...
 
Urla'da tarım ve hayvancılık seferberliği
İzmir'in cennet ilçesi Urla'da tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda ...
‘Ege’nin Yıldızı parlıyor
60 yılını kutlayan Ege Yıldız, ISK-SODEX 2019 Fuarı’na iddialı gidiyor. ...
Özolgun Otomotiv'den gençlere destek
Gaziemir'deki merkezi ile büyük ölçekli araç bakımı ve yedek parça satışı ...
 
Başkan Soyer’den Süt Kuzusu mesajı.. İstanbul’un sütünü rahatlıkla karşılarız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Süt Kuzusu Projesi’nin İstanbul’da ...
EBSO İzmirli sanayiciyeAfrika kapılarını açıyor
EBSO 64 farklı sektördeki Meslek Komiteleri Üyelerine yönelik olarak, ...
Sigaraya yeni yasak geliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’dan New York’a hareketi öncesinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri