ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5274
    Dolar
  • Euro
    45,4662
    Euro
  • Altın
    4.312,490
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/36°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
22 Haziran 2022 Çarşamba - 20:13

Aydın Tekstil Park hizmete açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında 100 milyon TL bedelle kamulaştırdığı Efeler ilçesindeki 177 dönümlük Aydın Tekstil Park alanı doğal hali korunarak yurttaşların hizmetine açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce yurttaşın katılımıyla yapılan törende konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Eğer biz bu alanı kamulaştırmasaydık bugün beton yığını olacaktı. İstedik ki Aydınlılar'ın olsun" diye konuştu.

Aydın Tekstil Park hizmete açıldı

SONKALEİZMİR- Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Aydın Tekstil Park içerisindeki törene Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP milletvekilleri ve CHP Aydın ilçe belediye başkanları katıldı. Tören öncesi alanı dolduran binlerce yurttaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Bando Takımı'nın müzik gösterisini dinledi.

"KAMULAŞTIRMASAK BETON YIĞINI OLACAKTI"

Açılışı yapılan Aydın Tekstil Park'la ilgili süreci anlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şöyle konuştu:

"177 bin metrekare büyüklüğündeki bu alanı 2012 yılında kamulaştırma kararı aldık. 4 yılı aşan bir mücadele sonucunda kamulaştırdık. Sizin vergilerinizle bu işi yaptık. Eğer biz bu alanı kamulaştırmasaydık bugün beton yığını olacaktı. İstedik ki Aydınlılar'ın olsun. Bir milyon 150 bin kişinin kullandığı bir yeşil alan olsun istedik. Sizlerin desteği ile başardık. Bu parkın içinde çocuklarımız için oyun alanları, gençler için spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, sanat galerileri, kreş, birçok sosyal donatı alanı oluşturduk. Hep beraber hayal ettik, birlikte yaptık. Bugün 100 bin metrekaresini sizlerin hizmetine sunacağız. Kent hafızamızda önemli bir yer tutan bu alanı Aydın halkına kazandırmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Mimar Sinan Mahallesi'nde yaptığımız 30 bin metrekare büyüklüğünde park ve kütüphanemizin, 36 adet sanat ve diğer yapıların da temel atmalarını gerçekleştireceğiz. 2 buçuk milyarı aşan yatırım yaptık. Bir bu kadar daha yapacağız.

"EZİLEN ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLDUK"

Sayın genel başkanımız, önümüzdeki dönemde de siyasetinizle daha çok işler yapmaya, halkın emanetine sahip çıkmaya tekrar söz veriyorum. Sayın genel başkanım sizin talimatlarınızla fakir fukaranın yanında olduk. Sosyal projelerle Aydın'da hiç kimse yatağa aç girmez, kimse soğuktan üşümez. En büyük işimiz sosyal belediyecilik. Hiçbir ayrım yapmadık. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Dezavantajlı çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız önceliğimiz oldu. Üç noktada otizm merkezi açtık. Bir ay sonra Nazilli'de 3 ay sonra da Kuşadası'nda otizm merkezlerimiz hizmete girecek. Aydın ülkemizin en önemli tarım kentlerinden biri. Ekonomisinin yüzde 70'i de tarıma dayalı. Girdi maliyetleri altına ezilen çiftçilerimizin yanında olduk. Gübre, tohum fide desteği veriyoruz. Kooperatiflerimizi destekliyoruz, gelişmesi için de çalışıyoruz. Üreticilerimize yem ve küçükbaş hayvan desteği yapıyoruz. Ürettiklerini değerinde satın alıp Halk Ege Et marketlerinde vatandaşlarımıza ekonomik fiyatlarla ulaştırıyoruz. Aracıları aradan çıkarıyoruz."

FUAR ALANI OLARAK DA KULLANILACAK

Aydın'da daha önce birçok rezidans ve AVM projelerine konu olan şehir merkezindeki 177 dönümlük alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çabaları ile 2016'da 100 milyon TL bedelle kamulaştırıldı. Bin 600 metre etrafı taş duvarla çevrilen alandaki fabrika binaları restore edilerek fuar alanı olarak kullanılacak. Tekstil Park Alanı, tramvay, bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatıldı. Yüzlerce ağacın yer aldığı bölge, piknik alanları ve eğlence yerleri ile de Aydınlılar'ın hizmetine açıldı.

 
Saray'dan Marmaris'teki orman yangını hakkında açıklama: 'Motivasyonu olumsuz etkileyenlere' süreç başlatılacak
 
Marmaris'te yangın sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saray'dan Marmaris'teki orman yangını hakkında açıklama: 'Motivasyonu olumsuz etkileyenlere' süreç başlatılacak
Saray, Marmaris’teki yangın hakkındaki haber ve paylaşımların önüne geçmeye ...
İzmir'de liman işçisi feci şekilde can verdi!
İzmir'in Aliağa ilçesinde özel bir şirkete ait liman işletmesinde vincin ...
Marmaris'teki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı!
Dün akşam saatlerinde Marmaris'te çıkan yangına müdahale sürüyor. Havanın ...
 
Gökçek aylar sonra iade etmişti... O cip satılıyor!
Melih Gökçek'in kullandığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne kamuoyunun ...
CHP’li Beko’dan ''asgari ücreti 6 bin TL yapın'' çağrısı!
Meclis kürsüsünden asagari ücretin 6 bin TL yapılması çağrısı yapan CHP ...
Pınar Gültekin'in babasından eylem kararı!
Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin 4 Temmuz'da Adalet Bakanlığı ...
 
2 aylık hamileydi... Bir kadın daha katledildi!
Isparta'da, 2 aylık hamile Rabia Yılmaz (27), eşi Ayhan Yılmaz (42) tarafından ...
İzmir'de skandal olay... Anaokulundaki çocuklar kayboldu!
İzmir'deki özel bir anaokulunda 5 yaşlarındaki 3 çocuk kayboldu. Çocuklar ...
Man Adası davasında yeni gelişme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının 'Man Adası’na para ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri