ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
28 Şubat 2022 Pazartesi - 09:17

Atıklar geri dönüşerek mama olacak!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i, Hayvan Arama Kurtarma Derneği Başkanı Sibel Altun, AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu ve Buca Belediye Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu ile ziyaret etti.

Atıklar geri dönüşerek mama olacak!

Gıda atıkları geri dönüşüm merkezi kurulması hedeflenen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Buca’da tahsis edilen arazide gerçekleştirdikleri incelemeler akabinde açıklamalarda bulunan Bölünmez Çankırı: ‘‘Öncelikle bir hayvan sever olarak içinde bulunmaktan oldukça heyecan duyduğum bir proje olduğunu ifade etmek istiyorum. Hayvan Arama Kurtarma Derneği Başkanı Sibel Altun ile gerçekleştirdiğimiz ilk görüşmeden sonra atıkların geri dönüştürülerek hayvan dostlarımıza mama olması fikri beni cezbetti. İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılmasını hedefiyle ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında gıda üretimi yapan işletmelerden kaynaklı gıda atıkları ile yemekhane ve restoranlarda oluşan yemek atıklarını ısıl işleme tabi tutarak kedi ve köpek maması üretme hedefiyle çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda, herhangi bir ticari amaç gütmeden gönüllülere ücretsiz mama desteği sağlamak üzere üretim yerini kurmak ve üretim faaliyetimizi gerçekleştirmek için bir yere ihtiyaç duymaktaydık. Başvurularımız ve görüşmelerimiz çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız tarafından Buca’da tahsis edilen arazide Buca Kaymakamlığımız ile beraber üretim yerini kuracağız.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Hem ülkemize hem de hayvan severlerimize ekonomik fayda sağlayacak’’

Bölünmez Çankırı, hayvanseverlere mama alımı noktasında ekonomik olarak katkı sağlayacağını anlatarak, şöyle konuştu: ‘‘Bu projeyle şehrimizde ilk kez tüketim fazlalığı olan yiyeceklerin ‘Sıfır Atık’ ve ‘Sürdülebilir Geri Dönüşüm’ yöntemleriyle değerlendirilmesini sağlamış olacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarının sokak hayvanlarının beslenmesine sağladığı maddi kaynakları azaltarak, bütçelerini barınma ve veterinerlik hizmetleri konusunda daha fazla kullanmalarına vesile olarak hayvan dostlarımız adına önemli bir kazanım elde edeceğiz. Bu durum aynı zamanda hayvan sahiplerine mama alımı noktasında ekonomik olarak katkı sağlamış olacak. Bir diğer önemli husus ise kuru mamaların üretiminde kullanılan bazı ham maddeler yurt dışından gelmekte. Projemizle birlikte ülkemizde üretilecek olan mamalar milli servete ufakta olsa katkı sunarak yurtdışından mama ham maddesi ithalatını minimuma düşürmeye yarayacak. Tek bir hedefle kurulacak olan bu dönüşüm ve üretim faaliyeti merkezi uzun vadede birçok konuda önemli kazanımlar elde etmemizi sağlayacak. Şimdiden hayvan dostlarımıza, hayvan severlerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

"CHP'li belediyelerde bu işe sıra bile gelmez"

Yerel yöneticilerin şehirlerindeki hayvanların haklarına da sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bölünmez Çankırı şunları söyledi:

"Şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmalıyız. İnsana yatırım yaparken bizlerle aynı kaderi paylaşan hayvan dostlarımızı bir kenara bırakmak yanlış olur. Onların haklarının da savunulması gerekiyor. Bu işin öncelikli çözümü yerel yöneticiler, belediyelerden geçmeli. Özellikle barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor. Ama maalesef daha kendi şehirlerinin yolunu yapmaktan, çöpünü toplamaktan, suyunu akıtmaktan, kanalizasyon ve su giderlerinin altyapısını inşa etmekten aciz CHP'li belediyelerde bu işlere sıra bile gelmiyor. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Barınak konusunu hep birlikte aşmamız gerekiyor. Böylelikle hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerin ortadan kalkmasını sağlamış hem de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Tabi bu konuyu kendisine dert edinenlerden birisi olan Bayındır Belediye Başkanımız Uğur Demirezen ile HAK Başkanı Sibel Altun’un bir araya gelmesine vesile olduk. Bayındır Belediyemizin uzun zamandır planladığı ve hayata geçirmeye gün saydığı hayvan barınağı projesinin yanına gıda atıkları geri dönüşüm merkezi de ekleyeceğiz. Böylelikle İzmir’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Ayıca kurulan bu barınaklar Hayvan Arama Kurtarma Derneği bünyesinde kurulan HAK-TİM; afet ve afet sonrasında kurtarılan hayvanların tedavisi, bakımı ve beslenmesi ile yine şehir ve yaban hayatında mevsim şartlarında yiyecek bulamayan hayvanların besin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak.’’ 

 

 

 
Bornova’da THM rüzgarı
 
Başkan Sürekli'den oda başkanlarına ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir, 300 kişilik kadroyla Seferihisar'da
AK Parti İzmir İl Başkanlığının ‘Karınca modeli’ çalışması kapsamında; ...
PTT'de makam araçlarının akaryakıt giderleri uçtu!
Akaryakıta art arda gelen zamların ardından PTT’nin KİT Alt Komisyon toplantısında ...
CHP'li Sertel'den zabıtalar hakkında kanun teklifi!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 196 yıllık köklü bir geçmişe sahip ...
 
CHP'li Murat Bakan'dan Karaburun yanıtı
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, Karaburun’da yapılmak istenen ...
Başkan Sürekli’den Menemen övgüsü
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Menemen’de STK, esnaf ve ...
CHP'den istifa eden Uygur kendini savundu: 'KENDİMİ Mİ ÖLDÜREYİM!'
Sosyal medyadan zeytinyağı fiyatlarına dikkat çekmek için yaptığı kadın ...
 
Tacettin Bayır: "Esnaf elektrik faturasını ödeyebilmek için kredi çekiyor"
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Konak, Karabağlar ve Buca'nın ardından ...
CHP'li kadınlar İzmir'den ses verdi: "Cumhuriyetin karartılmasına izin vermeyeceğiz"
CHP Kadın Kolları tarafından, Türk Medeni Kanunu’nu kabul edilişinin 96. ...
CHP'li Sertel'den engelliler için çağrı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamu kurum ve kuruluşlarının çoğunluğunda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri