ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2540
    Dolar
  • Euro
    34,6822
    Euro
  • Altın
    2.393,670
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
27 Haziran 2021 Pazar - 09:58

Anneden ikinci hayat!

Doğmamış bebeğine gebeliğinin 18. haftasında karaciğer nakline götüren safra yolları yokluğu tanısı koyulan Ayşe Yılmaz Akcan, (29) hamileliğinin sonlandırılması önerilerini reddetti, kızı Ayperi’yi dünyaya getirdi. Anne Akcan, kızı 5 aylık olduğunda donör olarak ameliyat masasına yattı. Ayperi’ye annesinin can aşısı olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Kılıç, “Karaciğer nakli bu hastalıkta kesin sonuç veren tek tedavi yöntemi. Hem anne hem de bebeğini şifayla taburcu ettik” dedi.

Anneden ikinci hayat!

Antalya’da yaşayan mali müşavir Ayşe Yılmaz Akcan (29) ile bir markette çalışan Abdurrahman Akcan (29) pek çok çift gibi evlat sahibi olmak istedi. Ayşe Akcan geçen yıl hamile kaldı. Genç çift doğacak bebeklerinin heyecanını yaşarken doktor kontrollerini hiç aksatmadan sürdürdü. Gebeliğin 18. haftasında ultrasonla detaylı organ taraması yapıldı. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı muayeneden sonra Akcan çiftine bebeklerinde safra kesesi gelişiminin normal olmadığını söyledi, bu rahatsızlığın karaciğer nakline gidebileceğini söyledi. Bebek heyecanının yerini endişe, bilinmezlik alırken, Akcan çiftine bebekten vazgeçmelerini önerenler oldu. Biliyer atrezinin bir hastalık olduğunu en baştan kabul edip tedavisi için araştırmalara başlayan Akcan çifti için hastaneler ikinci adresleri oldu. 27 Kasım 2020’de dünyaya gelen Ayperi bebek ve ailesi için zor günler başladı. Zaman Ayperi bebeğin aleyhine işlerken, en başta söylenen karaciğer nakli ihtimali gerçek oldu. Akcan çifti nakil için İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. Anne Ayşe Akcan’ın uygun verici olduğu belirlendi, anne ve 5 aylık kızı 4 Mayıs 2021 tarihinde operasyona alındı. İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç da; Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Kamil Kılıç, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze, Doç.Dr.Mert Akan ve Uzm.Dr Alihan Pirim’den oluşan ekibin gerçekleştirdiği nakil sonrasında şu bilgileri verdi;

5 AYDA ÜÇ OPERASYON

“Ayperi klasik biliyer atrezili bir bebek ama tanısı anne karnında konmuş. Safra kesesinin gelişmediği kadın doğum hekiminin anne karnında yaptığı ultrason ile anlaşılmış. Bebek henüz 33 günlük iken kasai operasyonu olduğu halde karaciğer sirozu gelişmiş, bu ameliyat sonrasında bir kez de barsak tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olmuş. Operasyon sonrasında normal sınıra gelen t.bilirubin değeri son bir ayda giderek yükselmiş ve 3 kez de kolanjit atağı geçirmiş. Maalesef biliyer atrezili çocuklarda erken dönemde kasai operasyonu yapılsa bile yüzde 80 sonrasında karaciğer nakli gerekiyor. Karaciğer nakli bu hastalıkta kesin sonuç veren tek tedavi yöntemi. Ayperi bebeğe de bu uygulandı. Anne ve bebeğin sağlık durumları gayet iyi, taburcu oldular.”

ÇARESİ OLAN HASTALIK

Öte yandan bebeğinin sağlık durumunun karnındayken belli olduğunu belirten Ayşe Akcan, “Hamileliğimin 18. haftasında yapılan detaylı organ taramasından sonra doktor üç olasılıktan söz etti. Koledok kist, kistik fibrozis ya da bilier atrezi olabileceğini söyledi. Amnio sentezde kistik fibrozis elendi. Fetal MR’da bilier atrezi çıkmadı. Ancak içimize sinmedi ve perinatal uzmanına gittik. Bilier atrezi olduğu, ileride karaciğer nakli gerekebileceği söylendi. Hatta bize bebeği aldırmamızı önerenler oldu. Eşimle birlikte bunun bir hastalık olduğunu kabullendik. Bir hastalıktı ve çaresi vardı. En kötü karaciğer nakli gerekecekti. Her şeyi göğüslemeye karar verdik. Zor günler olacağını biliyorduk. Hala da zor, ateş ölçer elimizde, ateşi yükselir, organ reddi olur korkusu yaşıyoruz. Çok şükür ki tedavimizi olduk. Umutsuz değiliz. Kızım da ben de iyiyiz, daha da iyi olacağız” diye konuştu.

Ayperi doğduktan sonra sürekli doktorda, hastanede olduklarını belirten baba Akcan da, “Kızımız bir ve iki aylıkken ameliyatlar, kolenjit atakları geçirdi. 5 aylıkken nakil oldu. Hiç kolay olmadı, olmayacak da. Ama kızımız şimdi bizimle ve çok mutluyuz. Doğru karar verdik, onu kaybetmedik” dedi.

 
Parkı yıkıp terminal yapıyorlar!
 
İşte son seçim anketi.. Cumhur İttifakı eriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'i vuran fırtına büyük zarar verdi!
İzmir'in Bergama ilçesinde önceki gün etkili olan dolu yağışı nedeniyle ...
Düşüş sürüyor! Yeni tablo açıklandı!
Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu paylaşıldı. Son 24 saatte 5 bin ...
Teyze ve yeğeninden acı haber!
Adıyaman'da, Atatürk Barajı kenarında piknik yaptıkları sırada serinlemek ...
 
Soyer: Ekipler teyakkuz halinde!
Sıcak havanın etkili olduğu İzmir'de saat 15.00 civarında kuzey ilçelerinde ...
Plajlara akın ettiler!
Ege'nin önde gelen turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde vatandaşlar ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt geldi!
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'yatırımcılara para ödemeyiz' diyen muhalefete ...
 
TGS'den gözaltı tepkisi!
Türkiye Gazeteciler Sendikası, Taksim'deki 'LGBTİ+Onur Yürüyüşü'nü takip ...
Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne müdahale!
İstanbul'da düzenlenmesi planlanan ancak bu yıl da yasaklanan LGBTİ Onur ...
Erdoğan: Paraları söke söke alırlar!
Muhalefetin ve çevrecilerin tepki gösterdiği Kanal İstanbul projesinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri