ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
15 Haziran 2023 Perşembe - 14:02

Atilla Taş hakkında 6 yıl hapis talebi!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin davada verilen hükmün Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanan sanık Atilla Taş'ın "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı zincirleme şekilde alenen hakaret" ve "devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama" suçlarından 6 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Atilla Taş hakkında 6 yıl hapis talebi!

,Atilla Taş’ın yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Atilla Taş adına avukatı Sevgi Kalan Güvercin katıldı.

Duruşmada esasa ilişkin görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tüm dosya kapsamı ve Yargıtayın bozma ilamı dikkate alındığında, sanığın örgütle organik bağ kurduğuna dair yeterli delil bulunmadığı, eylemlerinin “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçu kapsamına girdiğini belirtti.

Mütalaada, sanığın kullandığı Twitter hesabı üzerinden 3 Temmuz 2014’te bir paylaşım, 15 Temmuz 2014’te ise yaptığı iki ayrı paylaşıma o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği kaydedildi.

Sanığın Twitter hesabından 5 Ocak 2015’te “İŞİD birini kaçırırsa kimse korkmasın! MİT hemen alır gelir, ne de olsa yabancı sayılmazlar birbirlerine?” şeklinde tweet attığı belirtilen mütalaada, sanığın bu paylaşımının ise “devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçunu oluşturduğu bildirildi.

Mütalaada, sanığın “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı zincirleme şekilde alenen hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçlarından 1 yıl 11 ay 15 günden 6 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Taş’ın avukatının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.

DAVA SÜRECİ

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin, “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından 20’si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davayı, 8 Mart 2018’de karara bağlamıştı.

Firari sanıklar Bülent Ceyhan, Said Sefa ile Emre Soncan hakkındaki davanın bu dosyadan ayrılmasına karar veren mahkeme, tutuksuz sanık Muhterem Tanık’ın beraatini kararlaştırmıştı.

Atilla Taş’ın da aralarında olduğu 13 sanığın “Anayasayı ihlal” suçundan beraatine karar veren heyet, Atilla Taş’ın, “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, aynı suçtan sanık Murat Aksoy’un da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmiş ve bu sanıklara adli kontrol tedbiri uygulamıştı.

Mahkeme heyeti, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 11 sanığı 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırırken, 12 sanığa da 7 yıl 6’şar ay hapis cezası vermişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, davaya ilişkin istinaf başvurularını 24 Ekim 2018’de karara bağlamış, usul ve esasa ilişkin bir aykırılık bulunmadığından yerel mahkemenin kararını onamıştı.

İstinaf kararına yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay 16. Ceza Dairesi 6 Mart 2020’deki kararında, Atilla Taş’ın da aralarında olduğu 6’sı tutuklu 8 sanık hakkındaki hükmü farklı nedenlerle bozmuş, diğer sanıklar yönünden de kısmen bozma ve onama kararı vermişti.

Bozma hükmünün ardından tahliye taleplerini değerlendiren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Mart 2020’de tutuklu 6 sanığın tahliyesini kararlaştırmıştı. Mahkeme heyeti, yapılan ilk celsede 8 sanıkla ilgili bozma kararına uyulmasına yönelik hüküm kurmuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Atilla Taş’ın dava dosyasının diğer sanıklarla birlikte görülmesini gerektirecek bir yönünün bulunmadığına karar vermiş, hakkındaki “cumhurbaşkanına hakaret” suçu yönünden Adalet Bakanlığından yargılama izni cevabının beklenmesi ve diğer sanıklarla ilgili delillerin toplanmış olması nedeniyle dosyasının ayrılmasına hükmetmişti.

 
Seferihisar tarımının yeni yıldızı: Ekinezya!
 
İzmirli hacı adaylarının isyanı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonluk kapora dolandırıcılığında yeni gelişme!
İzmir'de internet üzerinden ürün ilanı satışı ya da araç sigortası vaadi ...
Ahmet Piriştina ölüm yıl dönümünde anıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken 2004 yılında ...
Cumhuriyet Gazetesi’nde kriz sürüyor... O isim görevden alındı!
Cumhuriyet Gazetesi'nde yaşanan krizde yeni perde... Gazetenin Genel Yayın ...
 
Sahte bahisçilerin tuzağına düştü... 80 bin TL kaptırdı!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, Pervin Kubilay (56) sosyal medya sitesinden ...
Arazi kavgası katliamla bitti: 8 ölü!
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında ...
AFAD’dan turuncu uyarı: 13 şehri vuracak!
Meteoroloji son tahminlerini yayınladı, turuncu yağış uyarısı verilen ...
 
Bayındır'da çiçek üreticilerine 'Ergenli Çayı' müjdesi...
“Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi” sahasından ...
AK Partili belediye Melike Şahin konserini iptal etti!
Elle Style Awards Ödülleri'nde 'Yılın Stil Sahibi Müzisyeni' ödülünü alan ...
MSB duyurdu: 16 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde 16 teröristin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri