ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Trafik cezalarında patlama...
Trafik cezalarında patlama...
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
18 Eylül 2023 Pazartesi - 10:44

Avrupa Hareketlilik Haftası Karşıyaka’da coşkuyla başladı

Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında düzenlediği program birbirinden renkli etkinliklerle başladı. Yamanlar Dağı Yürüyüşü ve kano turu ilk gün katılımcıları doğa ile buluştururken, ikinci gün yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yüzlerce bisikletlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Turda alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası Karşıyaka’da coşkuyla başladı

- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sürdürülebilir bir dünya için mümkün olan her fırsatta toplumsal farkındalık yaratmak üzere çalışıyoruz. Gündelik hayatımızda yapacağımız küçük farklılıklarla büyük etkiler yaratabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Dünya kentleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliklerle, alternatif ulaşım yöntemleri ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası, Karşıyaka’da birbirinden renkli, enerji dolu etkinliklerle başladı. Karşıyaka’nın konumu itibariyle sahip olduğu doğal güzellikleri ve alternatif spor imkanlarını tanıtmayı amaçlayan etkinlikler yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Doğayı kent hayatının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan Yamanlar Dağı Yürüyüşü’nün ardından katılımcılar piknik yaparak yorgunluklarını atarken, sahilde ise Mavişehir Kabuk Adası rotasında kano turu yapıldı. İkinci gün ise etkinlikler her yıl Eylül ayının 3. pazar günü onlarca ülkeden 168 kentte yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ile devam etti. Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce katılımcı bisikletlerini süsledi, birbirinden renkli, şık ya da eğlenceli kıyafetlerini giydi ve alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekmek için pedalladı. Zühtü Işıl Meydanı’ndan saat 17.30’da başlayan tur yine aynı meydanda tamamlandı. Yol boyunca yurttaşların destek gösterdiği tur eğlenceli anlara sahne oldu. Özgürce pedallayan biniciler saat 18.00’de başlayan ‘Bedelsiz’ müzik grubu konseriyle eğlencesine eğlence kattı.

BİSİKLET KENTİ KARŞIYAKA

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun kurucusu Sema Gür, Karşıyaka’nın bisiklet kenti sıfatını hakkıyla taşıdığını belirterek, “Karşıyakalılar için bisiklet zaten hayatın içinde yer edinmiş bir araç. Hem ulaşım hem spor hem de gezinti amaçlı keyif için kullanılıyor. O nedenle aslında bu turun burada düzenlenmesi anlamını daha da güçlendiriyor. İzmir’den başlattığımız turumuz bu yıl dünyanın dört bir yanında 168 kente yayıldı ve eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Temelde iki amacımız var; hem erkek egemen turlara alternatif oluşturmayı hem de bisiklet kullanımını artırmayı hedefliyoruz. Bugün gördüğümüz manzara, yaşadığımız bu güzel atmosferle doğru şekilde ilerlediğimizi görüyoruz. Tüm katılımcılara ve destekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU UYGULAMALARI SADECE BİR HAFTA YAPMIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir dünya bırakmanın toplumun her kesiminin görevi olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir bir dünya için mümkün olan her fırsatta toplumsal farkındalık yaratmak üzere çalışıyoruz. Gündelik hayatımızda yapacağımız küçük farklılıklarla büyük etkiler yaratabileceğimize inanıyoruz. Tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmek; yeniden kullanım, geri dönüşüm, tasarruf gibi önlemleri uygulamak, toplumsal hayatımızı tükettiğini üreten bireyler üzerinden kurgulamak bizi başarıya götürecek çok zor olmayan çözümler. Avrupa Hareketlilik Haftası Boyunca kentimizde çok sayıda etkinlik gerçekleştireceğiz; alternatif ulaşım yöntemlerine ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekeceğiz. Karşıyaka’mızda bunları sadece bir hafta yapıp sonra terk etmiyoruz. Yıl boyunca çeşitli uygulamalarla tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Belediyemiz bünyesinde kalıcı uygulamalarla topluma öncülük ediyoruz. İnanıyorum ki yurttaşlarımızın desteğiyle sürdürülebilir dünya hedefine ulaşmamız çok da zor değil” ifadelerini kullandı.

 
Bornovalı arıcılarda hasat mutluluğu...
 
İzmir'de DEAŞ'ın bomba mağarası bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalı arıcılarda hasat mutluluğu...
Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu arılıkta bal sağımı ...
Başkan Soyer'den dikkat çeken mesajlar... "TAŞLAR YERİNE OTURUR"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet'e verdiği röportajda ...
Balçova Belediyesi'nden eğitime tam destek!
Hayat pahalılığı velilerin belini bükerken, Balçova’da her yıl olduğu ...
 
Narlıdere'de 3 günlük yelken şöleni!
Spor kenti Narlıdere’nin, 15-16-17 Eylül tarihlerinde ev sahipliği yaptığı ...
Karabağlar'da kısırlaştırma çalışmaları devam ediyor!
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Uğur Mumcu Parkı ...
Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne tam not!
Kuşadası Belediyesi tarafından Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde ...
 
Karaburun Mordoğan'da kurtuluş coşkusu...
İzmir’de ‘düşmanın denize döküldüğü son yer’ Karaburun’da, Kurtuluş Şenliklerinde ...
Dünya yıldızı Inna Menemen'i coşturdu...
Menemen Belediyesi’nin 2.’sini düzenlediği Uluslararası Menemen Çömlek ...
Çeşme ve Alaçatı'da kurtuluş coşkusu
Çeşme Belediyesi tarafından 15 Eylül Alaçatı ve 16 Eylül Çeşme'nin düşman ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri