ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
8 Mayıs 2020 Cuma - 14:29

BAŞKAN AKSOY 30 YILLIK ÇİLEYİ BİTİRDİ

Menemen'e 30 yıl önce Konak'tan sökülüp getirilen ve artık kullanılamaz hale gelen Kasımpaşa Üst Geçidi, yepyeni haliyle hizmete giriyor. SONKALEİZMİR'e konuk olan Başkan Serdar Aksoy, 7 açılış yaptıklarını, salgın ve ekonomik krize rağmen birçok projenin de devam ettiğini anlattı. Aksoy, "O üst geçidin 30 yıl önce Konak'taki hali siyah beyaz fotoğraflarda var. Şimdi asansörlü, yürüyen merdivenli olarak hizmete girecek. Kız yurdu, kreş, hayvan barınağı ve tarım lisesi projeleri de yolda" dedi

BAŞKAN AKSOY 30 YILLIK ÇİLEYİ BİTİRDİ

SONKALEİZMİR- Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok belediyede yatırımlara ara verilirken, Menemen Belediyesi farklı bir yol izledi. Başkan Serdar Aksoy, titizlikle yürüttüleri salgın mücadelesine rağmen, çok sayıda projeyi tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi. SONKALEİZMİR'e özel açıklamalarda bulunan Başkan Serdar Aksoy, şimdiye kadar 7 açılış gerçekleştirdiklerini vurgularken yeni projelerle ilgili de bilgi verdi. 
"KRİZ VARKEN YATIRIMA DEVAM"
İlçede 30 yılı aşkın süre hizmet veren, Çanakkale asfaltı üzerindeki Kasımpaşa Üst Geçidi'ni yenileme çalışmalarından bahseden Başkan Aksoy, "Aşağı yukarı 30 küsür yıllık üst geçit. O üst geçidi Konak'ta siyah beyaz fotoğraflarda bile görebilirsiniz. Ta Yüksel Çakmur döneminde o üst geçit sökülüp Menemen'e getiriliyor ve 30 yıldır da kullanılıyor. Konak'ta ne kadar hizmet verdi bilmiyoruz bile. Ekonomik kriz ve virüse rağmen üst geçidi bitirme aşamasına geldik. Asansörlü, yürüyen merdivenli, çağdaş, modern bir üst geçit yapıyoruz. Ramazan Bayramı sonrası öncesinde hizmete girmesini planlıyoruz" dedi. 


"HAYVAN HASTANESİ DE OLACAK"
Aksoy, diğer yatırımlar ve projelerle ilgili ise şunları söyledi: "Çağımızın en büyük sıkıntılarından biri kentlerdeki sokak canları. Bunlara bir yer yapmamız lazım. Seyrek'te faaliyete girecek Özgür Hayvan Barınağı öyle basit bir yer değil. İçerisinde hayvan hastanesi de olacak. Avrupa'ya gittiğinizde sokakta köpek görüyor musunuz? Yok. Bunların nerede olması gerekiyor? Yaşam alanlarına uygun yerde olmalılar. İnsanlar bilinçlensin, sokaktaki hayvana tekme atmasın. Buna sağlamak bir süreç gerektirir. Bu vesile ile sokak hayvanlarına bakacağız, isteyenler gelip alacaklar. Çözüm budur" dedi.


"KIZ YURDU VE KREŞ GELİYOR"
Menemen'de kız yurdu açtıklarını ve Ege'nin en büyük kreşini yapacaklarını dile getiren Başkan Serdar Aksoy, "Kız yurdu yaptığımız için bile eleştirildik. Kız yurdu işletmeciliği yapan bir vatandaş beni şikayet ediyor. Kız yurdunun bugüne kadar yapılmaması hata. Burada üniversite var. Ama yurt yok. Bu doğru değil. Ayrıca, kreş yapıyoruz 4 katlı. Ege Bölgesi'nin en büyük kreşi olacak. Kadın Dayanışma Merkezi ve kreş de açtık göreve gelir gelmez. Amacımız kadının sosyal hayatta var olmasını sağlamak. Bunu engelleyen ne? Çocuk. Kadınımız çocuğunu kreşe versin, kadın dayanışma merkezinde de üretimini yapsın. İşte, cemaatçi mantığın karşısına yurttaş mantığını bu merkezlerle koyacağız. Kadının ekonomik özgürlüğünü sağlarsak, sosyal hayatta da siyasal hayatta da var olmasını sağlarız. O yüzden Menemen'de göreve gelir gelmez ilk bunların açılışını yaptık" diye konuştu. 


TAŞIMALI SİSTEM İÇİN 1 MİLYON TL
Doğaköy'de Milli Eğitim'e ait binayı yenileyerek anaokulu açılışı yaptıklarını ifade eden Serdar Aksoy, şöyle devam etti: "Milli Eğitime ait bina neredeyse yıkılacak durumdaydı. İl Müdürlüğü'nden rica ettik. Milli eğitime ait olan yeri yıktık, yepyeni bir bina yaptık. Oradaki çocukların okuması lazım. Menemen'deki köylerin okulları kapatıldı. Taşımalı sisteme döndüler. Çalıştırmadılar bu sistemi. Bu orada ilk etapta kız çocuklarının okuldan alınması anlamına geliyordu. Bu zamanla 18 yaşından önce kız çocuğunun evlendirilmesi demek. Bu bir proje. Buna karşı hiç yükümlülüğümüz olmamasına rağmen taşımalı sistemi biz üstlendik. Buraya servisler koyduk. Bize bir milyonluk gideri var bunun. Üretici üretimden vazgeçmesin diye uğraşıyoruz. Malı para etmeyince, okul kapatılınca malını satıp şehre yerleşecek. Alın size yeni işsizlik. Köy okullarının kapatılması çok büyük hatadır. Taşımalı sistemi biz omuzladık. Köylü çocukların okumasını sağlamak istiyoruz. Köy enstitülerini Gazi Mustafa Kemal niye kurdu. Deniz Gezmiş'in tam bağımsızlık sloganını gerçekleştirmek tarımdan geçiyor, müteahhitlikten değil."


TARIMSAL ÜRETİM ÖNEMLİ
Menemen'de tarımsal üretime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Aksoy, "Pamuk, çilek üreticilerine destek veriyoruz. Üretici pazarını yapıyoruz. Menemen Belediyesi'ne ait bağlara bahçelere ürünlerimizi dikiyoruz. En son tıbbı bitkiler ürünlerini diktik. Ondan önce de karakılçık buğdağı ile üzüm diktik. Korona günlerinde çocuklarımıza bedava kuru üzüm dağıttık. Karakılçık buğdayından da ekmek yapmaya başlıyoruz. Emiralem'de engelsiz yaşam merkezi açtık. Büyükşehir'den bayrak aldık. Bakın bu konuda bayrak alan ilk belediye biziz. İlçede 3 noktada sokak kütüphanesi kurduk. Millet gidip de kahvede değil de sokak kütüphanesinde eline kitap alsın. Bana dediler ki kitap çalınır. Ya giden kitap olsun yerine yenisini koyarız. Ne zaman Menemen'de yaşayanlar biz İzmirliyiz diyecek. İzmirliler de Menemenli'yi İzmirli olarak görecek o zaman başarıya ulaşmış olacağız. İzmir'in içerisinde yaşayan vatandaş Menemen'i hızlıca geçilmesi gereken bir yer olarak görüyor. Bunu değiştirebilirsek başarılıyız diyebiliriz. Hiçkimse 'Menemen Belediyesi'nden kötü belediye aldım' diyemez. Buna rağmen bir yılda bu kadar iş yaptık" dedi.

 
Barışlar'ın tutukluluğuna devam
 
Altaylı Merter'den sessiz veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta çalışan annelere karanfilli kutlama
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 100’e yakın kadının çalıştığı bir ...
Seferihisar'da büyük temizlik!
Daha önce tüm ilçe merkezi ve köyleri 3 tur dezenfekte eden Seferihisar ...
Çiğli’de balkonlarda topraksız tarıma destek
Çiğli Belediyesi serasında başarıyla uygulanan topraksız tarım deneme ...
 
Yaralı can dosta belediye şefkati
Sokağa çıkma yasağı günlerinde tüfekle vurulan ve ağır yaralanan sokak ...
Güzelbahçe'de mobil vezne dönemi
Güzelbahçe Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan ...
Bayraklı'da sıkı denetim!
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede unlu mamuller üreten imalathaneler, ...
 
Başkan Selvitopu durmuyor! 17'nci semt merkezi Limontepe'ye...
Karabağlar Belediyesi’nin hizmetleri vatandaşların ayağına götürmek ve ...
Başkan Soyer'i üzen artış...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgını döneminde ...
Konak'ta 'Bank'sal mesafe...
Konak Belediyesi ilçedeki parklara, pazar günü sokağa çıkacak 65 yaş üstü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri