ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2815
    Dolar
  • Euro
    34,8081
    Euro
  • Altın
    2.441,890
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
9 Nisan 2023 Pazar - 15:18

Aytun Çıray'dan bomba açıklamalar... İYİ Parti İl Başkanlığı'nın Akşener'e yolladığı raporu açıkladı

İYİ Parti'de temayül yoklaması krizi sonrası adaylıktan çekilen İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, flaş açıklamalar yaptı. Çıray, İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve yönetiminin hazırlayıp Meral Akşener'e sunduğu raporu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, Müsavat Dervişoğlu ve yakın ekibinin ilk sıralarda yer aldığı temayül yoklamasına ilişkin hile ve usulsüzlük iddialarına vurgu yapıldı. Çıray, "Temayül tasfiye aracı olmuştur" dedi.

Aytun Çıray dan bomba açıklamalar... İYİ Parti İl Başkanlığı nın Akşener e yolladığı raporu açıkladı

SONKALEİZMİR- Millet İttifakı'nın mimarlarından, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, temayül yoklaması krizi sonrası milletvekili aday adaylığını geri çektiğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından bir açıklamam yapan Çıray, temayüle girmemesine yönelik eleştirilere 27 bin üye arasından örneklem metoduyla yapılan bir anketin sonucuyla karşılık verdi. Ankette Çıray'ın yüzde 65 oyla ilk sırada yer aldığı görüldü.

İYİ Partili Çıray açıklamasında, "Konumuz bu değil. Ancak.. "Aytun Bey korktuğu için temayüle girmedi" yalanlarına karşı kaynağı açık anket. 27 bin kayıtlı üye arasından örneklem metodu ile hilesiz hurdasız sevenlerimin ezici çoğunluktaki olduğunu gösteren sonuç: Aytun Çıray: yüzde 65,7,  Sonraki aday: yüzde 15,6" ifadelerine yer verdi.

TEMAYÜL TASFİYE ARACI OLMUŞTUR

Çıray ayrıca, İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve yönetiminin İzmir'deki temayül sonuçları hakkında hazırladığı ve Genel Başkan Meral Akşener'e sunduğu raporu da "Yanlış yorum yapılmaması için sadece bilgi: Yapılan ayıplı temayül yoklamasının usulsüz olduğunu gòsteren ve Genel Başkan'a iletilen, işleme alınmayan tutanak. Yani kazandı görülen kazanmamış. Temayül tasfiye aracı olmuştur..." notuyla paylaştı.

İL BAŞKANLIĞININ RAPORU 

Çıray'ın paylaştığı, Bezircilioğlu ve yönetiminin Akşener'e sunduğu rapor şöyle:

“Sayın Genel Başkanım,

İYİ Parti'mizin iktidara giden bu onurlu yolda zatıalinizin belirttiği gibi "Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer" veciz sözünüzden hareketle Anadolu'nun asil yüreğinin sorunlarını dinleyen, derleyen, yaşayan, milletimizin gönlüne dokunan asil liderimiz olarak, ülkemizin sorunlanna giderecek yakin siyasi tarihimize ışık tutacak yegane Saygıdeğer Büyüğümüzsünüz. Yakın gelecekte gerçekleşecek olan ve ülkemiz adina tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel ve Yerel Seçimlere doğru hızla ilerlerken: Ülkemizde ve Izmir'imizde 1'inci parti olma hedefinde var gücümüzle büyük bir sadakat ve bağlılıkla ülkemizin şehrimizin ve zatıalinizin hizmetkarı olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

Sayın Genel Başkanım,

İzmir ilimizde 02 Nisan 2023 Pazar günü My Aday Adayı temayül yoklaması il başkanlığımızın yoğun çaba ve gayretleriyle 1 ve 2'nci seçim bölgesinde (toplam 4 sandık alanında) başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir Temayül yoklamasında bazı ilçe başkanları ile yönlendirdikleri yönetici ve üyeleri tarafından ön seçim yoklamasının huzurunu bozmaya, parti içi hiyerarşiyi sekteye uğratmaya ve nihayetinde il yönetimimizin başarısız olmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

1'nci Seçim Bölge temayül yoklamasında. Konak ilçe Başkanı Coşkun TATAR, Buca ilçe Başkanı Gamze Bilge TORUN, Karabağlar ilçe Başkanı Aysel Yavaş ERSOZ, Balçova ilçe Başkani Hicran HEZÜR ve yönetimindeki bazı yöneticiler ile ilgili yaşanan sorunlar ile ilgili gözlem ve değerlendirmemiz aşağıda sunulmuştur

1. Anılan ilçe başkanları tarafsız olmaları gerekirken taraf oldukları Mv Aday Adayları için kendi belirledikleri üyeleri taşıyarak bazı aday adaylarına haksız avantaj sağlanmasına neden olmuş ve temayül yoklamasının meşruiyetine gölge düşünmüşlerdir.

2. Seçim salonunda genel merkez temsilcisi yöneticileri ve divan görevlilerinin defalarca kez uyarılarına rağmen, bu ilçe başkanları ve yanındaki yöneticiler pervasızca ve militanvari davranarak olay çıkmasına ortam hazırlamış ve kargaşa çıkmasına neden olmuşlardır. İl yöneticilerinin sağduyusu sayesinde olaylar engellenmiş ve olayların yatışması sağlanmıştır.

3. Konak ilçe üyesi ve Mv. Aday Adayı olan Sn. Gokhan UYSAL'in partimize kayıt yaptığı üyelerin Konak ilçe Başkanlığınca kasten kaydedilmediği, böylelikle söz konusu Mv. Aday Adayının ön seçime az üye getirebildiği bilgisi Gökhan Bey'den alınmıştır. 

4. Özellikle bu ilçe başkanları ve belirlediği kişiler, il başkanlığımızın bütünleştirici ve iyi niyetli gayretlerine rağmen sürekli olarak il başkanlığı otoritesinin zayıflama girişimlerini her firsatta uygulamaktadırlar. İYİ partinin menfaatleri yerine kendilerinin daha önceden oluşturdukları teşkilatlarına şahsi menfaatlerine ve kişilere göre taraflı çalışmaktadırlar. Bütün bu kışkırtıcı ve provokatif faaliyetler üs akıl ve tek merkez tarafından yönetildiği değerlendirilmektedir.

5 2'nci seçim bölgesinde de 1'nci seçim bölgesinde yaşananların yaşandığı tarafımıza bildirilmiştir. Bunların yanında bazı aday adaylarımız için mükerrer oy kullandırıldığı, bazı adaylarımızla diğer aday yakınları arasında tartışmaların yaşanmasına neden olduğu bildirmiştir

6. İzmir gibi Türkiye'nin 3ncü büyük şehrinde 30.000 yakın üyesi olan IYI partimizin çok az bir katılımla (%20) temayül yoklamasının gerçekleşmesi, kullanılan oyların da bir çoğunun Mv Aday Adaylar tarafından satın alınması ve blok oy olarak yönlendirilmesi, seçim sonucunda ortaya çıkan Mv. Aday Aday sıralamasının her iki seçim bölgemizde de ilimizdeki üyelerimizin iradesinin sandığa yansıtılması bazında gerçeği yansıtmadığı değerlendirilmektedir.

Sayın Genel Başkanımız

Yönetime geldiğimiz günden bu güne kadar geçen süreçte maalesef  teşkilatlarımızın bazılarının kendi içlerinde ikiye hatta üçe bölündüğü tarafımızca tespit edilmiştir Milletimizin ve partimizin menfaatleri yerine kişisel çıkarlar ön plana çıkmıştır. İI Kongresinde kaybeden ilçe yönetimlerinin İl Başkanlığımıza karş iş yavaşlatan üye seçmen iradelerine karşı muhalif tavır, otoriteyi zayıflatıcı ve itibarsızlaştırmak amacıyla faaliyetler yürütmektedir. Hatta adı geçen söz konusu muhalif kişiler İl Başkanlığımız içinde farklı iki parti gibiymişiz gibi hareket etmektedirler.

Ayrica 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçim sonrasinda seçim sonuçlan ne olursa olsun İzmir Kongresinin tekrar yapılması maksadıyla dilekçelerin toplanmaya başlandığı, gizli faaliyetler yürütüldüğü geçmiş dönem muhalif il yöneticisi ve muhalif ilçe başkanlarını konsolide edilmektedir. Bu kapsamda sürekli toplantar yapıldığı bu yönde muhalif ilçelerin delegeleri ile görüşüldüğü tüm bu faaliyetlerin partimizin büyük kongresi öncesi yapılacağı ve en yüksek perdeden dinlendirildiği bilgisi alinmiştir

İl Başkanlığımızca, önümüzde çok önemli bir seçim olması, tarih yazacağımız iktidara giden bu yolda tartışma, kavga vb. olayları basına düşmemesi için Genel Merkezimizin ve İzmir Başkanlığımızın şu na kadar oluşturduğu olumlu imajini zedelememek maksadıyla tüm süreç şimdilik gözlenmekte ve gerekli notlar alınmaktadır.”

"SABREDİN" AÇIKLAMASI

Çıray açıklamalarını, "Sözde temayül sağlıklı olsa... Liyakat seçilse dünya çapında saygın Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz ilk ikide olmalıydı. Ama açıklamamın konusu bu değil. Sabredin" ifadeleriyle tamamladı.

İYİ Parti'de büyük kriz yaratan temayül yoklamasında, Müsavat Dervişoğlu ve yakın siyaset yapan isimler ilk sıralarda yer almımştı.

İŞTE AYTUN ÇIRAY'IN PAYLAŞTIĞI RAPORUN ORJİNAL HALİ

 

 
CHP Genel Merkezi'nden ilginç açıklama...
 
TİP'ten İzmir'de İrfan Değirmenci sürprizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Merkezi'nden ilginç açıklama...
CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Bekaroğlu, Levent Gök, Akif ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İMECE paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen ...
Menemen'de şehit yakınlarına iftar
Menemen Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri ...
 
CHP'de Mustafa Sarıgül sürprizi
CHP PM toplantısı 14,5 saatlik gecikmeyle 09.30’da başladı. Genel Başkan ...
Seçime 35 gün kala kritik anket: Muharrem İnce adaylıktan çekilirse...
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 35 gün kala anket sonuçları büyük merakla ...
Gezi'deki o müezzin CHP adayı
Gezi eylemleri sırasında Erdoğan'ın "camide içki içildi" iddiasını yalanlayan ...
 
Bayraklı zabıtasından gıda denetimi
Ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarını sıklaştıran Bayraklı Belediyesi ...
Komünist Osman, Karşıyaka'da ayakta alkışlandı
Büyük ilgi gören Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi İzmir Karşıyaka’da ...
İzmir'de 1,5 ton kaçak tütün ele geçirildi: 3 gözaltı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen baskında 1,5 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri