ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3621
    Dolar
  • Euro
    34,6962
    Euro
  • Altın
    2.390,400
    Altın
  • Bist-100
    10.170,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
23 Mayıs 2019 Perşembe - 14:13

‘Askerlik süresinin 6 ayını dolduranlar terhis olacak’

Yeni Askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Sistemle ilgili açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren askerlik süresinin 6 ayını dolduranlar terhis olabilecek." dedi

‘Askerlik süresinin 6 ayını dolduranlar terhis olacak’

Detaylarını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıkladığı yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Ramazan Bayramı’ndan önce yasalaşması beklenen teklifle, bedelli askerlik sürekli hale gelecek. Askerlik 6 aya inecek.

6 AYINI DOLDURAN TERHİS OLACAK

AKP Grup Başkanvekili Muş, gündemde olan Askere Alma Kanunu ve Yedek Subaylık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin TBMM'de gazetecilere bilgi verdi. Muş, “Yeni sistemde askerlik altı aya düşürülecek. Şu anda kışlada olan askerler kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren terhis olma imkanına kavuşabilecekler. Yedek ast subaylık müessesesi geliyor. Bir vatandaşımız altı ay askerlik yaptıktan sonra terhis olabilir ya da kendisinin talebi ile Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kadro ve onların uygun görmesi halinde bir altı ay daha Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapabilir. Eğer böyle bir tercihte bulunursa, asgari ücretten az olmamak üzere bir ücret ödemesi yapılacak. Bu sürenin sonunda kendisinin talebi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görüşü oluşması halinde profesyonel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet edebilir. Bir vatandaşımız bu şekilde devam ederse generalliğe kadar yükselme imkanı olacak. Bir vatandaşımız yedek astsubay olarak yaparsa, iki ay temel askerlik eğitimi ve on ay kıta eğitimi alacaktır. On aylık süre içinde vatandaşlarımız belli bir ücret alacaklardır” dedi.

Bedelli askerliğini kalıcı hale geldiğini de söyleyen Muş, “Yaş sınırı ortadan kalkıyor. 31 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Yedek asteğmenin maaşının altı katı olarak belirlendi. Bu bedeli yatıranlar bir ay askerlik görevini ifa etmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA OLANLAR BİR DEFAYA MAHSUS YARARLANACAK

Yoklama kaçağı ve bakaya olanlara bir defaya mahsus bedelli askerlikten yararlanma hakkı getirildiğini belirten Muş, “Geçmişte kanun yürürlüğe girmeden önce yoklama ve bakaya kalanlar için bir defayla mahsus bedelliden faydalanma imkanı getirilecek. Sistemin kurgusu içinde yoklama kaçağı ve bakayalar bedelli askerlikten faydalanma imkanına sahip olamayacaklar. Kanun yürürlüğe girdikten sonra yoklama kaçağı veya bakaya olursa bir vatandaş her gün için 10 TL ceza öngörülmektedir” şeklinde konuştu.
Askerlik hizmeti sonunda kalmaya karar veren vatandaşlar için sigorta ödemelerinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Muş, “İkinci altı ayda kalırsanız, sigorta veya Sosyal Güvenlik borçlanması da Bakanlıkça karşılanacaktır” diye konuştu.

“Geriye ödeme olacak mı?” sorusu üzerine ise Muş, olmayacağını açıkladı. Beka tartışmalarının olduğu dönemde askerlik sisteminde değişiklik yapılmasına ilişkin soruya Muş, “Sistemin daha güçlü hale getirilmesi noktasında atılan adımdır. Vatandaşlarımızın bu görevi yapmasını hem de Silahlı Kuvvetlerinin çok daha iyi personelle ülkemizin savunmasını yapması konusunda adımlar atılmaktadır. Savunma sanayiinde teknolojik anlamda ateş üstünlüğü, ateş mukavemetini önemli atılımlar olarak düşündüğünüz zaman hepsi toplu olarak ele alınmalıdır. Silahlı Kuvvetlerin ve ülke savunmasını yapan ordumuzun her zamankinden daha güçlü olması için çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Erik çekirdeği dayağına istenen ceza belli oldu
 
Menemen'de Şahin bombası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli o başkanı CİMER'e şikayet ettiler
Türkiye Spor Toto 1’inci Lig’de mücadele eden Balıkesirspor, ligi 15’nci ...
Atatürk'süz 19 Mayıs parası bastılar!
Darphane 19 Mayıs'ın yüzüncü yılına özel olarak bastığı hatıra parasında ...
Tüyler ürperten İstanbul Havalimanı gerçekleri!
"Dünyanın en büyük havalimanı" olarak tanıtılan İstanbul Havalimanı faaliyete ...
 
O kentte radyasyon paniği!
Ordu'da Avrupa Birliği Radyasyon Ölçüm Haritaları´nın son 24 saatlik verilerine ...
Uçağın kanadı aydınlatma direğine çarptı
TÜRK Hava Yolları (THY)'nın İstanbul-Ankara seferini yapan Boeing 777-300ER ...
Anadolu Adalet Sarayı'nda yangın
Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nın zemin katındaki postanede ...
 
Köprü cezalarına af geliyor
İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hatalı geçiş yapan sürücülere ...
Bakan Yardımcısı: Suriyeli çocuklar geleceğimiz!
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa ...
Bakan açıkladı! Eğitim sistemi yine sil baştan
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise eğitim sistemine geçiş sonrası ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri